• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

20.08.2016

09:35

ĐORĐEVIĆ NAPADA ZLATO! Sale nacionale: Nije to drim tim, nego reprezentacija SAD! Igraćemo da pobedimo!

Ostali sportovi

ĐORĐEVIĆ NAPADA ZLATO! Sale nacionale: Nije to drim tim, nego reprezentacija SAD! Igraćemo da pobedimo!

Podeli vest

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević zahvalio je na podršci i rekao da je današnji plasman u finale Olimpijskih igara potvrda kvaliteta njegove ekipe

- Svi smo malo pustili suzu, verovatno od emocija, suze radosnice. Jako sam ponosan na svoj stav, na sve igrače, Košarkaški savez Srbije, sve koji su nam dali pravu podršku u zemlji. Tu pravu podršku smo osetili, ovu drugu nismo. Lepa medalja, jedna ili druga, videćemo. Fenomenalan je rezultat. Igrači su već treću godinu tu i ovo je potvrda kvaliteta - rekao je Đorđević novinarima posle utakmice.

Muška košarkaška reprezentacija Srbije se plasirala u finale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto je ubedljivo sa 87:61 pobedila Australiju. 

Sve je pokrenuo Štefanek

Reuters

Selektor košarkaša je rekao da je osvajač zlatne medalje za Srbiju, rvač Davor Štefanek "pokretač svega".
Čestitke svima, prvo od Štefaneka koji nas je pokrenuo, probio led. On je toliko tiho došao, odradio, uzeo medalju i otišao kući. Hajde, budi ovde dve nedelje sa nama da svi progledamo. Svaka mu čast. On je pokretač svega ovoga. Svaki meč, svaka trka, utakmica proživljva se. Svi zajedno urlamo, navijamo. Bodrićemo uživo košarkašice da osvoje medalju. Svi osećaju timski duh. Terao sam vaterpoliste redom da mi pipnu ruku od prvog dana, pa Noleta - rekao je Đorđević.

- Jako sam ponosan na ekipu, rezultat, način na koji smo odigrali. Momci su bili spremni da odrade ono što smo se dogovorili. To potvrđuje 14 primljenih poena na poluvremenu, to se na ovom nivou desilo. Svi smo mnogo toga preživeli i iščekivali. Forma se dizala kroz takmičenje, sve utakmice smo odigrali na pravi način, ne dovoljno dobro i ne cele. Ali, ispostavilo se to kao dobro - kazao je Đorđević.

Protivnik u borbi za zlatnu medalju biće SAD.

- Postoje dva načina da igramo utakmicu. Da odigramo utakmicu ili da odigramo da pobedimo, neka igrači izaberu kako ćemo - naveo je selektor.

Prema njegovim rečima, ovo su najjače Olimpijske igre u istoriji i "konačno treba da počne" da se priča o stilu košarke koji igra reprezentacija Srbije.

Đorđević je rekao da ekipa SAD iz Rija nije "drim tim", jer je "drim tim" bio samo onaj sa Olimpijskih igara u Barseloni 1992. godine.

- Hajde da ne polećemo mnogo, znam da vi to volite. Koliko puta smo čuli, a drim tim je samo jedan, a ovo ostalo su reprezentacije Amerike. Drim tim je igrao 1992. i nažalost nismo imali priliku da se sastanemo sa njima. Oni su i onaj iz 1996. nazvali drim tim, nije bio toliko jak, ali je bio sa tri imena manje - rekao je Đorđević.

Ipak, za reprezentaciju SAD imao je samo pohvale.

- Oni imaju fenomenalne pojedince, izuzetne talente, nestvarne košarkaše koji individualno sve mogu, ali košarka se igra zajedno - kazao je Đorđević.

Finale će se igrati u nedelju od 20.45. 

IDEMO, BRE, PO ZLATO! SRBIJA RAZVALILA AUSTRALIJU! "Orlovi" u finalu OI, neka se spremi taj Drim tim

EMOCIJE "PUKLE" ĐORĐEVIĆA: Volim ove momke, ovu zemlju, ovaj dres!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Djole

pre 7 godina

Dopada nam se kako razmišljaš!Ukoliko budu ozbiljno pristupili od početka,kao protiv kengura mogu da tuku bilo koga!Uostalom mi u tom meču bukvalno nema šta da izgubimo,a šta možemo da dobijemo,nema potrebe ni napominjati!idemmooo Orlovi!!

joex

pre 7 godina

gde su sada saletovi hejteri i obozavaoci trapavog bobija jokic je extra falio bjelica...\n

Miro

pre 7 godina

Ovo je namenjeno Mirku Novoselu ljudskom smradu i gnjidi!smrt ustasi ziveli srbi Aca Petrovic,Bogdanovic i Saric

Mane

pre 7 godina

Važno je da naši košarkaši ne ulaze sa mišlju da su slabiji .Naprotiv treba da porade na mentalnoj motivaciji i uđu sa mišlju da su bolji i da su oni favoriti.Mentalni start je najbitniji,nema respekta prema USA.Podignite intezitet igre za nijansu i pokušajte da održite taj tempo do kraja.Sale je dobro rekao nisu oni nikakav drim tim.A mi ćemo sa naše strane mislima da stanemo iza vas.Ja vas već zamišljam kao pobednike ,ma ne mislim nego znam!Do pobede protiv prosečne NBA ekipe!

Gavrilo

pre 7 godina

Sale je bio majstor a sada je VELEmajstor.Svi oni koji su ga kritikovali zbog izostavljanja "pravog i najboljeg" centra,neka se poklope usima i uvuku u misju rupu.Bolji je i poraz od amera nego savijanje kicme pred nazovi selektorima iz kojekakvih kafanskih struktura ili "nezavisnih i slobodnoumnih"piskarala.Bravo momci,strucni stab i zivela kosarka u Srbiji.

pricaj ti sta hoces

pre 7 godina

Al sa Marjanovicem bi bili jos bolji ...

Gavrilo

pre 7 godina

Dovoljno su dobri i bez njega.Srbi imaju dobru izreku za takve osobe. "Bez jednog seljaka,pijaca radi"

Milance

pre 7 godina

Alo druze,koliko puta treba da se crta tebi i takvima kao ti!?Marjanovic je umislio da je nezamanljiv pa ko nova mlada,hoces piskis neces piskis.Sta je trebalo,da ga mole.Jel ti znas ko je trener repke.DJORDJEVIC ALEKSANDAR!Ejjjj.I koju reprezentaciju vodi.Velesila nikad nije ovisila od jednog,dva,tri igraca.

čuki036

pre 7 godina

bravo majstori. sale care, pozdravi marijanovića

MARKO RS

pre 7 godina

IMATE VI BRAĆU U REPUBLICI SRPSKOJ.ŽIVJELI MOMCI I DJEVOJKE.ŽIVJELA S R B I J A.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija