• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.02.2022

23:31

SRPSKA KOŠARKA IMA BUDUĆNOST! Marina Maljković ZAGRMELA nakon plasmana na Svetsko prvenstvo!

Starsportphoto©

Košarka

SRPSKA KOŠARKA IMA BUDUĆNOST! Marina Maljković ZAGRMELA nakon plasmana na Svetsko prvenstvo!

Podeli vest

Košarkašice Srbije plasirale su se večeras na Svetsko prvenstvo, nakon što su u drugom kolu kvalifikacija pobedile Australiju sa 78:71 (24:20, 14:20, 15:16, 25:15)

Nakon pobede u prvom meču nad Južnom Korejom, Srbija je slavila i u drugoj kvalifikacionoj utakmici i tako meč pre kraja kvalifikacija, koje se igraju u Beogradu, obezbedile plasman na Svetsko prvenstvo u Australiji. Selektorka Srbije Marina Maljković bila je izuzetno zadovoljna nakon pobede i istakla koliko je ovo veliki uspeh za sve!

- Čestitam mojoj ekipi što su u ovako teškom trenutku pokazale šta mogu da urade. Pratila nas je gomila problema, bez Nevene Jovanović za koju smo saznali da neće doći dan pre, Dragana Stanković se povredila. Ako smo u tri dana preprodili sve i plasirali se na Svetsko prvenstvo, bila sam u pravu da ova ekipa može - rekla je Marina Maljković odmah nakon meča.

Ističe selektorka naše košarkaške reprezentacije da je ovo ogromna stvar za Srbiju i pokazatelj da budućnosti ima, ali da će sve morati da prođu "vaspitanje" tokom letnjih priprema za Svetsko prvenstvo. 

- Glupo je da krijemo sve probleme, preponosna sam na njih. One ne znaju gde su, ovo je prvi put da igraju protiv ovakvih tela i duela. Nisu navikle na to, ali najvažnije je da naša košarka ima budućnost. Predstoji im moje vaspitanje koje će biti na leto, išli u pravcu da se pripremamo za nešto. Svakako bi mi radili ovog leta, ali je lepše da prođe u pripremi Svetskog prvenstva, nego da smo samo trenirali bez povoda - istakla je selektorka Srbije. 

Foto: Starsportphoto

Nažalost, tokom turnira povredu je dobila Dragana Stanković i ona nije nastupila protiv Australije, a Marina Maljković otkrila je kakvo je stanje sa našim centrom. 

- Dragana Stanković nije teže povređena. To je jedino važno, brzo će se vratiti u svoj tim i ponovo zaigrati za Prag. 

Košarkašice Srbije su imale pravu podršku navijača, a tribine hale "Ranko Žeravica" ispunili su mališani koji su davali vetar u leđa evropskim šampionkama. 

- Ivon Anderson su znali, a danas su svi još ponosniji na nju. Drago mi je da su deca upoznala nova, mlada lica. Sutra ćemo videti šta će biti, napravljena je ogromna stvar, samo par sati da uživamo u tome - podvukla je Marina Maljković. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17