• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.10.2021

22:18

BRUTALNI LOJD ODUVAO BASKONIJU! Efes stigao do druge pobede na krilima Filipa Petruševa!

Starsportphoto©

Košarka

BRUTALNI LOJD ODUVAO BASKONIJU! Efes stigao do druge pobede na krilima Filipa Petruševa!

Podeli vest

Košarkaši Efesa pobedili su večeras u Istanbulu ekipu Žalgirisa sa 94:60 (24:17, 20:12, 25:17, 25:14), u meču sedmog kola Evrolige.

Čekali su šampioni Evrope dugo pobedu i stigla je veoma ubedljiva protiv fenjeraša ovogodišnjeg izdanja Evrolige, ekipe Žalgirisa iz Kaunasa. 

Teško da bi Efes sa prikazanom igrom mogao do pobede protiv ozbiljnijeg rivala, ali litvanski tim od starta sezone ima brojne probleme i predstavlja "topovsko meso" gde god se pojavi. 

Foto: Starsportphoto

Najefikasniji u turskoj ekipi bio je Tibor Plajs sa 17 poena i sedam skokova, srpski košarkaš Filip Petrušev je dodao 14 poena, uz šest skokova i tri asistencije, dok je prošlosezonski MVP Evrolige Vasilije Micić upisao 11 poena, četiri asistencije i tri skoka, a isti broj poena je zabeležio Krunoslav Simon uz pet skokova i četiri asistencije.

U gostujućoj ekipi Lukas Lekavičijus (četiri asistencije) i Arturas Milaknis su upisali po 14 poena.

Na pobednički kolosek vratila se ekipa Zenita iz Sankt Peterburga koja je večeras na svom parketu savladala Baskoniju sa 83:54 (21:23, 24:7, 20:7, 18:17). 

Neverovatan je na večerašnjem meču bio Džordan Lojd sa 20 poena, osam skokova i četiri asistencije, dok je Bili Beron stigao do deset koševa. Jedini raspoložen u timu Baskonije bio je Džejson Grejndžer sa 13. 

Foto: Starsportphoto

U prvom meču današnjeg programa košarkaši Uniksa su na krilima fantastičnog Lorenca Brauna savladali Rael Madrid sa 65:58 (14:11, 21:23, 14:17, 16:7). 

Blankose je skupo koštao kraj meča i serija Uniksa od 10:0 koja je faktički rešila pitanje pobednika. Braun je savršeno čuvao Ljulja, dok su Mario Hezonja i Andrej Voroncevič napokon pronašli napadačku produktivnost i sa po 13 poena bili najefikasniji. 

Poslednji meč igran je u Atini, a ASVEL je nastavio sa serijom sjajnih rezultata budući da su deklasirali Panatinaikos sa 84:70. Brutalan na večeranjem susretu bio je Okobo koji je sa 35 poena bio najefikasniji na susretu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija