• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.10.2022

15:45

STRAVIČNI DETALJI! Lekari se bore za život povređenog košarkaša, oglasila se porodica!

Pixabay

Košarka

STRAVIČNI DETALJI! Lekari se bore za život povređenog košarkaša, oglasila se porodica!

Podeli vest

Užasna vest potresla je region! Mediji su preneli da je košarkaš KK Igman Burča iz Bosne i Hercegovine Azur Terzić (21) pao kroz otvor od lifta, ali se oglasila porodica mladića i demantovala je takvu mogućnost nakon razgovora sa lekarima

Terzić je pronađen bez svesti, a u bolnici je konstantovano da ima prelom kičme i nijednu drugu ozbiljniju povredu.

Nesrećan slučaj dogodio se u jednom noćnom klubu u Cazinu u subotu, a porodica se saopštenjem oglasila nekoliko dana nakon toga.

Saopštenje objavljeno na Fejsbuk stranici "Cazin u srcu", koje je potpisala porodica košarkaša sadrži detalje, a prenosimo u celosti.

- Draga porodico, prijatelji i poznanici. Svi ste manje-više upućeni u pojedine detalje u nesretnom slučaju našeg Azura Terzića. U svrhu zaustavljanja širenja dezinformacija, neistina, polu-istina i sličnog vam se ovim putem obraćamo iznoseći nama poznate detalje o samom slučaju. Pre svega, a to nam je u ovom trenutku najvažnije, želimo da vas obavestimo o njegovom trenutnom zdravstvenom stanju.

Azur je smešten u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, sa potpunim prelomom kičme, u tzv. indukovanoj/medicinskoj komi - radi njegovog lakšeg i bržeg oporavka, jer se nalazi u životnoj opasnosti. Iako su donji ekstremiteti ugroženi, njegovo stanje je stabilno, vitalni organi nisu ugroženi, ali i dalje je stanje teško - jer ipak je u pitanju grozna povreda. Lekari sa KCUS-a mu u ovom periodu popravljaju kliničku sliku, da bi ga probudili iz indukovane kome i pripremili za teški operativni zahvat.

 

 

Kada je reč o samom slučaju, specifično je to da Azur osim ovog preteškog preloma kičme i blagog udarca u glavu (za koji je neurohirurg rekao da nema potrebe ni za zahvatom) nema niti jednu drugu modricu, ogrebotinu ili povredu na telu, te je veliki broj doktora koji su upućeni u njegovo stanje gotovo siguran da je skoro pa nemoguće da su povrede koje on ima nastale prilikom bilo kakvog pada, a kamoli pada sa preko četiri metra visine na betonsku površinu. I u tom trenutku se uključuju naši alarmi.

Nama kao porodici je pre svega nejasno to, a posebno nejasno tih kobnih 5-10 minuta u spornom događaju - od trenutka kad je Azur imao poslednji vizuelni kontakt sa nekim, po našem saznanju, te telefonski kontakt, do trenutka kada je njegov prijatelj, koji ga je čekao ispred - da bi se uputili kući, pozvan iz hitne.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija