• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

31.03.2024

06:31

Hrvat podigao prašinu! Kukoč kaže da Jokić nije najbolji, a čoveku se Amerika klanja

Tanjug

NBA

Hrvat podigao prašinu! Kukoč kaže da Jokić nije najbolji, a čoveku se Amerika klanja

Podeli vest

Nikola Jokić je dvostruki MVP NBA lige, favorit je i ove sezone da prigrabi zvanje najkorisnijeg igrača, vodio je Denver prošle godine do titule, ali Toniju Kukoču to nije dovoljno.

Hrvat smatra da Srbin nije ostavio najdublji trag u NBA ligi računajući igrače sa prostora bivše Jugoslavije. U intervjuu za "Sportski žurnal" je rakao da Nikola Jokić još nije najbolji NBA košarkaš sa ovih prostora, pa nema sumnje da će ova izjava podići prašinu.

- Možda će biti, ali još nije. Jokić i pored sve statistike nije na poziciji centra na nivou Divca i Rađe. Divac je pre 30 godina iznenadio Ameriku kako vodi loptu sa svojom visinom, Rađa kako je mogao da uhvati loptu pod košem i stigne na drugu stranu da poentira. Ko se seća Sabonisa, zna kako je i on dominirao kao centar. Šteta što su ga Ahilkove tetive toliko mučile. Jokić je mnogo napredovao i može još mnogo da unapredi igru - rekao je Kukoč o najboljem srpskom košarkašu.

 

Foto: Starsportphoto

Toni Kukok

 

Pored smele konstatacije kaže da Jokić može da radi šta hoće kada postavi stvari one kako njemu odgovara.

- Jokić nije atleta, ne trči brzo kao američki igrači sa koledža, ali ima neverovatnu osobinu da uvede utakmicu u ritam koji njemu odgovara. Pogađa, asistira, hvata lopte, sve u nekom svom "modu“. Kada uvede utakmicu u ritam koji njemu odgovara, onda može da radi šta hoće.

 

Toni Kukoč je sa  Jugoplastikom tri puta bio prvak Evrope, a potom je sa Čikago Bulsima kraj Majkla Džordana i Skotija Pipena osvojio tri titule u NBA ligi. Vlade Divac, NBA legenda u svoje vreme, učesnik je velikog NBA finala u dresu Los Anđeles Lejkersa, a potom i Ol-star centar, Dino Rađa je četiri godine igrao za Boston Seltikse.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

"Moj sin je više od 200 dana u paklu": Majka mladića poreklom iz Srbije koga je oteo Hamas se nada čudu
Društvo

"Moj sin je više od 200 dana u paklu": Majka mladića poreklom iz Srbije koga je oteo Hamas se nada čudu

Moj sin je više od 200 dana u paklu. Više od pola godine moj sin je van kuće, nije sa porodicom, ne donosi odluke, ne upravlja svojim životom, ne može da bude ono što jeste. Nijedna reč ne može objasniti osećanje koje praznik bez Alona nosi sa sobom. Naša srca su slomljena. Ovo je tako dug put. Mi smo tu da govorimo za sve otete, da zahtevamo njihov povratak. Nećemo stati dok se ne vrate. Niko od nas kojima je Hamas oteo nekog bliskog ne sme prestati da priča o njima, kaže Idit Ohel, majka Alona Ohela (22) koga su 7. oktobra prošle godine oteli pripadnici Hamasa kada su upali na jug Izraela.

30.04.2024

12:00

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija