• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

28.09.2024

08:08

Eksplodirala NBA trejd bomba - Karl Entoni Tauns napustio Minesotu!

Tanjug/AP

NBA

Eksplodirala NBA trejd bomba - Karl Entoni Tauns napustio Minesotu!

Podeli vest

Džulijus Rendl seli su u tabor "vukova", Entoni Tauns pojačava Njujork Nikse.

Početak nove sezone u NBA ligi sve je bliži, a na startu priprema za narednu takmičarsku godinu stigla je spektakularna trejd vest. Njujork Niksi i Minesota Timbervulvsi razmenili su dva najbolja igrača - Džulijus Rendla i Karl Entoni-Taunsa! 

Minesota je planirala da razdvoji centarski tandem Tauns-Gober, a odluka je pala da pojure aktuelnog "Ol-star" igrača - Džulijusa Rendla. Niksi nisu imali ništa protiv budući da već neko vreme traže rešenje pod košem. 

Stiče se utisak da je nešto bolje u trejdu prošla Minesota budući da je za usluge Karl Entoni-Taunsa dobila, pored Rendla, još Donte DiVinćenca, ali i zaštićeni top 13 pik na draftu narednog leta. 

Foto: EPAImages

 

Prošle sezone je Tauns prosečno beležio 21,8 poen i 8,3 skokova, a sada će opet raditi sa trenerom Tomom Tibodoom, koji je vodio Vulvse u periodu 2016-2019. Sa druge strane, Džulijus Rendl iza sebe ima najbolje NBA sezone pošto je na 46 utakmica, odnosno - pre povrede ramena, prosečno imao 24,2 poena, devet skokova i pet asistencija. 

U trejdu Niksa i Minesote učetvovali su i Šarlot Hornetsi koji su pomogli da finansijski deo bude "čist". Za učestvovanje u razmeni igrača "stršljenovi" su dobili pikove draftu, ali još uvek nije poznato koje. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija