• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.03.2023

08:32

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL! Navijači sa nestpljenjem iščekuju VEČITI DERBI!

Starsportphoto©

Košarka

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL! Navijači sa nestpljenjem iščekuju VEČITI DERBI!

Podeli vest

Ove večeri snage će odmeriti Crvena zvezda i Partizan u još jednom košarkaškom "večitom" derbiju u sklopu 21. kola ABA lige (20:30).

Košarkaši Partizana su domaćini u drugom ovosezonskom "večitom" derbiju u ABA ligi, a meč će se igrati u Beogradskoj areni, gde gostujućih navijača neće biti za razliku od mečeva Evrolige.

- Partizan ovim putem još jednom apeluje na navijače da bodre crno-bele fer i sportski, bez upućivanja bilo kakvih uvreda prema bilo kome. Samo gromoglasna podrška Partizanu, bez ubacivanja predmeta u teren ili incidenata bilo koje vrste, biće od pomoći crno-belom timu. Ulaznice za meč, prodaju se putem servisa Tiketlajn, a pravo kupovine karata imaju samo vlasnici sezonskih ulaznica za mečeve Partizana - saopšteno je iz Partizana.

Foto: Starsportphoto©

 

Prvi derbi u ABA ligi dobila je Crvena zvezda, 90:74, što će takođe biti bitan faktor jer možda baš koš razlika na kraju bude ta koja će deliti dva ljuta i izuzetno kvalitetna rivala.

- Usred svega ovoga što igramo u Evroligi došla je i ta utakmica. Izuzetno je važna i za nas i za Crvenu zvezdu. Znamo koliki je ulog i probali smo da se spremimo na najbolji mogući način. Videćemo kako će to da izgleda sutra. Još jednom, poziv navijačima za fer i sportsko navijanje. Važnost utakmice je velika, da budu pravi kao što su bili tokom cele sezone - rekao je trener Partizana Željko Obradović.

Kapiten crno-belih, Kevin Panter,  izjavio je da njegov tim mora da odbrani domaći teren.

- Veoma je važna utakmica, moramo biti fokusirani da ispunimo naš cilj. A to je da pobedimo, kao i u svakoj drugoj utakmici. Ključ je kao i uvek, da igramo jako, da ostanemo pametni tokom čitavog toka meča- rekao je Panter.

Foto: Starsportphoto

 

Partizan je trenutno prvi na tabeli ABA lige sa 18 pobeda i dva poraza. Crvena zvezda je druga sa skorom 17/2 uz meč manje, ali Zvezda ima utakmicu manje jer se čeka da se odigra zaostali meč sa Cedevita Olimpijom koji je meč odložila zbog bolesti igrača.

- Igramo protiv ekipe koja igra jako dobro, ovo nam je već peti duel ove sezone i poznajemo se sada već jako dobro. Kompletni su i jasno je da nas očekuje utakmica u kojoj želimo da odigramo dobro, a koja će najverovatnije odlučivati o prvom mestu pred doigravanje u regionalnoj ligi - rekao je trener Crvene zvezde Duško Ivanović.

Porazom u Atini od Panatinaikosa, Zvezda se praktično oprostila od plasmana u Top 8, a Ognjen Dobrić ističe da je pred igračima još jedan zahtevan meč i da se nada da će se ekipa izdići.

- Pred nama je još jedna u nizu zahtevnih utakmica, ovoga puta u regionalnoj ligi. Nema velikih tajni, ovo nam je peti duel ove sezone, a svaki novi je priča za sebe. Igrali smo već u Areni, i ovo vreme iskoristićemo na najbolji način da spremni dočekamo utakmicu u ponedeljak uveče. Bez obzira što ima veliku važnost, i da nije tako, u ovu utakmicu bi ušli kao da je prva ove sezone ne razmišljajući šta donosi ekipama. Želimo da odigramo čvrsto i bez padova u igri, kako bi došli do rezultata - naveo je Ognjen Dobrić


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija