• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.11.2022

10:28

KALKUKACIJE! Evo šta je Srbiji potrebno za plasman na Svetsko prvenstvo!

FIBA

Košarka

KALKUKACIJE! Evo šta je Srbiji potrebno za plasman na Svetsko prvenstvo!

Podeli vest

Košarkaška reprezentacije Srbije u ponedeljak od 20 časova, u hali "Aleksandar Nikolić", dočekaće selekciju Turske, u drugom krugu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine

Srbija je posle mučila, ali je pre nekoliko dana savlada Veliku Britaniju 74:68, sada nam sledi duel sa Turcima. 

Ostali mečevi su nam išli na ruku, Letonci su savladali Grčku 80:60 i prvi obezbedili odlazak na Svetsko prvenstvo, pošto je i Turska  savladala Belgiju  85:62.

Srbija protiv Turske u Beogradu

Letonija je prva u grupi ima skor od šest pobeda i jednog poraza. Slede Srbija i Grčka sa četiri pobede i tri poraza, četvrto mesto dele Turska i Belgija sa po tri pobede i četiri poraza, a Britanci su poslednji sa šest poraza i samo jednim trijumfom. Ali šta to znači?

Posle meča sa Turskom, Orlove u poslednjem "prozoru" kvalifikacija u februaru sledeće godine čekaju mečevi sa Grčkom u gostima i meč sa Velikom Britanijom na domaćem terenu,

Ukoliko puleni Svetislava Pešića savladaju ekipu Ergina Atamana to bi značilo da imamo dve pobede više od Turske, dva meča do kraja grupne faze. Uz bolji međusobni skor, ne bi trebalo da brinemo o Turcima, pa bi nam ostali Grci i Belgijanci. Ako Grci savladaju Belgiju, to bi bila dobra vest za Srbiju, jer smo veliki favoriti protiv Britanije na našem terenu.

Foto: Starsportphoto

 

O porazu od Turske ne želimo ni da mislimo, jer bi sve zakomplikovao. Olakšavajuća okolnost bi bila ako bi poraz bio manji od sedam razlike, jer bismo imali bolji međusobni skor od Turske. Sa pobedama nad Grčkom i Velikom Britanijom naš tim bi skoro sigurno otišao na Svetsko prvenstvo.

- Nije presudna utakmica, ali može mnogo toga da nam donese, ne samo zbog dva boda, već i zbog direktnog odnosa sa Turcima. Grupa je dosta komplikovana, svako svakog može da dobije, o Letoniji ne bih trošio mnogo reči jer su se već prvi kvalifikovali za Mundobasket iz naše grupe. Biće teško i neizvesno, jer je njima praktično odlučujuća utakmica. U utakmicu sa Turskom ulazimo sa pozitivnom energijom i trudićemo se da odnosom, energijom i motivacijom nadoknadimo nedostatak uigranosti, što nam fali. Sada je potrebno da se svi udruže i dođu da bodre zajedno našu ekipu. Ne sumnjam da će to biti pokretačka snaga koja je ovoj ekipi potrebna. Košarka je, kako god mi svi razmišljali, ipak timski sport. Tu je pet igrača i oni moraju da se nađu zajedno kada je u pitanju napad, odbrana, zajednički ciljevi… To je da damo maksimum da se pobedi - rekao je pred meč Svetislav Pešić.

KO S KIM DO KRAJA

GRČKA: Belgija (G), Srbija (K), Letonija (G)
SRBIJA: Turska (K), Grčka (G), Velika Britanija (K)
TURSKA: Srbija (G), Letonija (K), Belgija (G)
BELGIJA: Grčka (K), Velika Britanija (G), Turska (K)


KVALIFIKACIJE ZA SP

Grupa 1

8. kolo

Ponedeljak

Letonija - V. Britanija 18.30
Srbija - Turska 20.00
Belgija - Grčka 20.30

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija