• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

17.08.2024

15:16

Srbin se oprašta od košarke, a na spektakl mu dolaze Jokić, Bogdanović, Dončić...

AP PHOTO

Košarka

Srbin se oprašta od košarke, a na spektakl mu dolaze Jokić, Bogdanović, Dončić...

Podeli vest

Proslavljeni as Goran Dragić (38) sprema feštu za 24. avgust u Ljubljani.

Dugogodišnji reprezentativac Slovenije rešio je da završi sa profesionalnim igranjem, a dolazak na njegovu poslednju utakmicu potvrdila su ozbiljna imena. Sjajni šuter je poslednji angažman imao u Milvokiju prošle godine, pominjalo se jedno vreme da ga želi i Partizan, ali na kraju je prelomio da ipak ode u penziju.

S obzirom da je tokom bogate karijere čak 15 godina proveo u NBA ligi, gde je nastupao još i za Finiks, Hjuston, Majami, Toronto, Bruklin i Čikago, logično je što je čuveni plejmejker upoznao veliki broj svetskih zvezda i sa njima ostao u sjajnim odnosima.

Dragićeva fondacija organizovaće oproštajnu manifestaciju, a zbog toga su već objavili i ko će sve učestvovati. Tu je tandem iz srpske reprezentacije - Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović, kao i legende naše i evropske košarke - Dejan Bodiroga i Predrag Danilović.

Naravno, ni Luka Dončić neće ovo propustiti, jer je sa Goranom igrao u državnom timu, a biće prisutni i grčki as Janis Adetokumbo, kao i čuveni Dirk Novicki, Stiv Neš, Luis Skola, Raša Nesterović, Nikola Vučević...

Foto: AP PHOTO

Goran Dragić i Nikola Jokić

Ono što je posebno zanimljivo, pojaviće se i Kris Boš, član Kuće slavnih u Springfildu. Osvajač zlatne olimpijske medalje sa SAD u Pekingu 2008. i dvostruki prvak NBA lige sa Majamijem otišao je u penziju još 2016. On neće istrčati na parket, ali će biti tu, da pozdravi i podrži nekadašnjeg saigrača.

Inače, veče pred ovaj događaj u prestonici Slovenije održaće se i humanitarna gala večera, tokom koje će se skupljati prilozi. Takođe, ulaznice za utakmicu u "Stožicama" rasprodate su za samo 20 minuta, što dovoljno govori o interesovanju ljubitelja košarke za predstojeći spektakl.

Foto: AP PHOTO

Dragić i Bogdanović u duelu na EP 2017.

Podsetimo, Dragić je ponikao u Slovanu, a u Evropi je igrao još za Mursiju i Olimpiju. Selekciju Slovenije predvodio je do titule na EP 2017, kada su u finalu savladali Srbiju. Nedavno je, upravo govoreći o tom duelu, Goran otkrio i svoje poreklo.

- Mislim da mi familija ni dan-danas nije oprostila pobedu nad Srbijom. Sećam se kada smo ušli u finale, počele su da mi stižu poruke. Pisali su mi stric i njegovi sinovi Mišo i Mita, koji su tada živeli u Požarevcu i Kostolcu. Uvek kažem, rodio sam se u Sloveniji, ali ja sam Srbin. Na kraju krajeva, da je na drugoj strani bio i moj rođeni brat, išao bih da dobijem tu utakmicu - otkrio je Dragić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Dačić: SPS u potpunosti podržava stavove predsednika Vučića i projekat jadarit
Politika

Dačić: SPS u potpunosti podržava stavove predsednika Vučića i projekat jadarit

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da blokade međunarodnih i domaćih javnih saobraćajnica, ugrožavanje bezbednosti ljudi i imovine, pretnje da će udariti na privredna čvorišta, kao i svakodnevne pretnje predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, predstavljaju teška krivična dela, ono što se i svetu u bezbednosnim strukturama zove ekoterorizmom i ekoekstremizmom.

17.08.2024

16:41

TV

(VIDEO) Rusi bi mogli da upotrebe taktičko nuklearno oružje i bez Putinovog odobrenja u slučaju kolapsa fronta! Ko bude upravljao energentima - kontrolisaće svet!
Live TV

(VIDEO) Rusi bi mogli da upotrebe taktičko nuklearno oružje i bez Putinovog odobrenja u slučaju kolapsa fronta! Ko bude upravljao energentima - kontrolisaće svet!

Brojna žarišta trenutno postoje širom sveta. Jedna bukte, druga tinjaju, a treća se tek pripremaju. Kakva je situacija na frontu u Ukrajini, ali i na Bliskom istoku, kao i kakva ratna dešavanja se odvijaju širom planete komentarisali su ekspert za energetiku profesor dr Dragan Škobalj i Mihajlo Olujić iz Centra za društvenu stabilnost tokom gostovanja u "Ratu uživo".

16.08.2024

22:28

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

“Sonja Savić nije imala prava da sebi oduzme život, ljut sam na nju”! Petar Božović kroz suze govorio o svojim kolegama pa se dotakao i Vlaste Velisavljevića (VIDEO)
Kultura

“Sonja Savić nije imala prava da sebi oduzme život, ljut sam na nju”! Petar Božović kroz suze govorio o svojim kolegama pa se dotakao i Vlaste Velisavljevića (VIDEO)

Petar Božović je u okviru Jedinog pravog 48. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji bio gost promocije knjiga “Idemo dalje” autora Slobodana Stojanovića i “Mojih 500 glumaca” autora Zdravka Šotre na kojoj je govorio o zajedničkom radu sa najznačajnijim rediteljima, scenaristima ali i kolegama srpske kinematografije.

17.08.2024

07:15

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija