• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.03.2022

13:54

EVROBASKET 2025. GODINE U 3 ZEMLJE! Jedan domaćin će vas iznenaditi!

Košarka

EVROBASKET 2025. GODINE U 3 ZEMLJE! Jedan domaćin će vas iznenaditi!

Podeli vest

Evropsko prvenstvo u košarci 2025. godine zajedno organizuju Letonija, Kipar i Finska

Ove tri zemlje biće domaćini grupnih faza, dok će se u Letoniji igrati i završnica takmičenja. 

Finskoj je pripala organizacija prve runde ponovo nakon 2017. godine kada je šampion Evrope odlučen u Istanbulu. Zanimljivo je da Kipar nikada nije igrao nijedno veliko takmičenje, mada reprezentacija ima velikih uspeha na Igrama malih zemalja Evrope, ćak devet puta je bila šampiona.

Foto: FIBA/Eurobasket

 

Pretkvalifikacije za ovo takmičenje već su počele, a imena svih učesnika ćemo saznati tek u februaru 2025. Naknadno ćemo dobiti i datume odigravanja završnice Evrobasketa.

Srbija ove godine “brani“ evropsko srebro iz 2017. godine. Ali, nadamo se da će Orlovi vođeni selektorom Svetislavom Pešićem da se domognu zlatne medalje. 

 

Foto: Informer

 

 

Titulu iz 2017. godine brani Slovenija koja je predvođena sjajnim Lukom Dončićem i Goranom Dragićem uspela da savlada reprezentaciju Srbije predvođenu Sašom Đorđevićem (93:85).

Foto: FIBA/Eurobasket

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija