• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.05.2023

21:05

OGLASIO SE PRVI ČOVEK ABA LIGE! Želeo sam sastanak sa klubovima, ali...

Starsportphoto

Košarka

OGLASIO SE PRVI ČOVEK ABA LIGE! Želeo sam sastanak sa klubovima, ali...

Podeli vest

Đorđije Pavićević odgovorio na saopštenje Crvene zvezde.

Košarkaški klub sa Malog Kalemegdana danas je objavio da će finale ABA lige igrati tek po završetku finalne serije Superlige Srbije (KLS), a ubrzo je stigao i odgovor od prvog čoveka regionalnog takmičenja!

Crveno-beli će imati priliku da brane titulu u Jadranskoj ligi, pošto su polufinalnu seriju protiv podgoričke Budućnosti rešili u svoju korist sa 2:0 u pobedama. S druge strane, njihov rival u borbi za novi trofej biće poznat tek 6. juna, kada će "majstoricu" u Beogradu odigrati Partizan i Cedevita Olimpija.

Foto: Starsportphoto

Crvena zvezda želi prvo da odigra Superligu Srbije

Ipak, ono što pravi problem jeste činjenica da su iz Zvezde, nakon održane hitne sednice Predsedništva KLS i čelnika KSS, poručili da su "određeni datumi  plej-ofa domaćeg prvenstva, bez obzira na eventualna pomeranja završnice ABA lige". Tako su polufinala zakazana za 4. i 7. jun, eventualna "majstorica" za 9. jun, dok su termini finalnih duela u rasponu od 10. do 18. juna.

- Sa mnogo entuzijazma sam preuzeo ulogu predsednika ABA lige u sezoni koja se polako bliži kraju. Imao sam veliku želju, volju i energiju da takmičenje dovedemo na nivo kakav je u svim evropskim ligama. Pre početka plej-ofa nastojao sam da održim sastanak ili Skupštinu sa svim klubovima, ali... Iz raznoraznih razloga do toga nije došlo, usledila su odlaganja utakmica i sada se nalazimo tu gde smo - rekao je Đorđije Pavićević za "Sport klub".

On je dodao da veruje da će na kraju sve proći kako treba.

- Meni mandat ističe u junu, a u ovom momentu jedino mogu da se nadam da će sezona biti uspešno privedena kraju. Očekujem i da će biti izvučene pouke za period koji sledi, jer ABA liga može da bude organizovana kao i sva najjača takmičenja, uključujući i Evroligu - naglasio je Pavićević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija