• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

01.03.2024

23:05

Putuj Evropo, ne čekaj na nas! Evo kako izgleda tabela Evrolige nakon poraza Zvezde!

profimedia

Košarka

Putuj Evropo, ne čekaj na nas! Evo kako izgleda tabela Evrolige nakon poraza Zvezde!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju u Minhenu od Bajerna rezultatom 74:66 u utakmici 27. kola Evrolige.

Ponovo su igrači aktuelnog srpskog šampiona razočarali armiju navijača i odigrali možda i najlošiju utakmicu od početka sezone. Time je izgubljena i poslednja nada da bi nekim čudom crveno-beli mogli da se uključe u borbu za plasman u plej-in.

Foto: profimedia

 

Bio je to 17. poraz Zvezde u elitnom evropskom takmičenju, uz samo 10 ostvarenih pobeda, pa je tim sa Malog Kalemegdana ostao na 16. mestu na tabeli. Jedina dva tima sa slabijim skorom ostaju francuski Asvel (6-21) i berlinska Alba (5-22) pa bi u Zvezdinom rukovodstvu definitivno trebalo da stave prst na čelo. Nakon velikih ulaganja prethodnog leta i stvaranja gotovo kompletnog novog tima, suvišno je pričati o tome koliko su navijači razočarani nakon još jednog evropskog debakla. Odsustvo Miloša Teodosića svakako ne može pružiti alibi za očajnu partiju u utakmici u kojoj je Zvezda mogla sebi da produži nadu.

Foto: profimedia

 

Ovim porazom praktično je okončana Zvezdina evropska priča, makar kada govorimo o ambiciji da se napadne mesto u Top osam ili plasman u plej-in. Partizan i Valensija, koji su na deobi desetog mesta imaju tri pobede više i teško je zamisliti kako bi crveno-beli mogli u preostalih sedam utakmica da nadoknade taj zaostatak.

Foto: profimedia

 

Boli i to što je poraz doživljen od direktnog konkurenta, koji sada ima dve pobede više i preti Partizanu i Valensiji u borbi za desetu poziciju. U ostalim utakmicama Fener je iskoristio prednost domaćeg parketa i savladao Baskoniju 111:96 čime se učvrstio u zoni koja vodi u plej-of.

Foto: EPA Images

 

Olimpijakos je opravdao ulogu favorita i nadigrao Žalgiris u Kaunasu (95:76), dovoljno za šesto mesto sa istim skorom koji ima i sedmoplasirani Fenerbahče. Asvel je došao do Pirove pobede nad Armanijem (81:77) i tako italijanskog predstavnika praktično izbacio iz dalje borbe za plej-in.

Foto: EPA Images

 

Iznenađenje večeri priredili su košarkaši Monaka pobedom nad Barselonom u gostima 77:67. Sastav iz Kneževine značajno je povećao šanse da izbegne dramu u plej-inu i izbori direktan plasman u četvrtfinale. Crvena zvezda u narednom kolu gostuje Monaku 7. marta.

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!
Live TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!

Ruski skanderi uništili punkt stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova. Likvidirano oko sto vojnika. EU objavila prvu isplatu milijardu i po evra ruskih rezervi za Ukrajinu. Moskva najavila da će odgovoriti na transfer novca. Peskov najavio da će odgovor biti u skladu sa ruskim interesima. Svedočimo li rasrbljavanju Balkana? Kamala Haris tražila od premijera Izraela da završi rat u Gazi. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i istoričar umetnosti Bojan Bogavac.

26.07.2024

21:51

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)

Mandiću, Kneževiću i Bečiću, Hrvatska je zabranila ulazak. Šta žele da postignu hrvatske vlasti donošenjem ove selektivne odluke? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant i Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program uključio se politikolog i prof. dr Vladimir Pavićević.

26.07.2024

16:32

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)
Live TV

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se prekjuče američkim kongresmenima na zajedničkom zasedanju oba doma Kongresa. On je tokom svog izlaganja tvrdio da je broj civilnih žrtava u Gazi minimalan, potpuno odbacivši realnost u čiju korist svedoče brojni snimci zabeleženi u ratom pogođenom regionu. Ove komentare izraelskog premijera analizirao je profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka.

26.07.2024

13:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija