• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.09.2021

13:29

SJAJNE VESTI! Nazire se proširenje Evrolige

Košarka

SJAJNE VESTI! Nazire se proširenje Evrolige

Podeli vest

U Evroligi će se ove sezone takmičiti 18 klubova od kojih 13 imaju "A" licencu, a broj učesnika bi trebalo da bude povećan tokom narednih godina

Kako piše specijalizovani portal "Jurohups" pitanje je trenutka kada će Evroliga objaviti plan za proširenje.

Kako navode, Evroliga ne može više da ignoriše da postoje atraktivni projekti koji zaslužuju mesto u eliti.

Navode se primeri Partizana, Virtusa i Valensije, kao i sve češće pominjanog Pariza, kao klubova koji zaslužuju mesto u Evroligi, ali ga nemaju zbog ograničenog broja mesta.

Foto: Starsportphoto

 

Bertomeu već duže vreme razgovara sa vlasnicima "A" licenci, pa se očekuje da se taj krug klubova još više proširi (prva u redu je nemačka Alba), dok je dobra vest i da isti izvor navodi i da će ABA liga takođe imati bar jednog učesnika Evrolige u sezoni 2022/23. Ako recimo Partizan osvoji Evrokup, a Zvezda bude najbolja u ABA ligi - tada i dva.

Takođe, promene se ne očekuju pre leta 2023. godine kada bi broj klubova sa "A" licencom mogao da naraste na 16, a videćemo da li će to biti dobra vest za srpske klubove.

Najverovatnije nas čekaju Evroliga i Evrokup sa po 20 klubova, s tim da se do prvog razred znatno teže stiže.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija