• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.08.2023

07:13

Đoković plakao? Neeeee! Za dan je zaboravio

EPAIMAGES

Novak Đoković

Đoković plakao? Neeeee! Za dan je zaboravio

Podeli vest

Novaku Đokoviću nije bilo lako posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza, ali je to za dan preboleo.

Srpski teniser  stigao je pre nekoliko dana u Sjedinjene Američke Države, ove nedelje očekuje ga takmičenje na mastersu u Sinsinatiju. Biće to ujedno i poslednja provera pred poslednji grend slem sezone Ju-Es open (28. avgust - 10. septembar).

Nole je imao šansu da osvoji istorijski kalendarski grend slem, nakon što je pokorio Australijan open i Rolan Garos, ali je nažalost poražen u finalu Vimbldona od mladog Španca Karlosa Alkaraza sa 3:2. Delovalo je da je Srbinu poraz baš teško pao, rasplakao se tokom ceremonije dodele pehara, ali kako sada kaže, brzo je to preboleo. Ekspresno se restartovao!

Foto: Tanjug

 

 

- Nije ni prvi ni poslednji put da sam izgubio, tako da sam prevazišao taj poraz za jedan dan. Bio mi je očigledno potreban stvarno dobar odmor nakon toga i malo vremena sa porodicom. To sam i uradio. Naravno, žalio sam što nisam iskoristio šanse tokom tog finala - rekao je Đoković novinarima u Sinsinatiju.

Spekulisalo se da će Novaku možda pasti motivacija kada prestigne Rafu po broju trofeja na grend slemovima, što je učinio na Rolan Garosu, kada je osvojio 23, ali Srbin to oštro demantuje i dodaje da mu je sada čak i lakše da igra.

Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN EDITORIAL USE ONLY

 

 


- Očigledno je da treba da idem dalje i pokušam da pronađem motivaciju za sve izazove koji su preda mnom i zato sam tu. U suprotnom, da nisam motivisan, ne bih bio ovde. Sada, posle mnogo godina profesionalnog tenisa, osećam se kao da imam izbor da igram ono što zaista želim da igram. I stvarno sam želeo da budem u Sinsinatiju. Sviđa mi se osećaj koji imam posle 20 i više godina profesionalnog tenisa. Još uvek ima vatre. Još uvek postoji taj nagon i motivacija da zaista dođem na najveće događaje i pokušam da pobedim i donesem senzaciju publici - pojasnio je Novak.

Nole je na startu mastersa slobodan, a u drugom kolu igraće protiv Alehandra Davidoviča Fokine ili Tomasa Ečeverija, koji bi na teren trebalo da izađu danas. Sinsinati je osvojio dva puta, a poseban je trofej iz 2018, jer je njim kompletirao sve masterse. Polednji put učestvovao je 2020, dok mu prošle godine nije bilo omogućeno jer nije vakcinisan protiv koronavirusa. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija