• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.02.2021

07:24

AMERIKANCI SE KLANJAJU JOKIĆU! Srbin srušio Lebrona i Lejkerse, lagano do novog tripl-dabla! /VIDEO/FOTO/

NBA

AMERIKANCI SE KLANJAJU JOKIĆU! Srbin srušio Lebrona i Lejkerse, lagano do novog tripl-dabla! /VIDEO/FOTO/

Podeli vest

Košarkaši Denver ubedljivo su savladali Los Anđeles Lejkerse sa 122:105, a Nagetse je predvodio Nikola Jokić koji je upisao tripl-dabl

"Jezeraši" su poraženi nakon sedam mečeva, dok je Denver došao do trećeg trijumfa u nizu. Briljirao je naravno Nikola Jokić.

Nikola je bio odigrao maestralnu partiju, posebno u prve dve četvrtine, kada je bio dominantan na terenu, zasenio je zvezde Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa

Srpski centar je ostvario prvi tripl-dabl od 14. januara i utakmice sa Golden Stejtom. On je do njega došao već u trećoj četvrtini, a meč je završio sa 23 poena, 16 skokova i 10 asistencija.

Najefikasniji je bio Džamal Marej sa 25 poena, šest skokova i četiri asistencije, mladi Nađi je dodao 16, a Fakundo Kampaco 15 poena.

Kod Lejkersa je najbolji bio Lebron Džejms, jedna asistencija mu je falila za tripl-dabl, imao je sa 22 poena, 10 skokova i devet asistencija, a pratio ga je Kajl Kuzma sa 19 poena i osam skokova.

Smenjivali su se čuvari na Jokiću, ali ni Mark Gasol, ni Entoni Dejvis, nisu uspeli da pronađu rešenje i zaustave sjajnog Srbina. Srpski centar je imao šut igre 8/17, a jedni je slabiji bio u pokušajevima za tri poena (1/5). Sa linije slobodnih bacanja je bio nepogrešiv (6/6).

Foto: Tanjug/AP

 

 

Memfis je pobedio Kingse u Sakramentu sa ubedljivih 124:110. Nemanja Bjelica je opet dobio solidnu minutažu u redovima tima iz Kalifornije. Ubacio je devet poena, imao četiri skoka i tri asistencije, za nešto više od 26 minuta na parketu.

U pobedničkom timu blistao je litvanski centar Jonas Valančijunas sa 25 poena, dok je u poraženom timu Foks ubacio 23.

Slovenački košarkaš Luka Dončić jednu trojku je bio daleko od novog rekorda karijere. Njegovi Dalas Maveriksi poraženi su kod kuće od Portland Trejlblejzersa sa 121:118.

Luka je postigao 44 poena, imao devet asistencija i sedam skokova, ali to nije bilo dovoljno ni za trijumf, ni za lični rekord, koji je pre nekoliko dana postavio (46 poena). Dončić je imao na pet sekundi šansu da trojkom obezbedi produžetak, ali je promašio.

Imao je pomoć samo u Kristapsu Porzingisu, koji je postigao 18 poena, te imao osam skokova.

Najbolji u redovima pobednika bio jr standardno Demijen Lilard sa 34 poena i 11 asistencija. Pratili su ga Trent sa 17, odnosno Entoni i Kovington sa po 15 poena.

 

NBA LIGA, REZULTATI

 

Šarlot – San Antonio 110:122

Detroit – Nju Orleans 123:112

Toronto – Minesota 112:116

Dalas – Portland 118:121

Oklahoma – Milvoki 114:109

Finiks – Orlando 109:90

Denver – Los Anđeles Lejkers 122:105

Los Anđeles Klipers – Klivlend 128:111

Sakramento - Memfis 110:124

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hristos vaskrese! Informer vam želi srećan Vaskrs!
Društvo

Hristos vaskrese! Informer vam želi srećan Vaskrs!

Pravoslavni hrišćani obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. Vaskrs se proslavlja uz tucanje jajima, svečanu trpezu i stare običaje... Na Vaskrs ustanite rano, i nemojte na spavanje pre ponoći!

05.05.2024

00:00

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija