• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

31.05.2024

07:11

Dalas je u finalu! Dončić i družina ponizili Minesotu!

Tanjug/AP

NBA

Dalas je u finalu! Dončić i družina ponizili Minesotu!

Podeli vest

Furiozna partija Maveriksa u petom meču polufinalne serije, Dalas protiv Bostona za titulu u NBA ligi!

Bili je jasno nakon što su Dalas Maveriksi ostvarili dva brejka prednosti u Mineapolisu da će četa Džejsona Kida biti finalista NBA lige ove sezone. Minesota je u Teksasu uspela da vrati jedan brejk, ali je to bilo premalo za potencijalno najveći preoket u Americi. Mevsi su večeras, ponovo na gostujućem terenu, došli do četvrte pobede i tako zakazali finalnu seriju protiv Bostona - 124:103! 

Nije se Minesota ništa pitala ni večeras... Dalas je diktirao tempo u "Target centru" od prvog do poslednjeg minuta pošto je još jednu brilijantnu partiju pružio je Luka Dončić. Slovenački reprezentativac već godinama je motor ekipe iz Teksasa, a šansu da kruniše svoj šestogodišnji mandat "preko bare" imaće u velikon finalu. 

Već u prvoj četvrtini postalo je jasno da Dalas želi da iskoristi drugu "meč loptu" protiv Minesote. Četa Džejsona Kida uvodnih 12 minuta dobila je rezultatom 35:19, a fantastična odbrana Mevsa svela je rivale na minimalan broj poena. 

Foto: Tanjug/AP

 

U istom ritmu nastavilo se i u drugoj deonici te je Dalas na odmor otišao sa ogromnih 29 razlike. Nastavili su Mevsi da melji rivala i na startu drugog poluvremena, ali su Dončić i družina potom povukli ručnu kako ne bi naneli Minesoti istorijski debakl. 

"Vukovi" su do kraja meča uspeli da ublaže poraz i tako speru ljagu sa sebe zbog krimilano loše serije protiv Dalasa, ali će to biti slaba uteha za sve u Mineaplisu. 

Dalas su do pobede i plasmana u finale predvodili Luka Dončić i Kajri Irving sa po 36 poena. Srbin koji igra za reprezentaciju Slovenije dodao je još 10 skokova i pet asistencija. Sa druge strane, u taboru Minesete su najefikasniji bili Edvars i Entoni Tauns sa po 28 koševa. 

Dalas će u velikom finalu NBA lige igrati protiv Bostona koji je "metlom" u finalu Istoka rešio Indijanu. Seltiksi će zbog boljeg plasmana u regularnom delu sezone imati prednost domaćeg terena. Prvi duel na programu je 7. juna u "TD Gardenu". 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija