• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

11.08.2024

13:46

ZLATNI "DELFINI" POTOPILI HRVATE! Srbijo slavi, imaš još jedno zlato!

Tanjug

Olimpijske igre

ZLATNI "DELFINI" POTOPILI HRVATE! Srbijo slavi, imaš još jedno zlato!

Podeli vest

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je selekciju Hrvatske rezultatom 13:11, i tako osvojila zlatno odličje na Olimpijskim igrama u Parizu!

Vaterpolisti Srbije su po treći put uzastpono osvojili zlatnu medalju na najvećoj sportskoj smotri. "Delfini" su dominirali čitav meč, vodili konstatno i olako savladali popularne "barakude" rezultatom 13:11.

 

 

 

SRBIJA - HRVATSKA (5:2, 8:3, 11:8, 13:11)

Grad: Pariz

Arena: La Defons

Sudije:

SRBIJA: Filipović, Mandić, S. Rašović, Ranđelović, Ćuk, Dedović, Drašović, N. Jakšić, Vico, Ubović, P. Jakšić, V. Rašović, Mišović.

Selektor: Uroš Stevanović

HRVATSKA: Bijač, Fatović, Vukičević, Lončar, Biljaka, Popadić, Zuvela, Bukić, Joković, Vrlić, Kragić, Harkov, Burić.

Selektor: Ivica Tucak

 

 

 

 

 

ČETVRTA ČETVRTINA:

32. minut - SVEEEE JE GOTOVOOOO! SRBIJO SLAVI, IMAŠ JOŠ JEDNO ZLATO! Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je selekciju Hrvatske rezultatom 13:11, i tako osvojila zlatno odličje na Olimpijskim igrama u Parizu!

31. minut - Marinić Kragić odmah odgovara, Hrvati smanjuju razliku - 13:11!

31. minut - MILOOOOOOŠ ĆUK! 13:10! Hrvatska se nije nadala ovome, 37 sekundi pre kraja meča Ćuk precizan za 13:10!

31. minut - Kakve blokade naših vaterpolista, prave pravi zid! PokušavajuHrvati, daju poslednji atom snage ali naši igrači brane sve, lopta čak ni ne dolazi do golmana Filipovića. Viktor Rašović van igre, ostali smo sa igračem manje. Ivica Tucak zove tajm-aut.

30. minut - DEDOVIĆĆĆĆĆĆ! 12:9! Srbija pojačava intezitet, odlično je Rašović dodao loptu, Dedović precizan za vođstvo - 12:9!

29. minut - Velika borba i pravo rvanje pred golom. Naši vaterpolisti odlično čuvaju gol od Lorena Fatovića, tri sjajne blokade, ostaje rezultat 11:9. Selektor protivničke ekipe vidno nervozan nagoveštava igračima šta da rade.

Foto: Reuters

 

28. minut - Pokušava Mandić da realizuje neku šansu, ali ne ide mu od ruke. Ne dozvoljavaju "delfini" Hrvatima da krenu u kontru. Igramo sa igračem manje, Vico je isključen

27. minut - Prošao je minut pauze, odmah se aktiviraju protivnički vaterpolisti. Krenuli su u napad, Vico je odbranio napad Kragića. Bijač je ponovo na golu "barakuda".

26. minut - Mali trenutak nepažnje našeg golmana, Hrvatska postiže gol i smanjuje rezultatsku razliku, Josip Vrlić je bio precizan - 11:9

25. minut - Poslednjih osam minuta, osam minuta kojih nas vodi do zlata ukoliko ovako nastavimo. Hrvatska ima loptu, branimo se sa igračem manje, Strahinja Rašović isključen

TREĆA ČETVRTINA:

24. minut - Pokušava Mandić ponovo, šalje loptu Dedoviću, on mu vraća istu, Madić šuta, ali golman Hrvatske brani.

23. minut - MAAAANDIĆĆ! Nije se "delfinima" svideo presing i dva uzastopna poena protivničke selekcije, odmah je uzvratio Mandić golom sa velike distance - 11:8!

22. minut - Uspeo je Maro Joković da savlada našeg golmana koji je bio ne desnoj strani, šutao je levo i precizno upisao svoj prvi gol  10:7!

Foto: profimedia

 

22. minut - Radoslav Filipović brani pokušaj Žuvala, ali je to iskoristio Kragić i smanjio rezultatsku razliku! - 10:6!

21. minut - RADOMIR DRAŠOVIĆ za 10:5! Srbija ima duplu prednost. Probudili su se naši momci i motivisali, ukoliko ovako nastavimo smeši nam se zlatna medalja!

20. minut - Marinić Kragić pokušava da ponovi akciju iz prvog poluvremena, ali mu ne ide od ruke. Faulirao je Ubovića, sada imamo igrača više. Srbija je krenula u napad, ali su to Hrvati pročitali i vratili se. Trenutna realizacija našeg tima je 7/9.

19. minut - VIKTOR RAŠOVIĆ! Sjajna igra naših vaterpolista, Vico mu je dodao loptu, on mu je vratio, opet je Vico bacio Rašoviću koji je bio precizan za 9:5!

18. minut - Sava Ranđelović je ponovo isključen. Rino Burić pokušava ali fantastični Filipović brani. Devet sekundi pre isteka napada Hrvati su predstavljali opasnost po naš tim, aliii Ćuk blokira njihov presing!

Foto: Tanjug

 

17. minut - Posle pauze i poluvremena prvi napad pripada nama. Pokušava Mandić, ali protivnički golman brani.

DRUGA ČETVRTINA:

16. minut - Promašila je Hrvatska, nije uspela da realizuje šansu iako su imali dva igrača više. Odmah Srbija kreće u napad!

16. minut - Strahinja Rašović je dodao loptu Vicu, on je video gde je Nikola Dedović, dobacio mu loptu, a on je bio precizan. Vraća se Srbija u pravi kolosek - 8:5!

15. minut - Marinić Kragić je šutao sa distance, pogodio je mesto gde je jako teško da golman pruži truke, između glave i prečke. Hrvati smanjuju razliku - 7:5

14. minut - Nastavljaju Hrvati sa nepreciznim napadima. U više navrata pokušali su da priprete našem golu, ali Filipović je odlično branio. Ipak, Fatović je iskoristio jedan trenutak i šutao za 7:4.

13. minut - Dedović je pokušao da postigne osmi gol, ali je protivnički golman odbranio. Tucak menja, golman Bijač izlazi van terena, a Toni Popadić ide između stativa.

Foto: Tanjug

 

12. minut - TAKO JE BRE! 7:3! Imali smo dva igrača više, to je iskoristio Strahinja Rašović i bio precizan za 7:3! Selektor Hrvata Ivica Tucak pozvao je na minut odmora!

11. minut - Kapiten Nikola Jakšić se vratio u igru i odmah odbranio napad Fatovića. Jakšić je potom savladao Bijača, malo je nedostajao da bude i sedmi gol, ali prečkaaa!

10. minut - Odmah Vico odgovara na njihov poen. Ubović mu je odlično asistirao sa centra i Vicu je ostalo samo da pošalje loptu u okvir gola. Bravo! - 6:3

9. minut - Krenula je druga četvrtina. Odmah su protivnici krenuli u napad, ali brani fantastični Filipović, to mu je druga odbrana na ovom meču. Branimo se sa igračem manje. To je iskoristio hrvatski centar Lončar, šutao i postigao gol - 5:3.

PRVA ČETVRTINA:

8. minut - PONOVO NIKOLA JAKŠIĆ! Srbija se odlepila i sada ima tri poena više od Hrvata! Bravo - 5:2!

7. minut - JAKŠIIIIĆ! Kapiten našeg nacinalnog tima olako je poslao loptu u okvir gola. Srbija vodi - 4:2!

7. minut - BRAVO BRE! Miloš Ćuk ponovo postiže gol za vođstvo. Nisu mogla ni četiri igrača protivničke selekcije da izblokiraju fantastičan napad Novosađanina. 

6. minut - Igrali smo sa igračem manje, Kragić je to odlično iskoristio. Vrlić mu je odlično dobacio loptu sa desne strane, a Kragić je gađao za izjednačenje - 2:2.

5. mimit - Miloš Ćuk odlično blokira protivničke napade. Srbija je pojačala intezitet, došla do gola protivničke ekipe, gde je Ćuk bio precizan i postigao gol za 2:1.

4. minut - GOOL! Strahinja Rašović je bio precizan i doneo izjednačenje - 1:1.

3. minut - Odlična odbrana "delfina", Mandić uzima loptu bez faula. Ipak, u više navrata pokušava Fatović da ukrade loptu, ali ona ostaje u rukama naše reprezentacije.

2. minut - Branimo se sa igračem manje. To su dobro iskoristile "barakude" i Loren Fatović je bio precizan za 1:0. Hrvatska selekcija vodi.

1. minut - Prvi napad je za našu reprezentaciju, ali se Hrvati dobro brane. Pokušali su Jakšić i Sava Ranđelović, ali je lopta pripala protivničkoj selekciji.

PRE MEČA:

14.00 MEČ POČINJE!

Foto: Tanjug/AP

 

13.57 - Srpska himna "Bože pravde" intonirana je prva, a naši momci pevali su je uglas.

13.55 -  Predstavljeni su vaterpolisti obe reprezentacije.

13.55 - Pored sjajne odbrane, meč u polufinalu protiv Amerike obeležila je i jedna fotografija. Fotografija koja dovoljno govori o moći Srbije i našeg bombardera - Dušana Mandića. Levoruki šuter naterao je čitav tim "jenkija" da izađe u blok, svi vaterpolisti u bazenu došli su ispred Mandića i pokušali da zaustave njegov udarac. 

 

 

13.50 - Igre još nisu gotove, ostala je najvažnija utakmica. Rekao sam da idemo na zlatnu medalju, a to je između ostalog i obaveza prema prethodnim velikim generacijama. Ko igra u finalu ne igra da izgubi, poručio je predsednik Vaterpolo saveza Srbije, Viktor Jelenić (53)!

Foto: reuters

 

13.45 - Nemamo recept za meč sa Srbijom! Uoči finalnog meča svoja očekivanja i ambicije izneli su hrvatski vaterpolisti Marko Bijač (33), Loren Fatović (27) i Ante Vukičević (31), koji su ujedinjeni u tome da je pred njima veoma težak zadatak - sprečiti napad našeg nacionalnog tima, a pogotovu Jakšića i Mandića. 

- Teško je reći tačan recept za Srbiju. Oni su svakako reprezentacija puna sjajnih pojedinaca, predvođenih kapitenom Jakšićem i, po mom mišljenju, možda trenutno najboljim igračem sveta Dušanom Mandićem. To su sigurno dva imena na koja je uglavnom usmerena pažnja, ali to ne umanjuje kvalitet ostalih igrača. Oni su odlična ekipa i očekuje nas izuzetno težak zadatak - poručio je golman protivničke selekcije, Marko Bijač.

Foto: profimeda

Marko Bijač

13.40 - Hrvatska može da se pohvali zlatnim odličjima u džudou (Barbara Matić) i braće Sinković u veslanju, srebrom Done Vekić, bronzama Mirana Maričića u streljaštvu, Sandre Elkasović u atletici i Lene Stojković u tekvondou.

13.35Zlatne medalje Srbiji su doneli Damir Mikec i Zorana Arunović u disciplini deset metara vazdušni pištolj - miks, kao i najbolji teniser sveta Novak Đoković. Tekvondistkinja Aleksandra Perišić osvojila je srebrno odličje, a košarkaši Srbije bronzano. Naša nacija ima još jednu obezbeđenu medalju jer vaterpolisti igraju u finalu, a nakon meča biće poznato da li će ona biti zlatne ili srebrne boje.

13.25 - U blizini "La Defons" arene sreli smo grupicu naših navijača koje predvodi Nebojša Jovanović iz Strazbura. On je posebno vezan za naše vaterpoliste, a svim srpskim navijačima je obećao da će piti na njegov račun ako padne Hrvatska. Opširnije pročitajte OVDE.

13.15 - Poslednji međusobni meč selekcije Srbije i Hrvatske odigrale su u februaru ove godine, u četvrtfinalu Svetskog prvenstva. Tada su popularne "barakude" slavile rezultatom 15:13.

Foto: EPA

Vaterpolo selekcija Hrvatske

13.05 - Vijore se srpske zastave u Parizu! Sat vremena pred meč u velikom broju pristižu i navijači, a osim dugogodišnjih ljubitelja ovog vodenog sporta, tu su i mališani koji su došli da gledaju meč i navijaju za naš nacionalni tim. 

Foto: Informer

 

Na fotografiji ispod je ekipa iz Londona, koja sudeći po zastavi navija za "delfine" na predstojećem duelu.

Foto: Informer

 

12.55 - Izveštač Informera iz Pariza javlja da jake policijske snage obezbeđuju finalni meč između Srbije i Hrvatske, pristigla je i vojska. 

12.50 - Uoči finalnog meča svoja očekivanja i ambicije izneli su srpski vaterpolisti Nikola Jakšić (27), Miloš Ćuk (33), Nemanja Ubović (33) i Radomir Drašović (27), koji su saglasni u tome da će dati sve od sebe i pokušati da uzmu treću uzastopnu zlatnu medalju! Opširnije o tome možete pročitati OVDE!

12.45 - Vaterpolisti Sjedinjenih Američkih Država su osvojili bronzano odličje na takmičenju u francuskoj prestonici, pošto su danas u borbi za treće mesto savladali selekciju Mađarske rezultatom - 11:8.

12.40 - Protivnička selekcija je blagi favorit na predstojećem duelu. Prema proceni bukmejkera, kvota na sprski nacionalni tim pre meča je - 2,50, dok je kvota na Hrvate 2,05.

 

 

12.35 - Iako su dvostruki olimpijski šampioni, "delfini" nisu slovili za favorite na ovom takmičenju. Međutim, posle promenljivih rezultata u grupnoj fazi, izabranici Uroša Stevanovića uspeli su da se vrate na pobednički kolosek i trijumfom nad Grčkom u četvrtfinalu (12:11) i nad Sjedinjenim Američkim Državama u polufinalu (10:6) izbore plasman u samu završnicu smotre u francuskoj prestonici.

Foto: reuters

Vaterpolo reprezentacija Srbije

12.30 - Dobar dan i dobro došli na tekstualni direktan prenos finalnog meča Srbija - Hrvatska (14.00, RTS 1) na Olimpijskim igrama u Parizu. Informer ima izveštača na licu mesta pa ćete prvi doći do ekskluzivnog materijala i informacija i zato pratite meč na našem portalu.

Foto: Informer

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Manipulativni N1! Montirali snimak ministarke Đedović Handanović, pokušaj izvrtanja istine
Politika

Manipulativni N1! Montirali snimak ministarke Đedović Handanović, pokušaj izvrtanja istine

Građani su preko kontakt centar Vlade Srbije koji je 9. avgusta počeo da radi, a koji je formiran kako bi stručnjaci pružali odgovore o projektu Jadar, postavljali različita pitanja, od ekoloških do ekonomskih, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, a potom je reagovala na pisanje tajkunske N1 koja je montirala snimak razgovora sa ministarkom.

11.08.2024

14:22

Mladići u Srbiji priznali da menjaju ponašanje prema devojkama u ovoj situaciji: Kada čujete razlog, zapanjićete se na šta obraćaju pažnju
Društvo

Mladići u Srbiji priznali da menjaju ponašanje prema devojkama u ovoj situaciji: Kada čujete razlog, zapanjićete se na šta obraćaju pažnju

Ako ste devojka ili žena onda ste sigurno nekada bili u situaciji da se tokom šetnje osetite uplašeno ili nebezbedno, kada vam se nepoznati muškarac dovoljno približi na ulici da možete da čujete njegove korake, zveckanje ključeva, nekad i svaki udah, što vam stvara nelagodu i tera da se što brže i spretnije udaljite i izbegnete potencijalnu "opasnost".

11.08.2024

14:17

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23