• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

16.05.2024

11:13

Opasno po život! Dalas provocira Jokića, hoće da naljuti Srbina

profimedia

NBA

Opasno po život! Dalas provocira Jokića, hoće da naljuti Srbina

Podeli vest

Nikola Jokić, centar Denvera, treći put u karijeri dobio je MVP nagradu, a stigla je prozivka iz Dalasa.

As Maveriksa Luka Dončić bio je konkurent našem reprezentativcu pored Šej Gildžes Aleksandra, ali je Srbin dominantno odneo pobedu. Međutim, ne mogu svi da podnesu pobedu Srbina, među prvima Dalas, koji je i ranije peckao našeg košarkaša, nosili su košarkaši majice sa porukom na srpskom "Pravi MVP", pružajući tako podršku Slovencu. Sad su nešto slično ponovili.

Luka Dončić imao je fenomenalno izdanje u petom meču polufinala Zapadne konferencije protiv Oklahome. Maveriksi su pobedili Tandere u Oklahomi 104:92 i poveli u seriji sa 3-2. Slovenački plejmejker upisao je tripl-dabl, pošto je meč završio sa 31 poenom,  11 asistencija i deset skokova. Ali, meč je obeležila njegova brutalna blokada nad Šejem Gildžesom Aleksandrom, pri rezultatu 99:90, kada je Dalas rešio sve dileme oko pobednika.

Taj detalj Dalas je podelio na društvenim mrežama uz opis:

"Pravi MVP".

 

 

Dalas je za korak bliži finalu Zapadne konferencije, ima dve meč lopte da završi seriju protiv Oklahome. A ako Denver pobedi Minesotu protiv koje vodi takođe sa 3:2 u finalu ćemo gledati okršaj Srbina i Slovenca. Maveriksi su na vreme počeli da motivišu Srbina. Zaboravili su kako je prošla Minesota posle vođstva od 2:0, kada su svi otpisali Jokića i Nagetse. Srbin se  naljutio, ubacio u šetu brzionu i vodio svoj tim do poreokreta, a u petak (2.30) tim iz Kolorada ima šansu da se plasira u finale.

Moramo da podsetimo da je Jokić oduvao  konkurenciju, odneo je Srbin apsolutnu pobedu u izboru za MVP sezone. Prema zvaničnim glasovima objavljenim na NBA platformi, Jokić je zaradio 79 glasova za prvo, 18 za drugo i čak dva za treće mesto, što mu je donelo 926 bodova. Imao je 51 bod više nego pre dve godine, kada je dobio drugo MVP priznanje. Šej Gildžes Aleksander je imao 15 glasova za MVP, 40 za drugo i treće mesto, plus tri za četvrtu i jedan za petu poziciju, što mu je donelo 640 bodova, skoro 300 manje od Srbina. Luka Dončić je daleko iza sa samo četiri prva izbora, 36 drugih, 50 trećih i osam četvrtih - kupno 566 bodova.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija