• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.08.2023

10:55

"Spavali" na ulici zbog Noleta, a sada su uz "orlove!" Neverovatna priča iz Manile

Informer

Košarka

"Spavali" na ulici zbog Noleta, a sada su uz "orlove!" Neverovatna priča iz Manile

Podeli vest

Srpski košarkaši danas igraju meč prvog kola B grupe protiv Kine, a naši navijači okupljaju se, verovali ili ne, i u Manili!

Foto: Informer

 

Dugo iščekivano Svetsko prvenstvo na Filipinima počelo je juče, ali za naše navijače počinje danas jer tim Svetislava Pešića od 14.00 (RTS 1, Sport klub 1) izlazi na teren!

Najveći broj Srba bodriće "orlove" kraj malih ekrana, ali kako je Informer na licu mesta, imao je prilike da porazgovara i sa onima koji su uspeli da dođu do Manile.

Najpre smo naišli na Zorana koji je sa sinovima Markom i Milošem došao iz Melburna da bodri Srbiju. Njima je mnogo lakše da dođu na Filipine jer let traje oko devet sati, dok ako krenete iz Srbije, otrebno vam je oko 24 sata sa presedanjima.

Zoran nam, zato, na početku razgovora kaže da se čudi što nema još navijača.

- Očekivali smo više Srba iz Australije, možda dođu u kasnijim fazama. U Australiji uvek pratimo naše reprezentacije, ovo je prvi put da smo došli daleko - kaže Zoran.

S obizorm na to da ova porodica dolazi iz Melburna, nije bio šanse a da ne pitamo za najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića.

Osvojio je Australijan open ove godine, ima deset titula u Melburnu, ali pamti se i 2022, kada je ušao u zemlju, ali su ga onda maltretirali jer nije vakcinisan protiv koronavirusa iako je predao papire za izuzeće. Smestili su ga u hotel za migrante, nije dobijao hranu koju jede i bilo je strašno prljavo.

Srbi su se tada okupljali ispred hotela, igrali kolo, pružali podršku našem Noletu, a među njima su bii i naši sagovornici sve dok ga nisu pustili! Svaki dan su dolazili da ga bodre i maltene spavali tamo!

- Kad je bio zatvoren bili smo ispred sedam dana, pružali podršku. Ono možda nije zatvor, ali je kao zatvor! - otkrio nam je Zoran.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija