• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

25.07.2024

08:18

Vrati pasoš! Navijači napali Embida (VIDEO)

Tanjug/AP Photo

Olimpijske igre

Vrati pasoš! Navijači napali Embida (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaškom reprezentativcu Amerike Džoelu Embidu će presesti Olimpijske igre, pošto se našao na meti navijača pred početak takmičenja.

Embid je prvo želeo da igra za Francusku, ali je na kraju izabrao reprezentaciju Amerike, što mu Francuzi nisu oprostili. 

Navodno je i obećao predsedniku Emanuelu Makronu da će zaigrati za "trikolore", ali je usledio preokret, na OI u Parizu će ipak nositi dres Amerike, pa su mu Francuzi priredili doček.

"Vrati pasoš", moglo se čuti među navijačima, dok je Embid ulazio u timski autobus i samo se smeškao.

"Trebalo je da igraš za Francusku", dobacio je drugi navijač, pa nešto slično možemo da očekujemo verovatno i na utakmicama tokom takmičenja.

 

 

 

Podsećamo, pre godinu dana se spekulisalo da je Embid obećao da će igrati za Francusku. Košarkaš rođen u Kamerunu 1994. godine pisao je predsedniku Francuske Emanuelu Makronu i tražio državljanstvo. Obećanje je navodno dao pre dve godine, 2021. i tada je istakao da ne želi da igra za Kamerun, već za Francusku.

"Posle razgovora sa košarkaškim savezom Francuske doneo sam odluku. Želim da dobijem državljanstvo i da igram za vas. Ne želim da nastupam ni za jedan drugi nacionalni tim. Do sada nisam igrao ni za jednu reprezentaciju i bila bi mi velika čast da budem deo tima na nekom od velikih takmčenja, prvenstveno na Olimpijskim igrama", pisalo je u pismu u kom je košarkaš naveo i da želi da nauči više o francuskoj kulturi, o društvu...

 

Foto: Tanjug/AP Photo

 

 

Ali, usledio je neverovatan preokret, pa će juriti zlato sa  Lebronom Džejmsom, Kevinom Durentom, Stefom Karijem...  Reprezentacija Sjedinjenih Država igraće u Grupi C Olimpijskih igara, protiv Srbije, Portorika i Južnog Sudana. Nadamo se da će mu Nikola Joikić i "orlovi" pokazati da bi bilo boilje da je izabrao Francuze.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija