• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.06.2022

07:08

DŽEJSON KID NEMA POJMA O KOŠARCI! Đurović OŠTAR prema Amerikancima! Uveren da JOKIĆ može do TITULE!

tanjug

NBA

DŽEJSON KID NEMA POJMA O KOŠARCI! Đurović OŠTAR prema Amerikancima! Uveren da JOKIĆ može do TITULE!

Podeli vest

Legendarni srpski trener Vlade Đurović smatra da NBA treneri u Evropi ne bi imali nikakvog uspeha

Godinama traje polemika o razlikama između NBA lige i evropske košarke. Jedno od glavnih pitanja je da li bi američki treneri uspeli da ostvare bilo kakve rezultate na tlu Starog kontinenta, a legendarni stručnjak Vlade Đurović je u podkastu "Jao Mile" analizirao dešavanja "preko bare". 

- Džejson Kid ne zna ništa o košarci. Ja ne mogu da verujem da on ne ume da iskoristi Boban Marjanovića. On ne ulazi u igru, a kada dobije neke minute, zaigra možda četiri minuta, on napravi šest poena, tri skoka i onda sledeću utakmicu ne uđe. Meni to nije jasno. Zato mu je Dončić mezimac, može i petom da šutne na koš, neće ga izvesti. Sreća u sportu je vrlo bitna. Dončić je naleteo na trenera koji ga obožava i može da igra tako kako igra. Isti slučaj je sa Jokićem u Denveru. Može da radi šta hoće. Najmanju sreću definitivno ima Marjanović. Svi pričaju kako je previše visok, kako ne može da brani pik, pustite me toga. Kako će oni da brane njega dole, recite vi meni to - rekao je Vlade Đurović. 

Legendarni stručnjak se potom osvrnuo na kompletan sistem u NBA ligi i kritikovao tamošnje trenere.

- Dugo govorim da američki treneri nemaju viziju, hoćete da mi kažete da Dario Šarić može da igra NBA ligu, a Dražen Dalipagić nije mogao, oni ne znaju, nemaju nikakvi viziju. Ne znam ko je od tih trenera napravio neki rezultat u Evropi? Oni misle da mogu da žvaću žvaku i kažu "gud džob" i da to bude sve. Lako je biti trener kada imaš 18 pomoćnika i 20 skautova. Sve mu je sređeno. Nama ovde dođe igrač i kaže da mu se pokvario bojler i da ima malo dete i da zbog toga ne može na trening da dođe. Napravite rezultat u tim okolnostima. Drugo je u koledž košarci, trener je tamo bog. U NBA ligi je drugačije potpuno, koji trener će da se izdere na Lebrona Džejmsa, pa tamo je trener najmanje plaćen - jasan je bio Đurović.

Foto: USA Today

Nedavno je još jedan Srbin osvojio prsten u NBA ligi - Nemanja Bjelica i njegovi Golden Stejt Voriorsi su u finalu nadigrali Boston Seltikse. 

- Bjelica je u nekim utakmica igrao dobro, za njega fantastično što je osvojio prsten. Momak može sve da igra. Ipak, pitanje je šta bi bilo da se vrati u Evropu u ovim godinama. Da li bi mogao u Makabiju ili Bajernu da napravi razliku. Teško ... on je dobar igrač, ali to su godine. Neki će reći da sam lud, ali na primer Nikola takođe, ne bi mogao da igra u Evropi na način na koji igra u NBA. Treneri su ovde lukaviji, pravili bi zamke. Gledam ga u Denveru kako je stalno na vrhu kapice, šta on tu ima da radi, samo troši energiju da se spusti u reket, a njega niko na svetu ne može da brani kada krene leđima - dodao je Đurović. 

Potom je glavna tema bila Nikola Jokić i njegovi dometi u taboru Denver Nagetsa, a Đurović veruje da tim iz Kolorada može do titule u NBA ligi. 

- On sa Denverom ne može da bude prvak. Igra neverovatno, nestvarno. Igrati bez brzine, bez skoka u ovo vreme gde je sve atletika... nestvarno, i to protiv tih američkih crnaca. To nisu afrički crnci koji su stvoreni za maraton, američki crnci su neverovatni na malom prostoru kada je u pitanju eksplozija. Oni imaju 110 kila i 110 kila mišića, a Nikola nema ništa od toga i opet je najbolj - podvukao je on. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija