• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

03.06.2024

09:55

Pobuna u Parizu, teniseri ljuti! Nije zdravo to što rade Novaku

tanjug/ap

Tenis

Pobuna u Parizu, teniseri ljuti! Nije zdravo to što rade Novaku

Podeli vest

Novak Đoković i Lorenco Muzeti su meč završili u tri sata iza ponoći, pa se podigla prašina u Parizu.

Teniserima je prekipelo! Prvi je reagovao Kasper Rud, koji je kritikovo organizatore Rolan Garosa, javile su se Iga Švjontek, Koko Gof, kao i Karlos Alkaraz, treći teniser sveta.

Novakov duel je počeo u subotu u 22.30, igrali su četiri i po sata, pa su teniseri stali na stranu najboljeg igrača planete. Ukupno su Đoković i Muzeti igrali četiri sata i 32 minuta, posle toga sledi oporavak, razgovor sa novinarima, druženje sa najvernijim navijačima, večera… Ko zna kada su bili u krevetu u noći između subote i nedelje, verovatno ne pre šest sati. Rud je bio oštar, jer ni on nije mnogo bolje prošao, pošto je meč sa Tomasom Martinom Ečeverijem završio takođe iza ponoći, ali je slavio sa 3:1 u setovima.

"Može li se tenis smatrati za najteži sport na svetu? U kom drugom sportu moraš da igraš više od četiri sata u tri ujutru?“, napisao je sedmi teniser sveta na društvenim mrežama.

Američka teniserka Koko Gof kaže da nije zdravo to što rade prvom teniseru sveta

- Konferencija za medije, tuširanje, jelo, oporavak, verovatno je najraniji odlazak u krevet oko pet, možda u šest ili čak u sedam. To definitivno nije zdravo, a možda nije ni pošteno prema onima koji igraju kasno, jer im to uništi raspored i ritam. Komplikovano je naći rešenje, ali radi zdravlja i bezbednost igrača, treba da se nađe način da se mečevi ne završavaju tako kasno da ne smeju da počnu posle određenog vremena, jer posle trajanje ne možemo da kontrolišemo. Znam da je teško pronaći rešenje jer je jedan večernji meč a ljudi su platili karte. Komplikovano je, ali zbog zdravlja i bezbednosti sporta bilo bi dobro da pokušamo da izbegavamo da mečevi počinju kasno ili da počnu u određeno vreme. Jasno je da ne možemo da utičemo kada će se završiti -  rekla je Gof.

Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

Koko Gof

 

Najbolja teniserka sveta Iga Švjontek saoseća sa Đokovićem.

- Nije lako igrati u to doba, pri tom nije kao da se zaspi sat posle meča. Obično nam je potrebno oko četiri sata da se opustimo, da završimo s oporavkom, medijima itd. Posao se ne završava kada prođe meč lopta. Uvek sam bila jedna od onih koja se zalagala da mečevi počnu malo ranije. Takođe, ne znam ni gledaju li navijači te mečeve ako moraju da rade sutradan, a kraj bude u 2 ili 3 ujutru. Na kraju krajeva, te odluke nisu do nas, mi moramo samo da ih prihvatimo - rekla je Iga.

Foto: AP/Photo

Iga Švjontek

 

Ons Žaber takođe smatra da nije zdravo igrati tokom noći. Ona je deo teniserke asocijacije koju je posnovao Novak Đoković PTPA i kaže da je to često tema razgovora.

- Kao deo PTPA  ćesto smo pričali o tome da mečevi ne počinju tako kasno. Ali, kada se igra u pet setova i Novak počne kasno meč, to zaista nije zdravo. Nadam se da će se oporaviti za sledeći duel. Trudimo se da se izborimo za što bolji raspored. Nije lako kada imate i druge mečeve, ali mislim da je kasno da počne u 20.15. 

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

 

Karlosu Alkarazu sigurno ne smeta što je naš teniser malo više namučio.

- Gledao sam finale Lige šampiona na velikom ekranu, ali sam simultano gledao i Novakov meč. Počelo je prekasno, neću da lažem. Gledao sam do 4:1 u drugom setu, a onda sam morao da idem da spavam. Voleo bih da sam mogao da gledam do poslednje lopte, probudio sam se i video da je bio neverovatan meč. Ne volim da igram uveče, ne zbog navijača, njima je to posebno. Ali mi posle imamo fizio, pres konferencije… Mnogo je teže oporaviti se za naredne mečeve. Ne završava se sa zadnjom lopticom. Novak je juče sigurno zaspao u šest, a meč se završio u tri. Tri sata je prošlo od kraja meča. Teško je oporaviti se kada odete tako kasno da spavate. Bolje je da završim u 18.00, da odem da jedem u restoranu da jedem dobru hranu. Uveče, to postoji, ali moramo da se adaptiramo što je bolje moguće na to. Svejedno mi je kada je tenis u pitanju. Ne osećam da bolje igram uveče ili preko dana. Ali kada je reč o oporavku, više volim dnevnu sesiju - iskren je bio Alkaraz.

Novak Đoković meč osmine finala Rolan Garosa igra protiv Fransiska Serundola, a neće početi pre 16 časova. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!
Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata. Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

26.06.2024

15:08

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe
Politika

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kada je reč o KiM priznaje samo Povelju UN i Rezoluciju 1244 jer to predstavlja temelj međunarodnog pravnog poretka i dodao da je spreman da učestvuje u pronalaženju kompromisnih rešenja sa kosovskim Albancima, što je pokazao i u prethodnom periodu, ali da druga strana ništa nije učinila po tom pitanju.

26.06.2024

15:02

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17