• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.11.2021

15:04

KOŠARKAŠKI POTRES! Đordi Bertomeu smenjen posle 22 godine!

Košarka

KOŠARKAŠKI POTRES! Đordi Bertomeu smenjen posle 22 godine!

Podeli vest

Đordi Bertomeu će 30. juna 2022, posle 22 godine, napustiti mesto izvršnog direktora Evrolige, odlučili su akcionari

Pričalo se nedeljama, a danas je usledio epilog. Klubovi nezadovoljni njegovim radom, a to je na današnjem sastanku i potvrđeno - Đordi Bertomeu  je smenjen!

Specijalizovani portal "Jurohups" prenosi da će 30. juna 2022. godine, posle 22 godine, napustiti mesto izvršnog direktora Evrolige. Na današnjem sastanku 11 klubova vlasnika Evrolige donelo je konačnu odluku. Odnosno, odlučio je jedan glas 6:5.

Foto: Beta

Đordi Bertomeu odlazi na kraju sezone

Kako su glasali klubovi?

CSKA, Makabi, Efes, Olimpijakos, Panatinaikos i Armani su bili protiv Bertomeua, dok su španski klubovi Real Madrid, Baskonija i Barselona, očekivano, podržali zemljaka.

Uz čuvenog operativca bili su još Fenerbahče i Žalgiris, ali to nije bilo dovoljno da ostane na funkciji. ASVEL i Bajern, kao najnoviji vlasnici "A" licence, nisu imali pravo glasa, kao ni ostali učesnici Evrolige koji su na osnovu rezultata i pozivnica stekli pravo učešća u ovoj sezoni.

Foto: starsport

 

Navodi se i da će Bertomeu ostati uz Evroligu, ali uz neku funkciju u mendžmentu, dok slede brojne promene.

Bertomeu je pravnik iz Barselone koji je od 1982. do 2000. godine bio na visokim funkcijama u španskoj košarci. Pre 21 godine je sa grupom saradnika osnovao kompaniju Evroliga.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija