• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

06.08.2024

06:39

Svet ovo nije video! Čudesni Duplantis nije sa ove planete, pogledajte let Šveđanina (VIDEO/FOTO)

tanjug/ap

Olimpijske igre

Svet ovo nije video! Čudesni Duplantis nije sa ove planete, pogledajte let Šveđanina (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Čudesni Armand Duplantis u skoku sa motkom zadivio je svet i na Olimpijskim igrama u Parizu.

Šveđanin je deveti put u karijeri srušio svetski rekord u skoku s motkom. Ovoga puta je to učinio u Parizu tako što je preskočio visinu od 6,25 metara. Opet je planetu ostavio bez teksta i pokazao da se niko nikada u ovoj disciplini nije pojavio tako dominantan kao što je on.  

Fenomenalno je skakao Šveđanin od samog početka takmičenja, a onda je Armand "napao" istoriju. I prethodni rekord je bio u njegovom vlasništvu, a sad je pred 80.000 ljudi postavio novi i dao sebi novi izazov za sledeće veliko takmičenje. Prvi put je pritisak učinio da Šveđanin ruši letvicu, pa i drugi, a onda je usledila eksplozija oduševljenja na stadionu. Deluje da može da preskoči mnogo više od  6,25 metara i radujemo se skorijoj budućnosti, Šveđanin će nastaviti da piše istoriju, sigurni neće stati na ovome. 

Foto: tanjug/ap

Armand Duplantis

 

Pogledajte kako je izgledao skok Armanda Duplantisa i novi svetski rekord.

 

 

Foto: tanjug/ap

Armand Duplantis, svetsko rekorder i olimpijski šampion

 

Švedski skakač s motkom je deveti put srušio svetski rekord, iako su mu samo 24 godine. Prvi put je to uradio u februaru 2020. godine, kad je preskočio letvicu na visini od 6,17 metara. Duplantis je drugi put postao olimpijski šampion, dvostruki je svetski prvak, dok je tri puta bio šampion Evrope. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Đilasov huligan na opozicionom skupu u Osečini! Čovek koji priželjkuje ujedinjenje lažne države i Albanije ponovo pravi haos na ulicama!
Politika

Đilasov huligan na opozicionom skupu u Osečini! Čovek koji priželjkuje ujedinjenje lažne države i Albanije ponovo pravi haos na ulicama!

Aktivista Nikola Ristić, siledžija tajkuna Dragana Đilasa i plaćenik Dojče velea koji je u žižu javnosti dospeo nakon što je besramno maltretirao, vređao i pretio aktivistkinji Srpske napredne stranke Jeleni Milosavljević na Banovom brdu, čovek koji priželjkuje ujedinjenje takozvanog Kosova i Albanije, pojavio se na protestu sinoć u Osečini.

06.08.2024

07:01

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija