• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

02.10.2024

14:06

To bi bilo samoubistvo srpske košarke! Ražnatović upozorio na ozbiljne posledice

Starsportphoto

Košarka

To bi bilo samoubistvo srpske košarke! Ražnatović upozorio na ozbiljne posledice

Podeli vest

Poznati košarkaški agent Miodrag Miško Ražnatović prokomentarisao je eventuelno napuštanje ABA lige od strane srpskih klubova. Smatra da bi to bilo pogubno po srpsku košarku.

Sve češće je tema u srpskoj košarci pitanje da li srpski klubovi trebaju da igraju domaću ligu ili da ostanu u okvirima regionalne košarke. I novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije Nebojša Čović kaže da je za domaću ligu, ali da mora da se vidi gde ona vodi, da znamo kako ćemo ići u Evropu.

Miško Ražnatović smatra da bi izlazak srpskih klubova iz ABA lige bio najgori potez ikada.

- Dva velika autoriteta srpske košarke – Svetislav Pešić i Božidar Maljković imaju potpuno suprotne stavove. Pešić je rekao da je neophodna srpska profesionalna liga, a Maljković je ocenio smo "mrtvi" bez ABA lige. Biće prilike da iznesem sve argumente, a mislim da bi izlazak srpskih klubova iz ABA lige bio najgori potez ikada, bilo bi to pravo košarkaško samoubistvo u ovom trenutku - rekao je Ražnatović, za RTS.

Veruje u ostanak Svetislava Pešića na mestu šefa stručnog štaba reprezentacije Srbije.

- Verujem da će Pešić ostati selektor i znam da svi igrači to žele. Čović i on su već sarađivali i ubeđen sam da će naći zajednički jezik.

Foto: Starsportphoto

 

 

Optimista je što se tiče šansi za plasman Partizana i Zvezde u plej-of u Evroligi.

- Mislim da i jedni i drugi imaju realne šanse da se bore za to, ali daleko od toga da je to sigurno. Evroliga je bez dominantnog tima ove godine, veoma je ujednačena. Izuzev četiri najjača tima, ostalih 14 boriće se do poslednjeg kola za prolaz u plej-of i plej-in i verujem da će oba naša tima biti u toj grupi ekipa koje će se boriti sa plasman. Mislim da oba tima imaju rekordne budžete ove godine, samim tim i veliku rotaciju igrača, odlične trenere i najbolje navijače u Evropi, tako da postoje svi preduslovi da se bore za sam vrh.

Ražnatović se dotakao i odnosa koji ima sa Partizanom.

- U dobrim smo odnosima, nikada nisam bio u svađi sa ljudima iz Partizana. Nisu bili srećni godinu dana zbog nekih mojih odluka koje su bile isključivo za dobrobit igrača. Sada više nisu ljuti i nastavili smo saradnju. Interes igrača je uvek na prvom mestu- zaključio je Ražnatović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!
Kultura

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!

Šopenovi dani, trinaesti po redu, posvećeni jednom od najvećih kompozitora svih vremena, Frederiku Šopenu, počeće večeras koncertom trija Amon, koji će izvesti Klavirski trio u g-molu, kao i koncertom pijaniste Dinka Blagojevića koji će svirati dela Šopena i Baha, saopštili su danas organizatori.

02.10.2024

13:06

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija