• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.03.2021

08:50

JOKIĆ  TRLJA RUKE! Denver doveo pojačanja Srbinu! Majami apsolutni pobednik na NBA "pijaci"! Bjelica stiže na Floridu po prsten! /FOTO/VIDEO/

NBA

JOKIĆ TRLJA RUKE! Denver doveo pojačanja Srbinu! Majami apsolutni pobednik na NBA "pijaci"! Bjelica stiže na Floridu po prsten! /FOTO/VIDEO/

Podeli vest

Prelazni rok u NBA ligi zvanično je gotov

Timovi su imali rok do četvrtka u 20 časova po srednjeevropskom vremenu da "saniraju" sve rupe u timu i tako spremniji u uđu u nastavak sezone. Neke od franšiza su se odlučile za totalni "rebilding", dok su neki od timova sastavili moćne timove kako bi ugrozili ove najjače. 

Apsolutni pobednik poslednjeg dana trejd perioda je Majami Hit! Prošlogodišnji šampion Istoka uspeo je da zadrži "kostur" tima, a četvrtak je označio i dolazak dva velika pojačanja za ekipu Erika Spolstre. 

Foto: tanjug/ap photo

Klub sa Floride je u poslepodnevnim satima realizovao trejd Nemanje Bjelice u zamenu za Moa Harklsa i Krisa Silvu, ali je nakon toga odjeknula prava "bomba"! Majami je potvrdio dolazak Viktora Oladipa i to skoro "džabe". Hjuston je u zamenu za fantastičnog beka dobio Kelija Olinika i Ejverija Bredlija kao i zamenskog pika iz 2022. godine. 

Da stvar po franšizu iz Majamija bude bolja, Oladipo je gotovo rešio da novi ugovor (aktuelni ističe na kraju sezone) potpiše baš sa Hitom što je posebno obradovalo Erika Sposlstru koji ga želi u timu i u budućnosti. 

Oladipo je u razmeni četiri kluba završio u Hjustonu. Poslednju godinu mučio se sa povredama, a ove sezone je na 32 utakmice prosečno beležio 21,1 poen, 4,9 asistencija i 4,7 skokova. Ali, ni tu nije kraj pojačanjima za Majami! 

Veteran iz redova San Antonio Sparsa Lamarkus Oldridž dogovorio je sa timom otkup ugovora, a sledeća stanica trebala bi da bude sunčana Florida gde se okupila ozbilja "banda" za napad na prsten! Nekoliko dana ranije došao je i Trevor Ariza iz Oklahome. 

Foto: USA Today

Pored Majamija najveći dobitnik poslednjeg dana su Denver Nagetsi koji su očajnički vapili za pojačanjem u spoljnoj liniji i uspeli su da dovedu ozbiljnog igrača!Tokom poslednjeg dana u Kolorado je stigao Džaval Megi koji će pomoći Jokiću ispod koša, a samo par sati pre zatvaranja prelaznog roka odjeknuo je još jedan bombastičan transfer. 

Iz Denvera su otišli Geri Heris (igrao katastrofalno u dosadašnjem delu sezone), Er Džej Hemton i zaštićeni pik prve ruke za Arona Gordona iz Orlanda

Foto: USA Today

Nekadašnji student Arizone trebao bi da pomogne i rastereti Džamala Marija koji igra dosta promenjivo ove sezone, ali i donese "opciju više" u napadu Nagetsa. Tim Nikole Jokića do sada nije bio jedan od većih favorita za titulu uprkos činjenici da on igra MVP sezonu, ali nakon dolaska dva puta vicešampiona u zakucavanju stvari su se znatno promenile. 

Orladno je krenuo u totalni "rebilding" i u narednim godinama od njih se očekuje da, žargonski rečeno, tenkuju i ne budu preveliki faktor na Istoku. Klub su napustili Aron Gordon koji je otišao u Denver, Evan Furnije koji je pojačao Boston Seltikse, ali i Nikola Vučević! Ipak, dobio je Orlando nekoliko mladih igrača pre svega Vendela Kartera, bivšeg studenta Djuka i jednog od najtalentovanijih centara u ligi. 

Foto: Tanjug/AP

Crnogorski centar karijeru nastavlja u Čikago Bulsima. Legendarna franšiza rešila je da oko iskusnog igrača okupi mladu ekipu, a Vučević je iskočio kao idealna opcija. Ipak, "bikovima" nije plan uspeo do kraja pošto nisu doveli Lonza Bola. 

Najstariji od braće bio je meta Klipersa i Bulsa, ali su u Nju Orleans Pelikansima rešili da ga zadrže, ali se šuška da bi od leta mogao u Njujork Nikse. 

Pojačanja je dobio i Luka Dončić i njegovi Dalas Maveriksi koji grabe krupnim koracima ka plej-ofu! 

Foto: USA Today

U Teksas su stigli Nikolo Meli i Džej Džej Redik iz Nju Orleansa u zamenu za veterana Džejmsa Džonsona i Vesa Invuda. Dolazak Redika posebno će značiti Dončiću kao dobar šuter za tri poena, ali i eventualno "sekundarni" plej. 

Za kraj, plejmejkere su razmeni Atlanta Hoksi i Los Anđeles Klipersi! Kod Bogdana Bogdanovića stiže Lu Vilijams, dok će Ražon Rondo u "grad anđela". Podsećamo, Rondo je prošle sezone branio boje gradskog rivala svog novog kluba - Lejkersa i sa njima osvojio titulu! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu
Društvo

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu

Prema glasovima potrošača Srbije, u konkurenciji 1.000 domaćih proizvoda i brendova, Kompaniji „Dunav osiguranje“ dodeljeno je priznanje „Moj izbor“ u kategoriji „Osiguravajuća društva“. Priznanje „Moj izbor“, koje se dodeljuje brendovima iz Srbije kojima se najviše veruje, već 14 godina u okviru kampanje „Najbolje u Srbiji“ organizuje Udruženje potrošača „Moja Srbija“, uz podršku Centra potrošača Srbije i Grada Beograda.

28.03.2024

16:02

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija