• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.05.2022

20:30 >> 22:59

REAL IDE PO EVROPSKU TITULU! Madriđani SRUŠILI Barselonu - Mirotić NEMOĆAN! (FOTO)

Tanjug/AP

Košarka

REAL IDE PO EVROPSKU TITULU! Madriđani SRUŠILI Barselonu - Mirotić NEMOĆAN! (FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Real Madrida savladali su Barselonu, te će se u subotu protiv Anadolu Efesa boriti za titulu prvaka Evrope

Posle meča Olimpijakosa i Anadolu Efesa delovalo je da će Real Madrid i Barselona teško dostići dramu tih visina. Ipak, u košarkaški El Klasiko ne da je opravdao očekivanja, nego je nadmašio i one najoptimističnije košarkaške stručnjake. 

40 minuta bezpoštedne borbe, mnoštvo preokreta i lepih poteza, ali će se u subotu za titulu šampiona Evrope protiv Anadolu Efesa boriti Real Madrid koji je posle triler završnice slavio sa 86:83! 

Imala je Barselona više od igre u prvom poluvremenu. Ništa nije išlo na stranu Real Madrida, a da Blankose očekuje pakao u polufinalu bilo je jasno nakon povrede Najdžela Vilijamsa-Gosa posle samo 50 sekundi igre. Ipak, uspevala je četa Pabla Lasa da se održava u igri sve do sredine drugog perioda. 

Razigrao se u tim momentima Nikola Mirotić, vezao tri trojke i doneo ogromnu prednost Barseloni. Zatvorili su Katalonci sve prilaze svom košu, sjajno je funkcionisala zaštita reketa, a šut Realu je potpuno stao. Uspeo je da se "razbudi" Geršon Jabusele u finišu poluvremena, ali ni to nije pomoglo Madriđanima koji su na odmor otišli sa dvocifrenim deficitom - 45:34!

Nagovestio je Fabien Kozer na startu drugog poluvremena da bi Real Madrid mogao da se vrati u meč. Ipak, brzo je nadanja navijača razbio novom trojkom Nikola Mirotić, a iako je utihnula atmosfera u Štark areni, košarkaši Kraljevskog kluba nisu odustali. Pre svih francuska kombinacija Kozer-Jabusele. 

Real je napravio fantastičnu seriju, dobio treću deonicu sa 26:11 i došao do kompletnog preokreta. Ništa lakše Barseloni nije bilo ni na startu poslednje četvrtine, ali je Nikola Mirotić uspevao da održi Katalonce u životu. Mogli su Katalonci u finišu meča i do pobede budući da su stigli do preokreta posle trojki Nikolasa Laprovitole, ali je usledila serija 5:0 Fabiena Kozera koja je rešila pitanje pobednika. 

BARSELONA - REAL MADRID  83:86 (19:19, 26:15, 11:26, 27:26)

Štar arena, Beograd   Sudije: Luiđi Lamonika, Ilija Belošević, Mehdi Difalah

Barselona: Dejvis, Egzam, Šanli, Šmits, Hejs-Dejvis, Laprovitola, Abrines, Higins, Kjurik, Jokubaitis, Mirotić, Kalates

Real Madrid: Vilijams-Gos, Kozer, Rendolf, Fernandez, Abalde, Hanga, Dek, Poarje, tavareš, Ljulj, Jabusele

Tok meč: 

Četvrta četvrtina: 

39. minut - Blickrig Barselone, ponovo je Nikola Mirotić bio ključna figura, ali ovoga puta je razigravao saigrače! Pogađa Brendon Dejvis i Katalonci su na samo minus jedan - 79:80!

38. minut - KOZEEEEEEER! Oklinuo se Nikolas Laprovitola koristi to Francuz i pogađa za tri poena, a potom krade loptu Argentincu i polaže u kontri - 75:80!

38. minut - Promašio je Brendon Dejvis oba slobodna bacanja, ali se lopte dokopao Nikola Mirotić i položio je u koš! Nerešeno je, a tajm-aut traži Pablo Laso nakon što se Barselona razbudila - 75:75!

38. minut - LAPROVITOLAAAAAAAA! Nije ga bilo od kraja prve četvrtine, a sada Argentinac vezuje dve trojke i vraća Barselonu u igru, na drugoj strani zakucava Vensan Poarje - 73:75!

37. minut - Kakav meč u Štark areni... Sada mrežicu cepa Nikolas Laprovitola i ponovo je ovo meč na jedan posed - 70:73!

37. minut - Hladan tuš za Katalonce! Pogađa trojku Geršon Jabusel i vraća veliku prednost na stranu Real Madrida - 67:73!

36. minut - Dobra odbrana Barselone, a onda nova dva poena za Mirotića, ovoga puta sa linije penala - 66:70!

35. minut - MIROTIIIIIIIIIĆ! Ne želi MVP da odusta od borbe za titulu, gotovo sam igra Nikola Mirotić u poslednjih deset minuta, ali na drugoj strani zakucava Poarije - 64:70!

Foto: Starsportphoto©

34. minut - Ne prestaje serija Real Madrida, sada je u "zonu" ušao Serhio Ljulj - 61:68!

33. minut - Napokon poeni za Barselonu... Vensan Poarije je zaustavio Mirotića faulom, a reprezentativac Španije pogađa oba slobodna bacanja, na drugoj strani Francuz ispravlja grešku i zakucava posle ofanzivnog skoka - 58:64!

32. minut - Ne prestaje serija Real Madrida! Sada pogađa Serhio Ljulj sa linije penala. Pokušala je Barselona u prvom naletu da dođe do poena, ali je prepoznao to Gabrijel Dek i napravio faul - 56:62!

31. minut - Odlična odbrana Real Madrida, Barselona već dugo nema poene iz igre - 56:60!

Treća četvrtina: 

30. minut - Nezaustavljiv je Fabien Kozer u trećoj deonici, Real ima četiri poena prednosti pred početak poslednjeg perioda - 56:60!

Foto: Tanjug/AP

29. minut - Nova trojka za Real, pogađa je Serhio Ljulj, Blankosi vode u Beogradu - 56:58!

28. minut - Ponovo pogađa Fabien Kozer i ponovo sa linije penala - 56:55!

27. minut - JAABUSEEEEEELE! Real se potpuno vratio u meč nakon serije francuskih reprezentativaca! Gde je stao Kozer, nastavio je Geršon Jabusel, besan je Jasikevičijus - 56:53!

26. minut - Serija 5:0 za Fabijana Kozera, ispravio je svoj promašaj sa linije slobodnih bacanja i pogodio sa poludistance - 54:48!

26. minut - Ponovo Fabien Kozer seče seriju Barselone, sada je Francuz bio siguran sa linije penala, ali Katalonci imaju ogromnu prednost sredinom treće deonice - 54:45!

25. minut - MIROTIIIIIIIIIIIIĆ! Pakuje Nikola Mirotić još jednu trojku i Barselona ponovo ima +11 - 54:43!

Foto: Tanjug/AP

24. minut - ABALDEEEEEEEEE! Budi se polako Real Madrid, evo je trojka za španskog reprezentativca, ali vraća to sa druge strane Dante Egzam - 49:41!

23. minut - Dobra odbrana Fabijana Kozera, seče to Kalates faulom. Imao je Real još jednu šansu i pogodio je Valter Tavares sa niskog posla - 47:38!

22. minut - Ispravlja Sertač Šanli svoj promašaj i zakucava pored Gabrijela Deka. Ipak, sa druge strane pogađa Alberto Abalde - 47:36!

21. minut - Nervozno su obe ekipe ušle u drugo poluvreme, dve greške Adama Hange, sa druge strane promašaj Nikole Mirotića za tri poena. Još uvek bez poena u trećoj deonici - 45:34!

Druga četvrtina:

Foto: Tanjug/AP

20. minut - Kraj prvog poluvreme! Egzam je iskoristio oba slobodna bacanja, oba tima su imala po još jedan napad, ali nisu bili precizni Jabusele i Egzam - 45:34!

20. minut - Seče Geršon Jabusele seriju Barselone i pogodio jedno od dva slobodna bacanja! Real smanjuje prednost, ali će na drugoj strani šansu da sa linije penala vrati dvocifreno vođstvo imaće Dante Egzam - 43:34!

20. minut - Uspela je Barselona iz dobre odbrane da stekne dvocifrenu prednost u finišu prvog poluvremena! Katalonci na krilima Nikole Mirotića imaju ogromno vođstvo uoči poslednjeg napada u drugoj četvrtini - 43:33!

19. minut - Greška Serhia Ljulja nakon tajm-auta, loptu je ukrao Nikola Mirotić i lako položio preko plejmejkera Real Madrida! Barselona potpuno kontroliše dešavanja na terenu - 41:33!

19. minut - Šuterska klinika Barselone nakon tajm-auta Šarunasa Jasikevičijusa! Sada je trojku u tranziciji pogodio Nikolas Laprovitola, prinuđen je Pablo Laso da zatraži minut odmora - 39:33!

Foto: Tanjug/AP

18. minut - Ponovo Real Madrid nije imao rešenje za Nikolu Mirotića, novi poeni za MVP-a Evrolige, na drugoj strani dobra odbrana Barselone, ali i greška Brendona Dejvisa u kontri - 36:33!

17. minut - MIROTIIIIIIIIIIIIĆ! Lagan posao za Nikolu Mirotića, pogodio je reprezentativac Španije sa "vrha kapice", Barselona sada održava prednost od jednog poseda - 34:31!

17. minut - Napao je Fabijan Kozer koš odmah nakon tajm-auta i lako pogodio - 31:31!

16. minut - Sada je Nikolas Laprovitola imao sjajan pregled igre i uposlio Dejvisa koji već ima osam poena, na drugoj strani snažno zakucavanje Valtera Tavaresa - 31:29!

15. minut - Sjajno zakucavanje Brendona Dejvisa preko Vensana Poarjea, potom loš napad Real Madrida i laki poeni za Nikolasa Laprovitolu! Barselona je preokrenula rezultat - 29:27!

Foto: Tanjug/AP

14. minut - Krajnje sporna sudijska odluka nakon faula Gabrijela Deka. Rokas Jokubaitis se podigao na šut sa deset metara posle driblinga, a trojica arbitara odlučili su da će Litvanac imati tri slobodna bacanja. Ipak, plejmejker Barselone iskoristio je samo dva - 25:27!

13. minut - Odličnu odbranu igra Real na startu meča, odlučio se Pablo Laso za nešto "nižu" petorku kako bi Blankosi mogli sve da preuzimaju. Dva velika promašaja za Aleksa Abrinesa i Brendona Dejvisa, muči se Barselona u napadu - 23:27!

12. minut - Vraća trojku Aleks Abrines na drugoj strani, uhvatio je ritam Španac i već dva puta pocepao mrežicu! Na drugoj strani lepa realizacija za Adama Hangu, Real ne spušta gas - 23:27!

11. minut - FERNANDEEEEEEEEZ! Raste prednost Real Madrida, sada je mrežicu pocepao Rudi Fernandez nakon dobre akcije je Španac ostao sam i lagano pogodio! Reaguje odmah Šarunas Jasikevičijus tajm-autom - 20:25!

Foto: Tanjug/AP

11. minut - Sjajna akcija Blankosa na startu druge deonice, poeni Gabriela Deka i to uz faul. Koristi Argentinac i dodatno slobodno bacanje - 19:22!

Prva četvrtina: 

10. minut - Polovičan učinak Ljulja sa linije penala, na drugoj strani Nikola Mirotić nije iskoristio poslednji napad! Posle prve četvrtine je nerešeno - 19:19!

10. minut - Uspeo je Serhio Ljulj da napravi višak na prvom koraku, a onda lako "nabaci" loptu na koš za Valtera Tavaresa! Snažno zakucavanje za centra Real Madrida - 19:18!

9. minut - Raspucao se Nikola Mirotić u finišu prve četvrtine, sada je napao Džefrija Tejlora, iznudio faul, a onda pogodio oba slobodna bacanja. Na drugoj strani dobra odbrana Barselone i laki poeni u tranziciji za Rokasa Jokubaitisa - 19:16!

8. minut - MIROTIIIIIIIIIIIIIIĆ! Sa deset metara podigao se MVP Evrolige za ovu sezonu i pocepao mrežicu! Barselona preokreće rezultat u Štar areni - 15:14!

7. minut - Razmrdao je uzalazak Brendona Dejvisa ekipu Barselone, sada je centar katalonskog sastava pogodio preko Valtera Tavaresa sa poludistance. Usledio je loš napad Reala, a onda i sjajna asistencija Nika Kalatesa za Aleksa Abrinesa - 12:14!

Foto: Tanjug/AP

6. minut - Sve su prilike da se Najdžel Vilijams-Gos neće vraćati na parket! Izneli su plejmejkera Real Madrida iz dvorane, te će Real biti znatno oslabljen u nastavku F4, Pablo Laso od kreativaca ima još "samo" Serhio Ljulja!

5. minut - Izuzetan početak za Geršona Jabuselea, već deset poena ima Francuz na svom kontu, sada je iskoristio visinu Valtera Tavaresa, zagradio se ispod koša i pogodio bez ometanja! Na redu je prvi tajm-aut u drugom polufinalu Evrolige - 8:14!

5. minut - Poslao je Jasikevičijus Brendona Dejvisa na parket, a snažni centar odmah koristi brzinu i poentira pored Valtera Tavaresa. Barselona se ponovo slabo vratila što koristi Fabijan Kozer, za sada Real igra sjajno u tranziciji - 8:12!

4. minut - Upisuje se i Nikola Mirotić u strelce, ipak, Barselona samo na momenat smanjuje zaostatak, na drugoj strani sa poludistance mrežicu cepa Serhio Ljulj - 6:8!

3. minut - Sjajan "pik en rol" Barselone, uspeva Nikolas Laprovitola da iskoristi blok Sertača Šanlija i pogađa posle dobrog prodora - 4:8!

Foto: Tanjug/AP

2. minut - Ponovo je ostao sam Geršon Jabusel, sada u uglu. Francuz sjajno koristi asistenciju Fabijana Kozera . Na drugoj strani greška Nika Kalatesa, sada iz kontre pogađa Jabusel - 2:8!

1. minut - Loše vesti za Pabla Lasa... Najdžel Vilijams-Gos se povredio posle samo 50ak sekundi, pitanje je da li će bivši plej Partizana nastaviti meč. Umesto njega na parketu je Serhio Ljulj. 

1. minut - Utakmica je počela! Prvi napad za Barselonu i odmah laki poeni za Nikolasa Laprovitolu posle dobre asistencije Nika Kalatesa. Ipak, na drugoj strani trojka Geršona Jabuselea - 2:3!

20:30 - Dobro došli na lajv prenos druge polufinalne utakmice Evrolige između Barselone i Real Madrida. Sve detalje iz Štar arene možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija