• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

11.08.2022

07:00

BIVŠI KAPITEN MIRNO PRIHVATIO ODLUKU SELEKTORA! Teodosić neće rat sa Pešićem

Starsportphoto

Košarka

BIVŠI KAPITEN MIRNO PRIHVATIO ODLUKU SELEKTORA! Teodosić neće rat sa Pešićem

Podeli vest

Miloš Teodosić ne želi da ulazi u raspravu sa Svetislavom Pešićem nakon što mu je u ponedeljak saopštio da ne računa na njega na Evropskom prvenstvu

Miloš Teodosić (35) ne želi da ulazi u sukob sa Svetislavom Pešićem (72) nakon izbacivanja iz reprezentacije, saznaje Informer! Doskorašnji kapiten košarkaške reprezentacije Srbije prilično je mirno prihvatio odluku selektora da ga ne vodi na ovogodišnje Evropsko prvenstvo, iako nije srećan što više nije deo tima.

Pešić je u ponedeljak saopštio Teodosiću da na njega više ne računa, što praktično znači da maestralnog Valjevca više nećemo gledati u dresu nacionalnog tima.

Foto: Starsportphoto

Iskusni trenerski as mu je obrazložio da mu se ne uklapa u koncepciju ekipe i da će šansu na poziciji plejmejkera dobiti drugi igrači. Odmah nakon toga brojni sadašnji i bivši košarkaši javili su se i dali podršku Milošu Teodosiću, za kojeg većina smatra da je nepravedno precrtan sa spiska.

Čeka ponedeljak

Popularni Teo, međutim, nije želeo da ulazi u otvoreni sukob sa iskusnim stručnjakom iz Pirota, tvrdi naš izvor blizak košarkaškoj reprezentaciji.

- Pešić je u ponedeljak saopštio Teodosiću da mu se ne uklapa u koncepciju i da na njega ne računa. Miloš je saslušao razloge i prilično mirno prihvatio tu odluku. Naravno, daleko od toga da je srećan što je izbačen iz reprezentacije, ali nije želeo da se svađa i ulazi u žestoku raspravu. Sačekaće zvanično obraćanje selektora u ponedeljak, pa će onda odlučiti na koji način će postupiti - objašnjava naš izvor.

Sportski razlozi

Pešić u timu želi igrače koji su fizički spremniji i koji su bolji defanzivci od Teodosića
Izvor Informera

Ti koncepcijski razlozi, koji se u poslednjih nekoliko dana često pominju, tiču se stila igre koji ima iskusni as.

- Pešić u timu želi igrače koji su fizički spremniji od iskusnog plejmejkera, kao i igrače koji su daleko bolji defanzivci od njega. Poznato je da Teo nije vrhunski defanzivac. Osim toga, organizaciju igre želi da poveri Vasiliju Miciću, dve godine zaredom najboljem evropskom igraču - dodaje naš izvor.

Teodosić je nakon saopštavanja odluke rešio da sa svojim dojučerašnjim saigračima iz reprezentacije napravi oproštajnu žurku. Na tom događaju, gde su se gotovo svi reprezentativci opustili uz alkohol i pesmu, otklonjene su bilo kakve sumnje da je u lošim odnosima sa Nikolom Jokićem i Vasilijem Micićem, kako se spekulisalo. Na snimcima su veoma raspoloženi bili Nemanja Nedović i Nikola Kalinić, koji su mu pre dva dana putem Instagrama javno pružili podršku. Kako se može čuti, reprezentativci su na jednom splavu bili uz dozvolu Svetislava Pešića.

Nije prvi put

Iskusnom stručnjaku nije prvi put da pred velika takmičenja otpisuje velika imena. To je uradio pred Evrobasket 2001. godine, kada je precrtao legendarnog Aleksandra Đorđevića. Godinu dana kasnije u SAD je u toku Svetskog prvenstva oterao Vladimira Radmanovića. Oba puta ekipa je osvojila zlatnu medalju.

KSS: Avramović mora da miruje

Košarkaški savez Srbije juče se oglasio, ali ne povodom situacije oko Miloša Teodosića, već u vezi sa povređenim Aleksom Avramovićem. Prve informacije su bile da će plejmejker Partizana propustiti Evropsko prvenstvo, ali postoji mogućnost da se ipak oporavi.
"Aleksa Avramović je posle jednog duela na treningu u ponedeljak uveče obnovio povredu desne šake. Nakon obavljene dijagnostike, odlučeno je da se povređena ruka stavi u mirovanje. Lečenje i oporavak Avramovića biće pod kontrolom medicinskog tima", stoji u saopštenju KSS.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija