• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Beta/Informer

13.06.2019

23:35

STRAVIČNA POVREDA GA UDALJILA SA STAZE! Biciklista doživeo višestruke prelome, neće moći da napadne petu titulu na najvećoj trci!

Ostali sportovi

STRAVIČNA POVREDA GA UDALJILA SA STAZE! Biciklista doživeo višestruke prelome, neće moći da napadne petu titulu na najvećoj trci!

Podeli vest

Proslavljeni britanski šampion biciklizma Kris Frum ostao je u bolnici u Francuskoj posle pada u kojem je dobio višestruke frakture i ostao bez nade da će sledećeg meseca obezbediti rekordnu, petu titulu na Tur d'Fransu

Frum je premešten u bolnicu u Sent Etjenu, u centralnoj Francuskoj, i operisan pošto je u sredu udario u zid vozeći bicikl 54 km/h tokom zagrevanja za četvrtu etapu trke Kriterium de Dofine.

Ta tradicionalna trka je priprema za Tur d'Frans, vrhunsku tronedeljnu trku kojom su Frum i njegovi suvozači iz tima "Skaj", sada "INEOS", dominirali poslednjih godina.

Frum (34) je slomio butnu kost desne noge, lakat i nekoliko rebara. Bio je na intenzivnoj nezi i operisan je nekoliko sati. Njegov tim "INEOS" ga je već odjavio s Tura.

Direktor tima Dejv Breilsford izjavio je za BBC da je Frum bio na nizbrdici sa suvozačem Vutom Pelsom kada je podigao obe ruke s upravljača da bi istresao nos, te je nalet vetra skrenuo prednji točak njegovog bicikla, zbog čega je izgubio kontrolu i udario u zid kuće kraj puta.

Frum koji je pobedio na Tur d'Fransu 2013, 2015, 2016. i 2017. godine, mnogo puta je padao tokom karijere, ali nikada nije bio toliko ozbiljno povređen kao sada.

Foto: Reuters

Posle osvajanja trećeg mesta na prošlogodišnjem Turu, Frum je imao samo jedan cilj ove sezone: da dostigne rekord od pet pobeda na toj trci koji dele Žak Anketil, Edi Merks, Bernar Ino i Migel Induren.

Frum je preskočio ovogodišnji Điro d'Italia da bi se usredsredio isključivo na francusku trku i nadao se da će pripremu završiti na Dofineu.

- Kris je radio neverovatno teško da bi stekao fantastičnu formu i bio je na putu za Tur koji će, nažalost, sada propustiti - rekao je Breilsford.

Frumovo odsustvo će rešiti pitanje vođstva u timu INEOS u kojem Gerent Tomas želi da jula kroz Francusku brani svoju titulu bez suparnika u ekipi.

- Odvratna vest! Uvek je užasno čuti o bilo kojem teškom padu, ali je još gore kada je to dobar drugar - napisao je Tomas na Tviteru pošto je saznao za Frumovu nesreću.

Tur d'Frans počinje 6. jula u Briselu, u Belgiji.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija