• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.11.2023

11:12

Amerikanci odlepili za Srbinom! Nikola Topić drugi pik na NBA draftu!

Starsportphoto

Košarka

Amerikanci odlepili za Srbinom! Nikola Topić drugi pik na NBA draftu!

Podeli vest

Mlasi srpski košarkaški as Nikola Topić u ovom trenutku projektovan je za drugog pika na NBA draftu 2024. godine.

Ovaj 18-godišnjak bi već sledeće sezone mogao da zaigra u najprestižnijoj košarkaškoj ligi. Talentovani srpski plejmejker viđen je na drugoj poziciji na draftu. Ispred njega je samo američki košarkaš Ron Holand.

Srbin je pred početak ove sezone otišao na pozajmicu iz Crvene zvezde u Megu i tamo za sada ređa odlične partije. U ABA ligi prosečno beleži 18,8 poena, 7 asistencija i 3,3 skoka po utakmici.
Uspeh mladog reprezentativca oduševio je sportskog novinara Džonatana Vasermana koji ga je pohvalio na portalu "Blečer report". 

"Topić je jedna od najvećih priča za predstojeći draft i sve više deluje kao da mu je mesto među top pet pikova. Stalno zadaje probleme odbranama sa svojim driblinzima, dodavanjima, poentiranjem i pogađanjem sa poludistance. Podseća na Šeja Gildžusa-Aleksandera po načinu kreacije i veštinama, promeni brzine, eksplozivnosti i košarkaškoj inteligenciji. Odlilno vidi teren i čita odbrane. NBA timovi će verovatno početi da ignorišu neke limite u smislu atleticizma i defanzive, posebno ako nastavi da pruža ovakve partije u napadu i ako popravi procente šuta", navodi se u tekstu ovog portala.
 

 

 


Još uvek je rano sa projekcijama, ali je u spomenutom tekstu poslat u Vašington Vizardse, što naravno ništa ne znaci u ovom momentu. Prvenstveno, pošto još uvek nije poznat ni raspored na draftu ni ko će sa koje pozicije birati.

 

Foto: aba liga

Nikola Topić

 

Na Nikoli je da nastavi da radi i da privlaci pažnju. Pruža odlične partije u Megi, a pojavile su se spekulacije da bi u januaru mogao da se vrati u Crvenu zvezdu. Predsednik crveno-belih Nebojša Čović smatra da je mladi reprezentativac tek u usponu i da dobro treba da se razmišlja o njegovoj budućnosti.

 - Voleo bih da je ostao još malo sa nama, biće prilike da od Teodosića nauči određene stvari. Sam je tražio da ode u Megu. On je igrač Zvezde, potpisao je ugovor na četiri godine.  Pratimo redovno kako igra i jako smo zadovoljni. Zreo je igrač, mogao bi već sada da igra Evroligu. Videćemo šta će biti u vezi povratka, ne treba da ugrozimo ni njega, ni rezultate Mege, ali treba da mislimo o našim interesima - izjavio je Čović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija