• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

12.07.2024

20:48

Dominacija Jokića, a onda udarac i kraj! Nikola izbačen, Srbija pobedila Francuze!

profimedia

Košarka

Dominacija Jokića, a onda udarac i kraj! Nikola izbačen, Srbija pobedila Francuze!

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Francusku 79:67 u sklopu priprema za Olimpijske igre.

 

 

 

SRBIJA - FRANCUSKA 79:67 (18:23, 27:9, 15:20, 19:15)

 

 

 

TOK MEČA:

ČETVRTA ČETVRTINA

40. minut - Bogdanović za triiiiiii! Srbija vodi 78:67 i trebalo bi da su "orlovi" obezbedili pobedu. Kraj, Srbija je pobedila Francusku 79:67.

39. minut - Lesor je fauliran i pogodio samo jedno bacanje, na drugoj strani Petrušeeeeeeeeeeeeeeev iz desnog kornera! 75:66 za Srbiju.

37. minut -  Stižu Francuzi! Lesor pogađa za 69:63. Nikola Jokić pravi faul u napadu.Udario je Vembanjamu, iako tvrdi na nije i pravda se. Ovo je peti faul Nikole Jokića i završio je utakmicu.

35. minut - Batum pogađa za tri i to iz levog kornera preko Petruševa 68:59 , Lesor ide na obruč pa dobija dva slobodna bacanja.

34. minut - Gudurić u piku sa Jokićem, faul Vembanjama, dva penala za Srbiju, Gudurić pogađa samo drugo 67:55

33. minut - Francuska smanjuje preko Strazela, ali odgovara Gudurić, 67:55

32. minut - "Orlovi" dominiraju. Avramović pogađa posle kontre 64:52, Kole uzima tajm-aut.

31. minut -  Srbija opet ima dvocifrenu prednost. Greše Francuzi, lopta je za Srbiju, Gudurić polaže pod kontaktom 62:52.

 

 

TREĆA ČETVRTINA

30. minut - Gudurić je faulirao Furnijea i on pogađa za 59:50. Bez Jokića i Boggdanovića koji su na klupi "orlovi" se muče. Vembanjama pogađa trojku 59:53

29. minut - Strazel je na liniji penala posle faula. Pogađa oba bacanja, Pešić traži tajm aut.

27. minut - Vraća se Francuska. Prete visokim presingom, ali "orlovi" drže dvocifrenu prednost (57:44)

25. minut - Francuzi koriste naše greške i sa pet vezanih poena smanjuju prednost.

24. minut - Nikola Jokić je već stigao do dabl-dabl učinka od 17 poena i 10 skokova. 

23. minut - Nastavljaju "orlovi" da dominiraju na terenu. Mini serija Bogdanovića, koji prvo sa linije penala, a potom i posle prodora pogađa za maksimalnih 17 razlike. 

21. minut - Počelo je drugo poluvreme. Francuzi su imali prvi napad, ali ga nisu iskoristili. Na drugoj strani jeste Micić, koji prolazi do obruča i pogađa.

 

 

DRUGA ČETVRTINA

20. minut -  Odlično dodavanje Vembanjame za Lesora i zakucavanje 42:32

19. minut - Vembanjama dobija faul za tri slobodna bacanja... Pogađa sva tri 39:30. Uuuuuu, kakva rampa Vembanjame Jokiću. Odmah Jokić uzvraća udarac! Kroz trojicu, pod faulom pogađa na drugi obruč - 42:30

18. minut - Bogdanović je ostavio loptu Jokiću koji upisuaje nove poene i sada ima 14 poena i 7 skokova, a Srbija ima dvocifrenu prednost 37:27.

17. minut - Evo trojke Jokića, Težak šut preko ruke Albisija i pogađa uz zvuk sirene - 30:27. Pogodio je i Avramović, Srbija ima pet poena prednosti - 32:27.

 

16. minut - Posle tajm-auta je Lesor stao na liniju za slobodna bacanja, jer ga je Jokić faulirao. Promašio je oba bacanja. Lopta ide do Avramovića koji napada obruč i pogađa za izjednačenje 27:27.

15. minut - Jokić teško izlazi na kraj sa Vembanjamom. Pokušava MVP NBA lige, ali mu ne ide u ovom duelu Francuska vodi 27:25.

13. minut - Petrušev za triiiii - kako važna trojka za Srbiju! Iz levog ugla pogađša Filip Petrušev - 23:25

12. minut - Francuzi i dalje vode.Prave nam trijolori problem igrom sa dva centra -  20:25 

11. minut - Marinković i Petrušev odlični u ofanzivnom skoku, Marinkovićev šut za tri nije bio precizan, a onda peti poen Jokića - 20:23.

 

 

 

PRVA ČETVRTINA

 

10. minut - Nova trojka Nilikina, pa Petrušev šalje loptu za Marinkovića u ćošak, trojkaaa 16:21.

Marinković dolazi do još dva poena. Na kraju prve četvrtine 18:23

9. minut - Kari Pešić traži tajm-aut. Micić i Plavšić dva puta greše i daju loptu Francuzima pravo u ruke, a onda Frenk Nilikin pogađa za tri Srbija gubi 13:18

7. minut - Jokićev pas, ali ništa od asistencije, MIlutinova odlično čuva Jabusele. Furnije pogađa trojku posle sopstvenog ofanzivnog skoka, 12:15

5. minut - Srbija je uspela da dođe do vođstva sedmim poenomOgnjena Dobrića - 10:9 za "orlove"

3. minut - Jokić pogađa i postiže svoje prve poene, a onda je Vembi precizan sa linije penala. Vembanjama preko Jokića pokušava trojku i pogađa 6:9

2. minut - Dobrić sjajno zakucava i postiže prve poene na meču za Srbiju 2:2. 

1. minut - Vembanjama pogađa preko Jokića za vođstvo Francuza - 2:0

 

UŽIVO:

20.45 - Dobro veče i dobro došli na tekstualni prenos meča Srbija - Francuska na našem portalu.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)
Live TV

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)

Jedan od scenarija je da je atentat na Trampa organizovao jedan mladić, ali sa druge strane, teorija je da je to organizovao sam Tramp kako bi obezbedio svoju pobedu na izborima. Obe teorije imaju smisla i obe imaju relativno adekvatne argumente. Šta je bliže istini? Na tu temu u "Info danu" govorili su prof. dr Ivan Pajović, ekonomista i bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija.

15.07.2024

16:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52