• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.08.2023

16:24

Srbija saznala rivale u drugoj fazi: Ponovo nas čekaju Italijani!

Tanjug/AP

Košarka

Srbija saznala rivale u drugoj fazi: Ponovo nas čekaju Italijani!

Podeli vest

Ukoliko Srbija savlada Južni Sudan već u petak igraće protiv Italije, a dva dana kasnije rival će biti Dominikanska Republika.

Iako Srbija još uvek nije matematički obezbedila mesto u drugom krugu Mundobasketa, postoje samo teoretske šanse da četa Svetislava Pešića ispadne. Zbog toga, Orlovi već mogu da gledaju u budućnost, a danas su saznali koja dva rivala ih čekaju u narednoj rundi Svetskog šampiona. 

Dominikaska Republika danas je uz mnogo muka izašla na kraj sa Angolom i overila prvo mesto u grupi A. Nešto kasnije Italija je odmerila snage sa Filipinima. Azurima je bila potrebna pobeda ili poraz manji od 15 razlike za plasman u narednu rundu. Mučili su se, Filipinci su nošeni Džordanom Klarksonom jurili senzaciju, ali je nisu dojurili pošto je fantastučni Simone Fontekio sa 18 koševa nacrtao pobedu Italijana u "Azija Molu" u Manili - 90:83. 

Italija, dakle, sa drugog mesta odlazi u narednu fazu takmičenja i biće prvi rival Srbije, ukoliko Orlovi opravdaju očekivanja i savladaju Južni Sudan sutra od 10 časova. Naš duel protiv Azura na programu je u petak, a pobednik novoformirane grupe verovatno bi izbegao Amerikance u četvrtfinalu. 

Foto: Tanjug/AP

 

Mesto u narednoj fazi takmičenja obezbedila je Ausutralija. Kenguri su u direktnom okršaju za prolaz savladali Japan sa 109:89 i tako opravdali ulogu favorita u duelu sa jednim od domaćina Mundobasketa. 

Džoš Gidi predvodio je Australijance sa 26 poena, 11 asistencija i pet skokova, a pratio ga je Ksavijer Kuks sa 24 koša. Sa druge strane, Džošua Hokings ubacio je 33 poena, a Juta Vatanabe 24 uz sedam skokova. Odavno je poznato da iz grupe E u narednu fazu ide i Nemačka koja je lako savladala Finsku ranije danas. 

Mimo svih očekivanja Francuska je već posle drugog meča u grupi ostala bez šansi za prolaz dalje. Trikolori su danas protiv Libana igrali za čast, a malo je falilo da i to izgube pošto je otpor "nezgodnog" rivala slomljen tek u finišu meča. 

SJajni Arakdži je sa 29 poena bio najefikasniji na meču, a pratili su ga Spelman i Haidar. Na drugoj strani, Vensan Kole nije mogao da računa na Mustafu Fola, Matijasa Lesora i Rudija Gobera, pa je odgovornost morao da preuzme Evan Furnije koji je sa 17 poena bio najbolji u timu Francuske. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija