• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

06.06.2024

06:40

Novak opleo po Rolan Garosu! Srbina ne mogu da ućutkaju

tanjug/ap

Novak Đoković

Novak opleo po Rolan Garosu! Srbina ne mogu da ućutkaju

Podeli vest

Sada se zbog noćnih mečeva na ovom turniru požalila Teniska organizacija PTPA koju je osnovao Novak Đoković kako bi pomogao teniserima, udarila je na ATP zbog noćnoh mečeva.

Meč trećeg kola našeg tenisera protiv Lorenca Muzetija završen je tri sata iza ponoći, a potom je naš teniser u sledećem kolu igrao meč protiv Fransiska Serundola i povredio koleno početkom drugog seta. Meč koji je završen tokom noći, kao i loša podloga na "Filip Šatrijeu", kumovali su povredi našeg tenisera, pa je Nole završio takmičenje na Rolan Garosu, u sredu je operisao koleno i propustiće Vimbldon. 

Nedavno su i ATP i VTA dogovorili da mečevi na turnirima ne počinju kasnije od 23 časa, ali grend slemovi ne podležu tim pravilima i nažalost teniseri su primorani da igraju mečeve usred noći.

Foto: tanjug/ap

Novak Đoković

 

"Imperativ je da grend slemovi, lideri organizacije, organizatori turnira i igrači kroz PTPA kao svoju organizaciju zajedno nastupe i pronađu rešenje koje će sprečiti da se mečevi završavaju tako kasno. Da li je to kroz zabanu tih mečeva ili kroz neko drugo rešenje. Znamo da mečevi koji se završavaju veoma kasno imaju jako negativne posledice i teraju igrače u pozicije koje nisu fer, nisu sigurne i nisu zdravi uslovi za rad. Ipak to nastavlja da se dešava zato što ne postoji spremnost da se prizna ovaj problem i da se na prvo mesto stave interesi igrača. U prethodnim danima nekoliko sportista je pričalo da je moralo da igra do ranih jutarnjih časova. Jedna od poslednjih koja je to uradila je Ons Žaber koja je članica naše organizacije", navodi se u saopštenju PTPA .

Foto: profimedia

Novak Đoković zbog povrede se povukao sa Rolan Garosa

 

Teniseri i teniserke su uz najboljih igrača ikada. Najbolja teniserka sveta Iga Švjontek je rekla da voli da gira preko dana jer voli da spava normalno, ali da mora da pristane na svaki termin.

"Nažalost Iga ima pravo, igrači nikada nisu imali prava da se pitaju o rasporedui zato PTPA postoji, da pojača njhov glas i da se bori za njih. Mi smo posvećeni dobrobtii igrača i načinima da oni uspeju da igraju najbolje moguće. Odavno je trebalo da se svi u tenisu sastanu i pronađu rešenje. Mnogo je toga što utiče na raspored", navodi se u saopštenju.

Ona Žaber je u četvrfinalnom meču izgubila od Koko Gof, a posle meča istakla da nije zdravo za bilo koga da igra tako kasno.

- Zaslužujemo bolji raspored. Pričali smo o tome u Australiji, a opet ovde pričamo o tome. Čak i za vas novinare mislim da nije zdravo da imamo mečeve koji traju do kasno. Nije doboro ni za koga. Moramo da nađemo način da svi budu srećni - igrači, novinari, timovi. Skupljači loptica su mladi, a oni su na terenu kada je jako kasno. Mislim da to nije logično -  rekla je ona. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija