• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

22.10.2024

06:23

Đokoviću preti katastrofa! Ovo nisu dobre vesti

profimedia

Novak Đoković

Đokoviću preti katastrofa! Ovo nisu dobre vesti

Podeli vest

Novak Đoković najverovatnije neće igrati na mastersu u Parizu (od 28. oktobra do 3. novembra), a ukoliko se ne domogne ni Završnog mastersa u Torinu sledi mu strmoglav pad na ATP listi, pa bi narednu sezonu mogao da dočeka van 10 najboljih.

Najbolji teniser ikada trenutno ima 6,210 bodova, a ako ne bude igrao u Parizu ostaće bez 1.000 bodova, jer je prošle sezone osvojio trofej. Takođe, Nole do kraja godine brani još 1,300 poena, pošto je minule sezone trijumfovao u Torinu. Pitanje je da li će igrati na Završnom mastersu, trenutno je česti u ATP trci, ali rivali do početak takmičenja u Italiji mogu da ga nadmaše, a potrebno je da bude među osam najboljih.

Ukoliko izgubi pomenute bodove to znači da će po zavšetku godine biti na 3,910 bodova.  Zavisiće sve naravno i od ostalih tenisera i njihovih rezultata do kraja sezone, pa ćemo videti da li će Nole pred Australijan open biti u TOP 10. Trenutno je sa 3,890 bodova Kasper Rud na osmoj poziciji.

Foto: Reuters

Novak Đoković najverovatnije neće braniti trofej na mastersu u Parizu

 

Novaka odavno ne brine mesto na ATP listi, podigao je lestvicu na 428 nedelja na prvoj poziciji, pa ga ne anima i ako ispadne iz Top deset. ATP lista odavno nije na njegovoj listi prioriteta.  Međutim, ispadanje iz Top deset moglo bi da napravi problem za grend slemove koje Đoković i dalje želi da osvaja. Lošije mesto na ATP listi Novaku bi na Australijan openu moglo da donese susret sa najvećim rivalima u ranijoj fazi turnir. Janik Siner ili Karlos Alkaraz mogli bi da se nađu u istoj polovini žreba za srpskim asom, a to bi značilo znatno teži put do završnice odnosno titule.

Takođe, ukoliko zaistan ne bude igrao do kraja godine, to znači da bi do grend slema u Australiji bio bez ozbiljnog takmičarskog meča, što takođe nije nije dobro ako želi da trijumfuje na prvom grend slemu u sezoni.

Foto: epaimages

Novak Đoković ne igra u Parizu

 

- Prvi put u karijeri nemam dugoročni plan.  Živim u trenutku, videću šta dalje, kako se budem osećao - rekao je Nole nedavno.

Ali, još ćemo ga gledati, iako mnogi smatraju da treba da se povuče dok je u vrhu.

- Kažu "osvojio si zlato, osvojio si sve, reci zbogom". Sa druge strane, neki misle da treba da nastavim dokle god mislim da mogu da budem favorit za grend slem titule. Ja sam bliže ovim drugima. Možda se predomislim, ne znam, ali zasad osećam da želim da nastavim. Još koliko? Putovanja i pronalaženje motiva padaju mi sve teže. Nije lako, pogotovo s decom, ne želim da budem odsutan od kuće dugo, ali i dalje imam nešto što me pokreće. Žao mi je onih koji žele da se povučem, jer će morati da me gledaju još neko vreme - jasan je Đoković.

Podsećamo, poslednji put je Novak deseti na ATP listi bio u avgustu 2018. godine nakon povratka na teren posle povrede i operacije lakta. Prethodno je u junu bio 22. na ATP listi, ali je ekspresno popravio plasman nakon osvanja Vimbldona, a već u septembru se vratio u TOP tri nakon što je trijumfovao u Sinsinatiju i Ju-Es openu, dok je sezonu završio na tronu. Samo Nole može u junu da bude 22. na ATP listi, a godiunu da okončao kao najbolji na svetu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU
Politika

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon saopštio je da je današnji „Tajms” objavio neistinitu tvrdnju da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da bi ''Srbija mogla da zaobiđe EU i uđe u BRIKS'', zamolivši britanski list da se javno izvini zbog obmanjivanja javnosti i promeni naslov članka koji je zasnovan na lažnom citatu.

25.10.2024

22:55

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom
Kultura

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom

Na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH, održanim od 17.10. do 25.10.2024. godine, stručni žiri u sastavu: Dubravka Crnojević Carić, akademska glumica, rediteljka i teatrolog, Slobodan Unkovski, pozorišni reditelj, profesor glume i pozorišne režije i Osman Arslanagić, profesor scenografije i kostimografije, odlučio je da se Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeli Hani Selimović za ulogu Ane/Ćerke u predstavi "Otac" u produkciji beogradskog Ateljea 212 (autor: Florian Zeler, reditelj: Paolo Mađeli).

25.10.2024

13:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija