• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.06.2021

01:42 >> 01:43

SADA I ZVANIČNO! JOKIĆ JE MVP!

NBA

SADA I ZVANIČNO! JOKIĆ JE MVP!

Podeli vest

Srpski košarkaš Nikola Jokić zvanično je najkorisniji igrač NBA lige

Srbijo, raduj se imaš i za šta! Nikola Jokić zvanično je proglašen za MVP-a najjače košarkaške lige na svetu! Srpski as je tako postao tek peti stranac u istoriji NBA lige koji je poneo najveću individualnu nagradu, treći Evropljanin i prvi SRBIN! Kao 41. pik sa drafta Jokić je ujedno i najniže izabran pik koji je uspeo da se domogne prestižnog priznanja.

Foto: tanjug/AP Photo/Matt York

Godinama već Jokić igra na vrhunskom nivou, ali je ova sezona nešto što nikada nije viđeno u NBA ligi! Srpski as je odigrao sve utakmice (72) ove sezone! Bez alternative pod košem, sa povređenim Džamalom Marejem odveo je Nagetse na treće mesto Zapada, a potom i drugu rundu plej-ofa uz maestralne brojke i poteze!

Foto: tanjug/AP Photo/Matt York

Na 72 utakmice ove sezone Jokić je prosečno beležio 26.4 poena, 10-8 skokova i 8.3 asistencije uz 56.6 odsto u šutu iz igre, 86.8 odsto sa linije penala! Ranijih godina se ne bi pričalo o tome ko je zaslužio da bude MVP, ali srpski as nije bio po ukusu "stručnjacima" koji su više šanse davali Džoelu Embidu, ali je sada sve gotovo - NIKOLA JOKIĆ JE MVP!  

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija