• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.10.2023

17:06

Kraj: Partizan posle velikog preokreta savladao Crvenu zvezdu!

Starsportphoto

Košarka

Kraj: Partizan posle velikog preokreta savladao Crvenu zvezdu!

Podeli vest

Uživo pratite prvi ovosezonski večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde.

Početak Evrolige za "večite rivale" nije počeo kako su se nadali ni u crveno-belom, ali ni u crno-belom taboru. Tek jedna pobeda nakon četiri kola daleko je od željenog skora, zbog čega je današnji derbi posebno značajan za oba sastava. 

Utisak je da je pritisak na strani Partizana budući da četa Željka Obradovića igra pred svojim navijačima. Sa druge strane, crveno-beli u prvi ovosezonski derbi ulaze sa novim trenerom budući da je Janis Sferopulos u Beograd stigao u nedelju. Grk je startovao pobedom nad FMP-om, ali je derbi u Evroligi nešto potpuno drugačije u odnosu na duel sa "panterima". 

Kadrovskih problema imaju oba trenera, sigurno je da u sastavu Crvene zvezde neće biti prošlogodišnjeg heroja Nemanje Nedovića, a van sastava je i kapiten Branko Lazić. Obradović je nešto "mirniji" budući da je pod znakom pitanja jedino Alen Smailagić koji je propustio poslednji trening pred večiti derbi. 

Ono što je takođe imati značajnu ulogu jeste odluka Partizana da na večerašnjoj utakmici gostujućih navijača nema. Očekuje se da preko dvadeset hiljada crno-belih pristalica ispuni Beogradsku dvoranu i nosi sastav Željka Obradovića do pobede. Da li će tako biti videćemo od 18:30...

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA  88:86 (22:13, 20:29, 11:23, 35:21)

Beogradska arena, Beograd     Sudije: Perez, Vilius, Perandi

Partizan: Vukčević, Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Trifunović, Anđušić, Dožuer, Kaminski. 
Trener - Željko Obradović

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić, Hanga, Davidovac, Mitrović, Simonović, Nejpir, Bolomboj, Ilić, Gedraitis, Dos Santos. 
Trener - Janis Sferopulos

UŽIVO:

Četvrta četvrina:

KRAJ! 

40. minut - Polovičan učinak Nejpira sa linije penala, pet sekundi do kraja, napad i plus 2 za Partizan - 86:84! Ponovo će Ledej na penale nakon faula Bolomboja, koji je bio sigran - 88:84!

Foto: Starsportphoto©

 

40. minut - Brz faul Crvene zvezde, Jago na liniju slobodnih bacanja šalje Zeka Ledeja, siguran je Amerikanac - 86:83, do kraja 10,8 sekundi. 

40. minut - Na liniju penala sada ide Miloš Teodosić, faulirao ga je Jaramaz, ovoga puta siguran bivši srpski reprezentativac, poen prednosti za Partizan i 11 sekundi do kraja - 84:83!

39. minut - Drhti ruka svima, sada Jaramaz polovičan sa linije penala - 84:81! 50 sekundi do kraja meča i napad za Zvezdu.

39. minut - Naivan faul Jaramaza, tri slobodna bacanja imaće Miloš Teodosić, ali pogađa samo jedno slobodno bacanje - 83:81!

39. minut - Rafalna paljba Alekse Avramovića, nova trojka, Partizan ima tri poena prednosti - 83:80!

39. minut - Iskusno Teodosić uspeva da izbori dva bacanja, ali pogađa samo jedno - 80:80! Drama, do kraja je ostalo minut i 35 sekundi...

39. minut - Gubi Mitrović loptu, na drugoj strani trojka Pi-Džej Doužera, Partizan vodi - 80;79!

38. minut - Autoritativno zakucavanje Džoela Bolomboja preko Smailagića, ali na drugoj strani pogađa Aleksa Avramovića preko Rusa - 77:79!

38. minut - Partizan je u naletu! Krade Avramović loptu i poentira u kontri preko Bolomboja, samo je dva razlike za crveno-bele i još jedan tajm-aut Sferopulosa - 75:77!

37. minut - Pogađa Džoel Bolomboj iz nemoguće situacije iako je napad bio na isteku, veoma bitni poeni za crveno-bele, ali trojku vraća Aleksa Avramović - 73:77!

Foto: Starsportphoto©

 

37. minut - Tri i po minuta do kraja, nakon lošeg napada Zvezde poene beleži Aleksa Avramović i sada je samo pet razlike za srpskog šampiona - 70:75!

36. minut - Vezuje Pi-Džej Doužer četiri poena i smanjuje zaostatak Partizana, uspevaju crno-beli da uhvate priključak, ali još jednom tajm-autom reaguje Sferopulos - 68:75!

36. minut - Niže greške Kevin Panter, sada mu je Adam Hanga ukrao loptu, povukao kontru, a faulom seče to Uroš Trifunović. Na liniju penala ide Džoel Bolomboj. 

35. minut - Težak šut Teodosića, ali i pogodak. Gledaće sudije pri prvom prekidu da li je bilo za dva ili tri poena, na parketu je odluka - dvojka - 64:74!

35. minut - Pokušava Alen Smailagić da razmrda svoje saigrača, faulirao ga je Mitrović i poslao na liniju penala, a srpski reprezentativac pogađa oba bacanja - 64:72.

34. minut - Još jedna dobra akcija za Bolomboja, ovoga puta Rus proigrava Mitrovića koji je fauliran i pogađa oba slobodna bacanja, Zvezda ponovo ima 10 razlike - 62:72!

34. minut - Nije dugo trajala radnost navijača Partizana, nakon tajm-auta sjajna akcija Crvene zvezde i brutalno zakucavanje Bolomboja, na drugoj strani ne pogađa Doužer - 62:70!

33. minut - Ostao je Panter sam na liniji za tri poena i pogodio, ekspodirala je "Arena", a tajm-autom reaguje odmah Janis Sferopulos - 62:68!

33. minut - Loš napad crveno-belih, koriste to košarkaši Partizana i preko Smailagića i Doužera vraćaju jednocifren minus - 59:68!

Foto: Starsportphoto©

 

32. minut - Treća trojka za Jaga Dos Santosa, pokušao je Panter da pritisne Nejpira koji je video Brazilac, a ovaj ponovo cepa mrežicu - 55:68!

31. minut - Pokušao je Smailagić iz nemoguće pozicije, ali uspeva to nekako da popravi Pi-Džej Doužer, na drugoj strani faul u napadu pravi Majk Tobi - 55:65. Probudili su se i navijači nakon dobre odbrane crno-belih. 

Treća četvrtina: 

30. minut - Potpuni raspad sistema u taboru Partizana... Ofanzivni skok kupi Miloš Teodosića pored Nanelija i Ledeja, u uglu ostao je sam Gedraitis i pogodio za tri - 53:65! Novi tajm-aut za Obradovića! 

29. minut - Nova bravura Miloša Teodosića i "no look" pas za Gedraitisa koji lagano poentira pod košem, na drugoj strani promašaj Avramovića - 53:62!

29. minut - Izuzetan potez Smajlagića, momenat utakmice, bez dileme! Snažno zakucava srpski reprezentativac uz faul Tobija i koristi dodatno slobodno bacanje - 53:60!

28. minut - Sada ističe i napad Partizana, bezidejni su crno-beli protiv agresivne odbrane Crvene zvezde pre svih Nejpira i Dos Santosa. 

27. minut - Sjajno dodavanje Zeka Ledeja i laki poeni Kaminskog, ali na drugoj strani nova trojka za Jaga Dos Santosa - 50:60!

Foto: Starsportphoto©

 

27. minut - Fantastična sekvenca Jaga Dos Santosa! Brazilac je bacio Avramovića na parket i pogodio za tri poena - 48:57! Partizan u problemu...

26. minut - Drugi vezani promašaj za Ognjena Jaramaza, dobro trči Zvezda "u leđa" Partizanu i pogađa Luka Mitrović, potom velika greška Frenka Kaminskog - 48:54!

25. minut - Dobra odbrana Zvezde, ali uspeva nekako Zek Ledej da pogodi preko Luke Mitrovića, na drugoj strani promašaj Šabaza Nejpira - 48:52!

25. minut - Raste prednost crveno-belih, nova greška Kevina Pantera, vuče Hanga kontru naskače za tri i cepa mrežicu. Mora tajm-autom da reaguje Željko Obradović budući da se Partizan opasno muči - 46:52!

24. minut - Razleteli su se košarkaši Zvezde u defanzivi, upisali nekoliko ukradenih lopti, ali ne koriste to u napadu. Prvo loše dodavanje Mitrovića, potom i promašaj Teodosića - 46:49!

23. minut - Sjajna reakcija Teodosića u odbrani, a potom još bolji pas  za Hangu koji pogađa u kontri - 46:49!

23. minut - Teškom mukom dolazi Naneli do faula, ali koristi samo jedno slobodno bacanje. Na drugoj strani greška Kaminskog u odbrani, Amerikanac već ima tri faula, a na liniju penala ide Džoel Bolomboj, Rus je bio sigurniji od Nanelija, Zvezda ponovo vodi - 46:47!

22. minut - Seče svoju seriju grešaka Kevin Panter koji pogađa uz zvuk sirene preko Adama Hange - 45:45.

Foto: Starsportphoto

 

22. minut - Novi problemi za Partizan u napadu, koristi to Zvezda i vuče kontru, ali sreća je bila uz crno-bele. Promašaj Teodosića, a potom i Bolomboja iz otvorenih pozicija. 

21. minut - Greška Kevina Pantera, povukao je Miloš Teodosić kontru i u uglu pronašao samog Šabaza Nejpira koji ponovo pogađa za tri poena! Prvo vođstvo Crvene zvezde večeras - 42:45!

Druga četvrtina: 

20. minut - Šabaz Nejpir pogađa u kontri, pogodio je Anđušić uz poslednjim momentima, ali nakon zvuka sirene, nerešeno je na poluvremenu - 42:42!

20. minut - Ide još jedna trojka Šabaza Nejpira, razigrao se Amerikanac u drugoj deonici, a potom faul Luke Mitrovića kako crno-beli ne bi imali lake poene u finišu prvog poluvremena - 42:40!

19. minut - Dobar napad Zvezde nakon tajm-auta i laki poeni za Mitrovića sa linije penala nakon što ga je faulirao Kaminski, ali novi poeni za Jaramaza na drugoj strani, već ih ima 11 - 42:37!

18. minut - Tajm-aut Sferopulosa, ne igraju crveno-beli odbranu kao na startu druge četvrtine, iskoristio je to Jaramaz i pogodio posle prodora - 40:35!

18. minut - Lepa akcija Crvene zvezde, Hanga je napao i pronašao Davidovca koji je sam za prve poene srpskog reprezentativca večeras - 38:35!

Foto: Starsportphoto

 

17. minut - Još jedna trojka za Partizan, četvrta u ovoj deonici, pogađa je Danilo Anđušić, na drugoj strani promašaj Nejpira, ali greši Džejms Naneli - 38:33!

17. minut - Raspucali su se sada crno-beli, nova trojka za Džejmsa Nanelija iz izuzetno teške situacije, ali vraća to Rokas Gedraitis - 35:33!

16. minut - Trojka Jaramaza na jednoj strnai, na drugoj sa vrha kapice pogađa Džoel Bolomboj - 32:30!

15. minut - Prekida Partizan nalet crveno-belih, pogađa za tri poena Džejms Naneli, ali ekspresno uzvraća Džoel Bolomboj nakon ranog pika sa Jagom - 29:27!

15. minut - Nova dobra odbrana Crvene zvezde, promašaj Pi-Džej Doužera, u kontri napada Šabaz Nejpir koji ide na liniju penala nakon faula Alena Smailagića. Siguran je bio Amerikanac i pogodio oba bacanja - 26:25!

14. minut - Druga ukradena lopta za Luku Mitrovića koji vuče u kontri i pogađa, Crvena zvezda je na samo tri poena zaostatka - 26:23. Reaguje tajm-autom Željko Obradović. 

Foto: Starsportphoto

 

13. minut - Rafalna paljba Zvezde na startu druge četvrtine, sada je precizan sa sedam metara bio Šabaz Nejpir - 26:21!

13. minut - Nova trojka crveno-belih, sada je iz ćoška pogodio Majk Tobi - 26:18!

12. minut - Ponovo dvocifrena prednost Partizana, u strelce se upisuje Aleksa Avramović, prethodno je Crvena zvezda imala šansu da smanji razliku, ali je Smailagić blokirao Dos Santosa - 26:15.

11. minut - Iz teške pozicije pogađa Danilo Anđušić, ali na drugoj strani nastavlja Teodosić da pleše po terenu i "namešta" poene za Majka Tobija - 24:15!

Prva četvrtina: 

10. minut - Serija Crvene zvezde 5:0 preko Jaga Dos Santosa koji pogađa posle prodora, a potom i trojka Miloš Teodosića. Ipak, tačku na prvu četvrtinu stavlja Kaminski - 22:13!

Foto: Starsportphoto

 

9. minut - Pogađa Naneli samo drugo slobodno bacanje, a potom i prvi smišljen napad Zvezde koji laki poenima kruniše Adam Hanga - 20:8!

8. minut - Prvi poeni Džejmsa Nanelija večeras koji je sve sam kreirao, na drugoj strani polovičan učinak Adama Hange na liniji penala. Mađar pri skoku pravi faul, a na liniju penala ide Naneli - 19:6...

8. minut - Evo je dobra odbrana Luke Mitrovića, povukao je kontru Jago Dos Santos i u uglu pronašao samog Adama Hangu koji pogađa za tri poena. Odmah tajm-aut Željka Obradovića - 17:5!

7. minut - Razigran je Frenk Kaminski na startu utakmice, sada je napao Majka Džejmsa i imaće dva slobodna bacanja. Pogađa ovoga puta Amerikanac sa linije penala - 17:2.

6. minut - Zvezdine muke se nastavljaju... Dva vezana promašaja Jaga Dos Santosa, a potom zicer ne uspeva da iskoristi Rokas Gedraitis, raste prednost Partizana - 16:2!

5. minut - Novi loš napad crveno-belih, pokušao je Teodosić sa distance, ali lopta izlazi iz obruča. Sevnula je nova kontra Partizana i još poena na konto Ognjena Jaramaza - 14:2!

4. minut - Evo ih prvi poeni za Crvenu zvezdu, Miloš Teodosić odmah daje svoj doprinos i sa košem spaja Džoela Bolomboja, ali vraća to ekspresno na drugoj strani Frenk Kaminski koji već ima šest poena - 12:2!

4. minut - Kaminski se sjajno snalazi pod košem, uspeva da pogodi Amerikanac pored Bolomboja i imaće dodatno slobodno bacanje budući da ga je faulirao Rus, ali ne koristi dodatno slobodno bacanje - 10:0!

Foto: AP/Photo

 

3. minut - Furiozan start Partizana, ponovo tranzicija, sada je strelac Ognjen Jaramaz. Vode crno-beli sa 8:0 i teraju Janisa Sferopulosa da reaguje tajm-autom nakon tri minuta - 8:0!

3. minut - Muči se Crvena zvezda napadački, faul u napadu pravi Nejpir, na sreću crveno-belih precizan nije bio Zek Ledej, ali na drugoj strani novi promašaj Adama Hange. 

2. minut - Ponovo je Jaramaz ukrao loptu, greška Šabaza Nejpira i još još lakih poena za crno-bele, pogađa sada Frenk Kaminski - 6:0. 

2. minut - Evo ih prvi poeni na meču, pogađa Kevin Panter, potom i dobra odbrana Ognjena Jaramaza i laki poeni za Zeka Ledeja u kontri - 4:0!

1. minut - Gubi loptu Kevin Panter, koriste to crveno-belih i napadaju u tranziciji. Ipak, fauliran je Adam Hanga, a Mađar promašuje oba slobodna bacanja. Najviši u skoku bio je Bolomboj, vratio loptu Hangi koji beleži i treći promašaj - 0:0. 

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad za Crvenu zvezdu. Odmah je dobru poziciju izgradio Šabaz Nejpir, ali ne pogađa za tri poena - 0:0. 

Startne petorke:
Partizan:
Jaramaz, Panter, Naneli, Ledej, Kaminski
Crvena zvezda: Nejpir, Hanga, Gedraitis, Davidovac, Bolomboj

18:25 - Počela je prozivka igrača, naravno, crveno-beli dobili su zvižduke, a crno-beli gromoglasne ovacije, posebno Aleksa Avramović! 

18:08 - Košarkaši Partizana izašli su na parket i izazvali brojne ovacije među svojim navijačima. 

17:56 - Večitom derbiju prisustvuje i legendarni grčki košarkaš Teo Papalukas, a danas jedan od ambasadora Evrolige. 

Foto: Informer

 

17:50 - Poznato je u kakavom će sastavu igrati večiti rivali, Partizanu nedostaje samo Mateuš Ponitka koji ima problema sa povredom ramena. Sa druge strane, u taboru Crvene zvezde nema Lazića i Nemanje Nedovića. 

17:47 - Među navijačima neće biti pristalica Crvene zvezde, a zašto je tako uoči derbija objasnio je prvi čovek Partizana - Ostoja Mijailović. Opširnije OVDE

17:38 - Sve veći broj navijača stiže u Beogradsku arenu, jasno je da će tribine biti ispunjene do poslednjeg mesta. 

Foto: Informer

 

17:19 - Sa druge strane izvesno je da će u sastavu Crvene zvezde biti Rokas Gedraitis i Majk Tobi koji su izašli na parket. 

Foto: Informer

 

17:17 - Iako je Alen Smailagić propustio jučerašnji trening zbog bolova u nozi, srpski reprezentativac u opremi je uoči utakmice protiv Crvene zvezde. Njegov nastup je pod znakon pitanja, ali je izašao na zagrevanje pre ostatka tima. 

Foto: Informer

 

17:08 - Do početka utakmice ostalo je nešto manje od sat i po vremena, ispred Beogradske arene skupio se već značajan broj navijača, ali gužvi još uvek nema. 

Foto: Informer

 

17:05 - Dobro došli na lajv prenos utakmice petog kola Evrolige između Partizana i Crvene zvezde. Sve detalje sa prvog ovosezonskog košarkaškog večitog derbija možete pratiti uživo uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Atraktivna Bojana deli lekcije Noletu! (FOTO/VIDEO)
Novak Đoković

Atraktivna Bojana deli lekcije Noletu! (FOTO/VIDEO)

Svetski teniski broj jedan Novak Đoković imao je "izazovan" trening pred odlazak na masters u Parizu pošto je springovao sa koleginicom Bojanom Jovanović. Reč je o devojci koju bije glas da je najlepša srpska teniserka i jedna od najlepših sportistkinja naše zemlje.

26.10.2023

16:13

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija