• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.06.2023

20:13

ZLATNI BASKETAŠ MAJSTOROVIĆ: Nadam se da ćemo osvojiti još mnogo medalja za Srbiju!

printscreen

Košarka

ZLATNI BASKETAŠ MAJSTOROVIĆ: Nadam se da ćemo osvojiti još mnogo medalja za Srbiju!

Podeli vest

Muška reprezentacija Srbije u basketu 3x3 odbranila je titulu svetskog šampiona, pošto je danas u finalu Svetskog prvenstva u Beču pobedila selekciju Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 21:19.

Srbija je do zlata stigla posle velikog preokreta u finišu meča. Selekcija SAD je vodila 19:15, ali je Srbija preokretom stigla do trijumfa i odbranila titulu osvojenu prošle godine u Antverpenu.

Dejan Majstorović je posle ludog meča i preokreta u finišu rekao koliko mu je ova medalja važna:

- Pre svega, želim da čestitam Litvancima, igrali su dobro tokom celog turnira ..Igrali smo i mi sjajno, sa dobrom energijom. Ovo je šesti put da smo osvojili Svetsko prvenstvo. Nadam se da ćemo igrati i dalje ovako i da ćemo osvojiti još mnogo medalja za našu zemlju. Hvala našim navijačima, bili su ovde i protiv Belgije - rekao je Majstorović.

Za Srbiju su igrali Dejan Majstorović, Marko Branković, Mihailo Vasić i Strahinja Stojačić. Srpska selekcija je imala veliku podršku navijača sa tribina u Beču, a po završetku meča čule su se srpske pesme, a između ostalih i "Marš na Drinu".

Ovo je šesto zlato za Srbiju na SP. Basket selekcija Srbije je u istoriji SP osvojila i jednu srebrnu medalju i jedno četvrto mesto.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija