• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

07.09.2024

20:46

Dobro poznata triler završnica u režiji crno-belih! Partizan posle produžetaka savladao Italijane!

Starsportphoto

Košarka

Dobro poznata triler završnica u režiji crno-belih! Partizan posle produžetaka savladao Italijane!

Podeli vest

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Tortrone posle produžetaka rezultatom 96:94 (16:11, 28:30, 24:17, 17:27, 11:9) u hali "Trapani", u okviru prijateljskog meča na Siciliji.

Od početka priprema, košarkaši Partizana su odigrali dve kontrolne utakmice, protiv Igokee i Jeniseja, ali su one bile zatvorenog tipa, pa je meč sa Tortonom bio prvi na kojem su navijači mogli da se uvere u kvalitete novih igrača "parnog valjka".

Košarkaši Partizana meč su otvorili dominantno, a prve poene upisali su Lundberg i Bonga. Od starta su crno-beli krenuli da "rešetaju" protivnika, ali su se Italijani odmah uozbiljili. Severini je jednom trojkom prekinuo seriju Partizana i poravnao rezultat, da bi nakon toga usledila prava rezultaska klackalica. 

Kuhse je briljirao u dresu Tortone, sjajno je napadao i postizao poene. Međutim, njegov trud nije bio dovoljan da promeni tok utakmice, jer su igrači Partizana, Bonga i Tajrik Džons, brzo uzvratili i zadržali prednost - 16:11!

 

 

U drugoj četvrtini videli smo znatno više poena, ali i mnogo bolju igru italijanske ekipe. Najpre je Džons sjajnim zakucavanjem nakon ofanzivnog skoka doneo crno-belima plus osam, ali Tortona nije ostala dužna. Usledili su poeni koji su se ređali kao na traci zahvaljujući Kamagateu, koji je bio nezaustavljiv.

Trener Partizana Željko Obradović bio je primoran da zatraži tajm-aut kako bi smirio ekipu i reorganizovao igru. No, posle kratke pauze naoštreni protivnici su nastavili da briljiraju i završe četvrtinu za nijasnsu boljim rezultatom - 44:43!

 

 

Sigurno je da je na poluvremenu starteg na klupi Partizana očitao kvalitetnu bukvicu svojim igračima, koji su se nakon pauze vratili znatno efikasniji. Ife Lundberg je poenima otvorio drugi deo meča, da bi se na njegovu seriju nadovezao Sterling Braun. Amerikanac je odlično poentrao i doprineo vođstvu crno-belih, kako sam, tako i u zajedničkoj akciji sa Nakićem. 

Nisu se ni Italijani dali, više puta su probijali odbranu i postizali poene, ali opet nisu mogli da istope prednost kluba iz Humske. Rezultat nakon treće četvrtine bio je - 68:58!

 

 

Svesni da su u prednosti, crno-beli su u poslednjem kvartalu znatno popustili. Zahvaljujući Karliku Džonsu i Frenku Nilikini, Partizan je zadržao dvocifrenu razliku, ali su nakon toga domaći preuzeli stvar u svoje ruke. Poenima Strautinša, Kuhsa i impresivnom serijom Baldasa, Italijani su svega dva minuta pre kraja meča uspeli da izjednače rezultat na 82:82. Crno-beli su potom došli do prednosti zahvaljujući trojci Nilikine u samoj završnici, ali su domaći odmah odgovorili i poravnali rezultat. Na kraju regularnog dela meča rezultat je ostao nerešen - 85:85, pa su usledili produžeci.

A u produžecima - rezultatska klackalica. Tri šuta u jednom napadu imali su domaći i sva tri su promašili, na sreću igrača Partizana koji su prilično statično ispratili kretnju rivala i isprva poveli. Dejvis je bio mirne ruke na liniji penala, dok je na drugoj strani sa iste pozicije pogodio Vims. Crno-beli su ponovo došli do "plusa" poenima Brauna i Džona, ali su Italijani poentirali i po ko zna koji put poravnali rezultat. 

Iako su svi mislili da će novom ekipom Partizan rešiti problem triler završnica koje su bile učestale u minuloj sezoni, sve su prilike da će se ta tradicija i ove godine nastaviti. Dejvis je upisao dva poena za ponovno vođstvo crno-belih, nakon čega su domaći imali poslednji napad, ali ga na svu sreću po beogradsku ekipu nisu iskoristili. Partizan je na kraju produžetaka uspeo da trijumfuje - 96:94!

Ekipa Željka Obradovića će na Siciliji igrati i protiv domaćina turnira Trapanija, a snage će odmeriti i sa Golden Kingsima.

Podsetimo, nakon turnira u Italiji, Partizan će na Kalemegdanu igrati protiv AEK-a i Pariza, dok je generalna proba pred start nove sezone biti u Atini, na turniru na kom će osim beogradskih crno-belih učestvovati Panatinaikos, Makabi i Efes.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

FBI šokirao, nema tajni! Rusi se ne mešaju u naše izbore imamo dokaze!
dokazi

FBI šokirao, nema tajni! Rusi se ne mešaju u naše izbore imamo dokaze!

Američke vlasti nisu otkrile pokušaje stranih aktera da se direktno mešaju u predstojeće predsedničke izbore, predstavnici Kancelarije direktora nacionalne obaveštajne službe (ODNI), Agencije za sajber bezbednost i infrastrukturnu bezbednost (CISA) i Federalnog obaveštajnog biroa ( FBI) su izjavili.

07.09.2024

17:20

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija