• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

10.09.2024

07:24

Velika čast! Bogdanović u društvu najboljih šutera današnjice

profimedia

NBA

Velika čast! Bogdanović u društvu najboljih šutera današnjice

Podeli vest

As Atlante Trej Jang kaže da je njegov saigrač, a kapiten Srbije, Bogdan Bogdanović u top pet šutera današnjice.

Jang je u jednom podkastu pričao o najboljim šuterima u NBA ligi, a nije zaboravio reprezentativca i kapitena "orlova". Na tu listu je stavio sebe, Bogdana Bogdanovića, Stefa Karija, Dejma Lilarda i Kleja Tompsona.

- Klej je i dalje vrhunski šuter, a tu je i moj saigrač Bogi Bogdanović - izjavio je Jang.

Foto: profimedia

Bogdan Bogdanović rešeta u NBA ligi

 

Od dolaska u NBA 2017. godine Bogdanović šutira impresivnih 38,4 odsto za tri u proseku po sezoni. Najbolja godina mu je bila 2020/21, u prvoj sezoni nakon trejda iz Kingsa u Hokse, kada je na 44 utakmice šutirao 43,8 za tri na 7,6 pokušaja.

Foto: profimedia

Trej Jang

 

Jang šutira više od Bogdanovića, ali da nikada nije imao ni 40 odsto van linije 7,24. Najbolji šuter svih vremena Stef Kari je samo jednom u karijeri pao ispod 40 odsto ne računajući sezonu 19/20 kada je zbog povrede odigrao samo pet utakmica. U najboljoj šuterskoj sezoni imao je prosek od 45,5 odsto za tri poena.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija