• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

08.06.2022

06:48

KOŠARKAŠKI STRUČNJACI NEMILOSRDNI POSLE SRAMOTNIH SCENA U DERBIJU! Igrajte bez navijača dok se ne opametite!

Starsportphoto

Košarka

KOŠARKAŠKI STRUČNJACI NEMILOSRDNI POSLE SRAMOTNIH SCENA U DERBIJU! Igrajte bez navijača dok se ne opametite!

Podeli vest

Košarkaški stručnjaci Vlade Đurović i Goran Grbović smatraju da mečevi između Crvene zvezde i Partizana ubuduće moraju da se igraju bez publike, jer bi u suprotnom neko mogao da strada

Košarkaške utakmice Crvene zvezde i Partizana ubuduće moraju da se igraju bez publike da neko ne bi nastradao, poručuju poznati stručnjaci! Vlade Đurović (74) i Goran Grbović (61) saglasni su da je u ovom momentu za oba kluba najbolje da međusobne mečeve igraju bez vatrenih navijača, jer su užasne scene nasilja sa finala ABA lige obišle čitav svet.

Zvezda je u ponedeljak uveče slavila 80:77 u petoj utakmici finalne serije i tako je šesti put u istoriji osvojila Jadransku ligu. Na dominaciju crveno-belih u regionu senku je bacilo skandalozno ponašanje publike u odlučujućem meču.
Dotakli dno

To više nije košarka, već rat, i to mora da se zaustavi! Ovako više ne ide!
Vlade Đurović, košarkaški trener

Igrače Partizana i sudije ponovo su gađali petardama, flašama, upaljačima, kovanicama i staklom, zbog čega su arbitri Saša Pukl, Tomislav Hordov i Miloš Koljenšić prekinuli meč na sat vremena početkom treće četvrtine.
 

Ružna slika

Duel je nastavljen tek nakon što je ispražnjen čitav "Pionir". Nešto slično desilo se u trećem meču, kada su sudije na 57 sekundi do kraja zahtevale od Partizana da isprazni deo dvorane. Čitavu seriju pratili su užasni incidenti kakvi dosad nisu viđeni u regionalnoj košarci.

Čuveni stručnjak Vlade Đurović smatra da je rešenje da "večiti", dok se ne opamete, igraju bez navijača.

Foto: tanjug

Vlade Đurović



- Od sada pa nadalje neka igraju bez publike! Ne mogu da prisustvuju ni žene i deca igrača, samo službena lica, i igrajte u bilo kojoj dvorani. Jer ovako više ne ide! Ovakva ružna slika ide u Evropu. Sudije godinama nisu prekinule utakmicu u Zadru, Splitu, Zagrebu, Ljubljani, Baru, Podgorici, već samo u Beogradu. Neće se prekinuti kada ovde igraju Mornar, FMP i Mega, već samo Zvezda i Partizan. To više nije košarka, već rat, i to mora da se zaustavi - poručuje Đurović za Informer.

On dodaje da su uzrok problema naša dva najveća kluba i da što pre moraju da reše nesuglasice.

- Znate šta, na tribinama je bilo i gospode sa decom i ženama. Oni su uredno platili kartu i došli da vide finale. I zamislite, zbog usijanih glava sudije isprazne halu. Dođe policija i kaže im: izlazite sad napolje. Znaš kad će neko takav opet da dođe na utakmicu? - ističe Đurović.

Zvezda presudila trojkama,
podbacili Partizanovi centri

Vlade Đurović je od početka finalne serije govorio da će se igrati pet utakmica i ispostavilo se da je bio u pravu. Što se tiče košarkaških detalja, izdvojio je šta je rešilo šampiona ABA lige.
- Presudile su tri trojke Zvezdinih igrača - Markovića, Kalinića i na kraju Voltersa. To su im bile jedine trojke na meču, ali izuzetno važne. S druge strane, podbacili su Partizanovi visoki igrači Lesor, Ledej i Smailagić. Panter nije mogao sve sam. A odigrao je najbolju utakmicu računajući čitav mandat u Partizanu i onaj što je imao u Zvezdi - ocenjuje Đurović.

 


Bivši košarkaš Partizana Goran Grbović razočaran je dešavanjima u finalu
.
- Tužno je što mi sad ne pričamo o košarci, sjajnim potezima, preokretima, o dvojici sjajnih trenera, već o nečemu što ne vodi nikud! MVP finala, a to kažem ironično, jesu navijači i sudija Saša Pukl. Pazite, publika gađa igrače Partizana ili Zvezde, nebitno o kome se radi. Onda igrači stanu da brane kolege s druge strane, a onda isti ti navijači gađaju i jedne i druge! Pa, je l' se tako pomaže svom timu, što ćeš povrediti svog igrača? - poručuje Grbović za naš list. 

Foto: printscreen tvin

Goran Grbović razočaran


Koja je svrha?

On predlaže da za početak "večiti" igraju pred decom koja nisu zatrovana mržnjom kao većina publike u finalu.

- Ako nema drugog rešenja, onda i ne treba da se igra s publikom. Mada, kad dođe do toga, koja je onda uopšte svrha košarke? Neka za početak dođu deca uzrasta do 14 godina, dečaci i devojčice obučene u crveno i crno, u pratnji svojih nastavnika. Da to bude iskrena podrška igračima. Jer ako se ovako nastavi, neko će da nastrada, a onda smo svi mi krivi - poručuje Grbović za naš list.

 

 

Bonus video

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miki

pre 1 godinu

Prvo klubove ne smeju voditi ljudi koji imaju krivicne prijave i kriminalnu proslost, drugo navijaci ,Delije su oslobodjene kriminilne sadasnjosti i sada se tretiraju kao Manstirski momci, bezgresni smerni i beskrajno posveceni bogu, a Grobari kao kriminalci koje zbog sopstvene gluposti i nesposobnosti moraju voditi Delije u otkomandi.Sve nam to daje za pravo da je igra prestola u toku.U toj igri koja favorizuje nekoga niko nije pobednik.Stvoren je privid o pravednosti, postenju o sportskom duhu koji ne preza da se upotrebe sve metode koje imaju za cilj titule.Tu su i namestanja, kradje, teranje trenera, kriminalizacija i tako dalje.Kome to sve treba i ko se tome raduje?Mene je sramota tog cinizma i te zloupotrebe i stidim se u ime tvoraca tog stanja.

Krajnje je vreme

pre 1 godinu

Ovo nije rešenje, rešenje su visoko precizne kamere, hitni sudski postupci, drakonske kazne za nemire na utakmicama i nekoliko novih zatvora.Za gađanje sa tribina 2 godine zatvora sa doživotnom zabranom za bilo koji sportski događaj, za ulazak na teren 20 godina, za tuče sl. Pa da vidite kako postoji red.Ovako sa praznim tribinama se šalje poruka da je grupa huligana jača i da porodice ne smeju napolje a kamoli na tribine.Prvih deset koji budu dobili godine zatvora zbog nasilnog ponašanja će otrežnjujuće delovati.Nema prava na pomilovanje i za sve prestupnike nasilnike težak rad, ima jako mnogo puteva da se izgradi.U suprotnom biće mrtvih, pa ko voli nek izvoli.Pogledsjte dokle se došlo s klanovima i navijačima..

Milan

pre 1 godinu

Što posto su upravu! Sada je na mišiće Javor iz Ivanjicki ušao u super ligu i ponovo će gradjani da strepe od vandalizma Beogradskih navijača! Fasade na kućama ce biti ispisane grafitima a haos po gradu od prevrnuti kanti odojenih znakova do izgrebanih kola da nepricamo . A policija samo seta oko njih bez zelje da intervenise! Radi mira u Srbi beogradski klubovi neka igraju samo u Beogradu a ova provinciska sirotinja neka igra gde hoće! Ili još bolje neka se osnuje neka Balkanska liga pa onda brate neka se navijači iz srbije hrvatske bosne crne gore medjusobno biju .

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17