• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. Vuletić

07.02.2024

07:00

Čuveni Bogdan Tanjević za Informer: Partizanu je umor najveći protivnik

Starsportphoto/AP

Košarka

Čuveni Bogdan Tanjević za Informer: Partizanu je umor najveći protivnik

Podeli vest

Košarkašima Partizana će gust raspored i stalna putovanja doći glave u ABA ligi, poručuje Bogdan Tanjević (76) za Informer!

Crno-beli doživeli su blamažu u ponedeljak veče, pošto su u Beogradskoj areni izgubili od Splita (74:67) u 19. kolu regionalnog takmičenja, što im je bio čak šesti poraz u Jadranskoj ligi ove sezone.

Pre hrvatskog tima, meru "parnom valjku" uzeli su još i Mega, Igokea, Cedevita Olimpija, Zadar i Crvena zvezda, pa su sada na skoru 13-6.

 

Foto: abaliga.com

 

 

 

Stalna putovanja

 

Protiv svih navedenih rivala izabranici Željka Obradovića igrali su nakon duplog kola u Evroligi. Nekadašnji selektor Crne Gore zato i nema dilemu kada je reč o razlozima ogromnih oscilacija u igri i nekim potpuno neočekivanim porazima kluba iz Humske.

- Nije teško objasniti nešto lošiju igru, igrači su premoreni. Evroliga ima previše utakmica, stalno se putuje. Tako gubite vreme za rad na treninzima, za adekvatan odmor i oporavak. Split je odigrao nadprosečno i iznenadili su Partizan, koji je mislio da će imati lak meč. To je potpuno normalno, takva je ljudska psihologija - kaže Tanjević u razgovoru za naš list.

Foto: Starsportphoto

 

 

Iskusni stručnjak dodaje da nema govora o tome da igrači potcenjuju regionalno takmičenje i da imaju problem sa motivom.

- Željko je ogroman autoritet i kao takav sigurno ne dopušta svojim izabranicima slabiji pristup. Jednostavno, nisu imali vremena da se adekvatno pripreme, mentalno i fizički. Nije problem u želji, već u umoru. Nema više loših ekipa u ABA ligi i protiv njih ne možete da igrate sa istrošenim timom - jasan je Tanjević.

Crno-beli su protiv kluba iz Dalmacije odmarali Pi-Džeja Doužera i kapitena Kevina Pantera, van stroja je bio i nedovoljno oporavljeni Uroš Trifunović, ali bivši trener Huventuda, Budućnosti, Asvela, Virtusa i Fenerbahčea smatra da aktuelnom prvaku ABA lige nedostaje, pre svega, energija u odbrani i da napad uopšte nije problem.

 

Nedostaje tandem

 

On zato podvlači da se po tome vidi i koliko nedostaju Matijas Lesor i Dante Egzum, za koje očigledno nisu dovedene adekvatne zamene.

- Francuz je bio neviđeni borac. Njegova strast i želja kojom je pristupao svakoj utakmici kao da je poslednja se retko pronalaze. Prošle godine je tu bio i fantastični Egzum. Tipični Australijanac i košarkaš kojeg izuzetno cenim. To su igrači koji imaju produženo trajanje energije, njima karakter ne dopušta umor. Samo kažu sebi "ne mogu sada, biću umoran kada završimo meč", to je jedinstvena odlika. Uz to ih krasi i neverovatna borbenost i ponos. To Partizanu sada fali - zaključuje Tanjević.

 

Vitkovac: Crveno-beli favoriti u ABA

Nekadašnji košarkaš večitih rivala, Čedomir Vitkovac (41) smatra da su crveno-beli blagi favorit za titulu u ABA ligi. Iako je Zvezda doživela ubedljiv poraz od Budućnosti u "Morači" (84:62) pre dva dana, bivši krilni centar ipak daje prednost ekipi Janisa Sferopulosa.

- Videli smo prošle godine koliko domaći teren znači u regionalnom takmičenju, a sva je prilika da će ga imati Crvena zvezda. Ne želim da otpišem Partizan, ali blagu prednost bih dao komšijama. Poraz od Budućnosti ne treba da čudi, Podgorica je oduvek neugodno gostovanje. Sve će to doći na svoje mesto, ima još mnogo do kraja - objasnio je Vitkovac za Informer.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija