• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.04.2022

08:37

JOKIĆU, PALI MOTORE! Evo šta je Deveru potrebno za plej-of!

Tanjug/AP

NBA

JOKIĆU, PALI MOTORE! Evo šta je Deveru potrebno za plej-of!

Podeli vest

Nikola Jokić i Denver Nagetsi imaju dve meč lopte za plej-of protiv Memfisa i Lejkersa. U slučaju nepovoljnog ishoda moraće da igraju plej- aut

NBA liga je ušla u foto finiš. Denver Nagetsi našeg Nikole Jokića odigrali su već 80 utakmica i na granici su  plej-ofa, na šestom mestu zapadne konferencije.

Tim iz Kolorada ima dve pobede više od Minesote, koja ozbiljno preti, a daleko su Los Anđeles Klipersi.

Foto: Tanjug/AP

 

Nikola Jokić je briljirao, ali nije mogao sam, Denver Nagetsi poraženi su od San Antonia u Koloradu rezultatom 97:116 i tako propustio šansu da overi plej-of NBA lige. 

Denveru je potrebna još jedna pobeda u poslednje dve utakmice protiv Memfisa i Lejkersa za overu plej-ofa, a ako izgubi obe moraće da se nada da Minesota neće slaviti protiv San Antonija i Čikaga. Ako bi se crni scenario za Denver obistinio, Jokić i drugovi bi zbog lošijeg međusobnog skora sa Minesotom bi ipak morali u plej-in umesto plej ofa.

Najveći problem Nagetsa je što i kada pobeđuju i kada gube jedino ime koje se istakne je upravo naš reprezentativac. Džoker retko kada ima pravu podršku saigrača i od kada mu u timu nema saigrača sa kojima se najbolje razume Džemala Mareja. Sada su tu Eron Gordon i Vil Barton, ali izgleda da to ipak nije ni blizu one ekipe kojoj je pre dve godine zamalo izmaklo finale NBA lige.

Najveći rival Nikole Jokića za titulu najkorisnijeg igrača lige je Džoel Embid iz Filadelfije, ali naš as to ne stavlja u prvi plan, jer kako kaže dobrobit tima mu je na prvom mestu.

Foto: AP/Photo

 

MVP lige, koji je najbliži toj tituli i ove sezone nastavlja da ruši rekorde, ali da li će to biti dovoljno Nagetsima za ostvarenje prvobitnog cilja veoma je upitno posle niza promenljivih rezultata. Nagetsi sa i bez Džokera su totalno drugačija ekipa tako da je nezahvalno prognozirati da li će Denver ući u top 6 zapadne konferencije i tako obradovati celu Srbiju koja i dalje gaji nadu da će najbolji igrač sveta zaigrati za reprezentaciju.

Foto: AP Photo/David Zalubowsk

 

Denver do kraja ima još samo dve utakmice gde će Jokić sa Gordonom i ekipom, a prvu sledeću meč loptu za zacrtani cilj imaće protiv Memfis Grizlisa u noći između četvrtka i petka.   

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija