• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.05.2023

09:43

OVO JE DOKAZ DA JE MAJAMI OPLJAČKAN! Sudije poklonile Bostonu vreme za poslednji napad! (FOTO/VIDEO)

EPAIMAGES

NBA

OVO JE DOKAZ DA JE MAJAMI OPLJAČKAN! Sudije poklonile Bostonu vreme za poslednji napad! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Košu Derika Vajta za trijumf Bostona u Majamiju na desetinku do kraja meča prethodio je faul nad Džimijem Batlerom, koji se dogodio na 2,7 sekundi do kraja utakmice. Arbitri vratili vreme na tri sekunde i tako dali Seltiksima još vremena za poslednji napad.

Boston Seltiksi slavili su na Floridi sa 104:103 u šestom meču finala Istočne konferencije NBA lige, obrisali tako prednost Majamija od 3:0, izjednačili na 3:3 u seriji i nalaze sa na korak do istorijskog poduhvata.

Naime, nijedan tim u istoriji najjače košarkaške lige sveta nije se vratio iz zaostatka od 3:0, a 150 timova pokušavalo je to da uradi pre Bostona.

Međutim, priliku da pišu istoriju Seltiksi ne bi dobili da nije bilo grube greške sudijske trojke koju je predvodio Zek Zarba, a pomagali su mu Džoš Tajven i Džejms Vilijams.

Foto: printscreen Twitter

Sudija Zek Zarba sa Lebronom Džejmsom

Pogotku Derika Vajta prethodio je faul nad Džimijem Batlerom pri vođstvu Bostona 102:100 na, činilo se tri sekunde do kraja meča.

Foto: EPAIMAGES

Džimi Batler u duelu sa Robertom Vilijamsom

Batler je bio hladan kao špricer, ubacio sva tri slobodna bacanja i doneo domaćinu prednost 103:102. Međutim, naknadni pregled snimka utvrdio je da se faul nad najboljim igračem Majamija dogodio najmanje na 2,7 sekundi do kraja.

Foto: printscreen Twitter

Trenutak kada je fauliran Batler

To znači da je sudijska trojka poklonila gostima tri desetinke, što je bilo i više nego dovoljno jer je Vajt pogodio za trijumf Bostona na svega desetinku pre isteka vremena.

 

 

Seltiksi su tako ostali u igri za istorijski preokret i plasman u finale NBA lige, a za to će im biti potreban trijumf u sedmom i odlučujućem meču u Bostonu.

Ta utakmica na programu je u noći između ponedeljka i utorka u 2.30, a nakon nje biće poznat rival Denver Nagetsa i Nikole Jokića za titulu NBA šampiona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija