• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

03.09.2024

12:02

Nedović o povredi koja ga je uništila na Evrobasketu! Pao sam 200 puta na taj način, noga je krenula da mi trne... (VIDEO)

Starsportphoto

Košarka

Nedović o povredi koja ga je uništila na Evrobasketu! Pao sam 200 puta na taj način, noga je krenula da mi trne... (VIDEO)

Podeli vest

Nemanja Nedović je bio gost podkasta "Kod Luke i Kuzme" gde se dotakao mnogih tema, kako onih vezanih za Crvenu zvezdu tako i onih koje se odnose na reprezentaciju Srbije.

Nemanja Nedović je bio na završnom spisku za Evrobasket 2022. godine kod Karija Pešića, uprkos povredi koju je zaradio na startu priprema. Selektor je verovao u njega i dao mu je šansu, ali se i na samom takmičenju dogodila nova povreda.

Prvo pitanje bilo je vezano za moguć povratak u nacionalni tim Srbije.

- Mislim da je to to. Čuo sam se sa Pešićem, ali se meni svašta izdešavalo u toj reprezentaciji. Uglavnom su bila razočarenja. Maksimalno motivisan i spreman sam otišao u Prag na Evropsko prvenstvo, a desilo se šta se već desilo sa Teom i otvorila mi se šansa da igram.

Foto: Starsportphoto©

Nemanja Nedović

Nedović se potom dotakao ozbiljnog peha koji je doživeo uoči Evrobasket 2022. godine.

- Kari je imao dobru ulogu za mene i hteo sam to da iskoristim. Stvarno smo bili jaki i bila je odlična atmosfera. Prva utakmica protiv Slovenije ulaz sa leve strane i padam na kuk. Pao sam na kuk verovatno 200 puta u karijeri i ništa obično ustanem odmah i nastavim. Ja sam osetio još tokom meča da nešto nije ok. Došao sam u sobu uveče, zaspao sam i budim se oko 3-4 ujutru i trne mi cela noga, koja je otekla. Zovem momentalno doktora Gagu, jer sam se uplašio. Dao mi je nešto za bolove, a sutra smo išli na snimanje. Imao sam ogroman hematom koji mi je pritiskao nerve u nozi, a čak je bilo i oštećenja mišića. Zbog te povrede sam morao da propustim 12 dana priprema pred Evrobasket. Mene Kari na kraju povede, a otpadne valjda Dobrić koji je odradio cele pripreme. Ja nisam igrao prvu utakmicu, Vanja Marinković se u međuvremenu razboli, ja odigram protiv Finske dobru utakmicu i protiv Izraela krećem utakmicu. Tada sam rekao, to je to, ovo je moje prvenstvo, konačno ću pomoći ekipi i ostaviti neki trag u reprezentaciji. I sedmi-osmi minut tog meča doživim povredu lista, to je bilo veliko razočaranje za mene. Da smo i osvojili medalju tog leta, bilo bi mi lakše, ali sam se baš ugasio.

 

 

Još jednom se bek Crvene zvezde prisetio neuspeha u reprezentaciji, a otkrio je šta je bio ključni trenutak da se povuče.

- Ako gledam unazad uvek su bili neki pehovi za mene u reprezentaciji, tako da to prošlo leto kada sam se odazvao pričao sam sa Karijem. Bogdan je bio tu, mnogo mi znači kada je on tu jer smo bliski i ima tu zaraznu energiju koja je dobra za sve. Premišljao sam se, otišao sam na pripreme, ali sam bio mentalno na drugom mestu i fizički u teškom stanju. Dve utakmice na Akropolis kupu nisam uspeo poen da dam, jednostavno nisam se video tu i to je bio prelomni trenutak. Bilo mi je žao, jer mislim da sam mogao da pružim mnogo više reprezentaciji - zaključio je ovu temu Nemanja Nedović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Migovi ostaju u Srbiji: Ministar Gašić reagovao na lažne vesti
Politika

Migovi ostaju u Srbiji: Ministar Gašić reagovao na lažne vesti

Ministar odbrane Bratislav Gašić demantovao je lažne informacije koje su preneli pojedini domaći i regionalni mediji da ugovor sa kompanijom „Daso“ o nabavci 12 novih aviona „Rafal“ navodno sadrži klauzulu o transferu srpskih „Migova 29“ u Francusku i njihovoj kasnijoj isporuci Ukrajini.

03.09.2024

13:48

Svakom pristojnom čoveku bi bilo ispod časti da ovo javno kometariše! Kozarev: Ponoš vapi za malo medijske pažnje, svoje otrovne strelice bacio na poreklo minustra Đurića!
Politika

Svakom pristojnom čoveku bi bilo ispod časti da ovo javno kometariše! Kozarev: Ponoš vapi za malo medijske pažnje, svoje otrovne strelice bacio na poreklo minustra Đurića!

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Dušan Kozarev reagovao je na sraman komentar lidera stranke Srbija centar Zdravka Ponoša o poreklu ministra Marka Đurića, ističući da "kada ponestane tema za dnevnopolitička prepucavanja i kada se iscrpe sva opanjkavanja i tračevi nekadašnjih "kolega" i kadra iz Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, poseže se za temama koje bi svakom pristojnom čoveku bile ispod časti da komentariše u javnom prostoru".

03.09.2024

13:27

TV

Hronika

Uhapšen predsednik Osnovnog suda u Lebanu! Uzeo torbu punu evra za "debelu uslugu"
Hronika

Uhapšen predsednik Osnovnog suda u Lebanu! Uzeo torbu punu evra za "debelu uslugu"

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom i Službom za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Republike Srbije, nakon višemesečnog predistražnog postupka uhapšeni su S.C., predsednik Osnovnog suda u Lebanu zbog krivičnog dela primanje mita iz Leskovca, i D. M. zaposlena u istom sudu, zbog krivičnog dela davanje mita.

03.09.2024

12:03

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija