• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.11.2023

13:39

Hrvati planirali napad! Zbog ovoga su pretukli Srbe u Zadru

Starsportphoto©

Košarka

Hrvati planirali napad! Zbog ovoga su pretukli Srbe u Zadru

Podeli vest

Napad hrvatskih huligana na novinare iz Srbije i članove delegacije Crvene zvezde pred utakmicu sa Zadrom (nedelja, 17.00) po svemu sudeći je bio planiran.

Ne stišava se bura nakon huliganskog napada u Zadru! Facebook stranica "KK Zadar fans" objavila je video iz Barselone kako navijači Crvene zvezde skandiraju "Kosovo - Srbija". 

Uplašili su se Hrvati da će u Zadru biti Srbi koji skandiraju "Kosovo je Srbija" pa su napali novinare i deo ekspedicije crveno-belih, a dan kasnije su se sami odali i samo potvrdili da je sve bilo isplanirano, kao i zašto. 

"Delegacija" koja je navijala u Barseloni i koja dolazi u Krešinu dvoranu... Čoviću lažove", piše je Facebook stranici  "KK Zadar fans".

 

 

 

Maskirani huligani, naoružani palicama pretukli su dva srpska novinara, koji su završili sa povredama glave i posekotinama, napadnut je i član Upravnog odbora Zvezde koji je bio sa prijateljem. Oni su napadnuti u dva odvojena incidenta. Huligani su tačno znali da su Srbi, napadnuti novinari i članovi delegacije su slikani i "tipovani" već na aerodromu.

Prvi čovek Zvezde Nebojša Čović se javio u nedelju i otkrio šta se dešavalo u Zadru i kako su napadnuti novinari i ljudi koji su bili deo Zvezdine ekspedicije. 

- Ekipa je iz Barselone, sa nekih 20-25 naših simpatizera, doputovala u Zadar. Na samom aerodromu očigledno su fotografisani, "tipovani" i praćeni jer nisu bili svi smešteni gde i ekipa Zvezde. Novinari su bili u jednom hotelu, član UO i prijatelj u drugom hotelu. Prvo su sačekani novinari, koji ničim nisu provocirali, niti su imali obeležja kluba, apsolutno ništa. Napadnuti su od maskiranih huligana i zadobili ozbiljne povrede. Potom su napadnuti član UO i prijatelj, oko 20.15. I njih su napali maskirani napadači, srušili su ih na zemlju i šutirali ih. Novinarima su sanirane povrede, sa kopčama, a član UO i njegov prijatelj su snimani, ali im nisu polomljena rebra - ispričao je Čović.

 

Foto: printscreen TV Prva

Povređeni Srbi u Zadru

 

Podsećamo, Zvezda je u saopštenju nakon napada na Srbe u Zadru poručila su "navijači Zadra pre utakmice pozivali na linč".

 

"Sve ono što se dešavalo u subotu uveče napadom na novinare i ljude iz delegacije KK Crvena zvezda Meridianbet je nažalost samo logičan nastavak onoga što je inicirano 08.11.2023.godine saopštenjem navijačke grupe "Tornado“ koji je bilo svojevrsan poziv na linč? ABA liga je tom prilikom ostala nema, iako je liga koju igramo nazvana „privatnom srpskom prćijom“ ali i propustila priliku da spreči rast ničim izazvane tenzije, koja se u subotu pretvorila u nasilje i lov na naše ljude po Zadru", naveli su između ostalog iz Zvezde.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragan tošić

pre 5 meseci

Da se nikada ne zaboravi, ustaše su uvek ustaše.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija