• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Vuletić

26.08.2024

14:05

Brka za Informer: Još su vruće glave od Pariza, srebro je veliki uspeh!

fiba

Košarka

Brka za Informer: Još su vruće glave od Pariza, srebro je veliki uspeh!

Podeli vest

Teško je bilo konsolidovati redove i odigrati na najvišem nivou posle šoka na Olimpijskim igrama, ali srebrna medalja je veliki uspeh! Ovim rečima je Strahinja Stojačić (32) sumirao utiske nakon što je basket reprezentacija Srbije osvojila srebrno odličje na Evropskom prvenstvu u Beču.

"Orlove" je u finalu porazila domaća selekcija Austrije 18:17 i tako prekinula dominatni niz naših momaka od pet uzastopnih zlata sa kontinentalne smotre.

Najbolji basketaš planete i nosilac igre Srbije Strahinja Stojačić ističe da su očekivanja pred put u Beč bila veća, ali da je i srebro ogroman uspeh, pogotovo kada se uzme u obzir neočekivano ispadanje sa Olimpijskih igara u četvrtfinalu.

Foto: AP/Photo

Strahinja Stojačić u duelu sa Francuzima

- Bilo je teško igrati posle onakvog ishoda na Olimpijskim igrama. Generalno smo zadovoljni prikazanom igrom na Evropskom, mislim da smo igrali dobar basket. Iako su nam očekivanja bila velika, i srebro je veliki uspeh. Glave su još uvek bile vruće nakon Pariza, ali uspeli smo da se konsolidujemo i odigramo na potrebnom nivou - rekao je popularni Brka u razgovoru za Informer.

Srbiji je u finalu nedostajalo i malo sreće, pošto je upravo Stojačić imao otvoren šut za pobedu, ali je iz izgledne pozicije promašio, iako mu takvi šutevi ne predstavljaju nikakav problem.

- Pored svega, imali smo i šut za pobedu. Nedostajalo je i malo sreće, jer su nam ti šutevi uvek ulazili u koš, ali šta je tu je. Nismo se obeshrabrili - objasnio je nekadašnji mladi reprezentativac.

Foto: AP/Photo

Brka u borbi sa Litvancima na OI

"Orlovi" su u Beču nastupili u nešto izmenjenom sastavu. Nemanja Barać i Stefan Kojić zamenili su Dejana Majstorovića i Mihaila Vasića. Stojačić objašnjava da je do promene došlo usled umora, više psihičkog nego fizičkog.

- Naš sport je takav, izuzetno naporan. Svakog vikenda igrate turnir, što sa reprezentacijom, što sa klubom. Pariz nas je psihični izmorio, ne toliko fizički. Imali smo ogromna očekivanja, a onda smo onako ispali bez medalje. Teško je bilo zaigrati odmah veliko takmičenje poput ovog - kazao je Strahinja.

I, zaista, vremena za odmor nema. Već narednog vikenda očekuje ga nastup u Debrecinu na turniru sa ekipom Uba. 

Foto: AP/Photo

Stefan Stojačić u dresu reprezentacije

Zajedno sa njim u timu nastupa i brat Stefan (35), nekada takođe prvi na FIBA-inoj rang listi najboljih basketaša. Strahinja je otkrio da je Stefan dobro i da, nakon nekog perioda ispresecanog povredama, trenira i igra na svom prepoznatljivom nivou.

- Nemamo vremena za odmor, jer smo već sledećeg vikenda u Debrecinu. Teško je izdržati takav raspored i ostvariti dobre rezultate kad ste konstantno "u mašini". Sa nama u timu je i Stefan, on nam je veliko pojačanje. Imao je problema sa povredama, ali je sada zdrav. Trenira naporno sa nama i vraća se u staru formu - zaključio je Stojačić razgovor za naš list.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija