• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

14.09.2024

10:55

Kaboklo konačno rešio misteriju! Evo zašto je prešao u Hapoel!

abaliga.com

Košarka

Kaboklo konačno rešio misteriju! Evo zašto je prešao u Hapoel!

Podeli vest

Nije bilo šanse da se vratim u NBA, pošto su svi timovi imali kompletirane rostere. Hapoel je zadržao svoju ponudu na stolu, pa je to bila jedina i najbolja opcija za mene, poručio je brazilski košarkaš Bruno Kaboklo (28).

Otkako je bivši igrač Partizana samostalno napustio tabor crno-belih uoči mečeva KLS-a, njegova odluka pokrenula je brojna pitanja o daljoj karijeri. Dugo se spekulisalo da će se Brazilac ipak izmiriti sa rukovodstvom kluba iz Humske i vratiti se u Beograd, ali to nije bilo u planovima novopečenog igrača Hapoela.

Kaboklo je prvo razmatrao mogućnost povratka u NBA ligu, ali su svi rosteri bili popunjeni. Na kraju, dogovorio se sa izraelskim klubom i potpisao jednogodišnji ugovor vredan 1.5 miliona dolara.

Reprezentativac Brazila konačno je odlučio da otvori karte i u razgovoru za grčke medije razjasnio sve spekulacije iz prethodnog perioda. 

- Kasno sam morao da donesem odluku. Posle sezone u Evroligi probao sam da odem u NBA, ali sam na kraju doneo odluku da pređem u Hapoel. Nije bilo šanse da se vratim u NBA, pošto su svi timovi imali kompletirane rostere. Hapoel je zadržao svoju ponudu na stolu, pa je to bila jedina i najbolja opcija za mene - poručio je Kaboklo za grčki "SDNA".

 

 

Iskusni centar ne skriva da je trenirao u par NBA timova nakon odlaska iz srpske prestonice, te da je ekipa iz Tel Aviva dugo čekala na njegovu odluku i potpis.

- Bili smo u stalnom kontaktu sa trenerom, predsednikom i agentom. Bili su spremni da čekaju jer sam bio na treninzima sa NBA timovima. Ostavili su vrata otvorena, zato sam srećan što sam ovde - istakao je bivši centar crno-belih.

Iako ove sezone neće igrati u Evroligi, pošto Hapoel mora da prođe kroz Evrokup kako bi se domogao elitnog takmičenja, Kaboklo će redovno pratiti evroligaške mečeve. 

- Ubeđen sam da će Evroliga biti daleko jača nego prošle godine. Svi su timovi doveli odlična pojačanja. Baš sam uzbuđen i gledaću - zaključio je Kaboklo u razgovoru za grčki "SDNA".

Brazilac je već debitovao u dresu kluba iz Tel Aviva na prijateljskoj utakmici protiv AEK-a. Kaboklo je završio meč sa impresivnih 16 poena i osam skokova, čime je pokazao svoj potencijal u novom okruženju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!
Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!

U okviru akcije preventivnih pregleda koji se svakog vikenda održavaju u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, u Čačku će u nedelju primati pacijente lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja.

13.09.2024

15:45