• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.M.

15.10.2019

12:16

ČEH DOMINIRA I NA LEDU! Kaciga u bojama Čelsija i Arsenala

Ostali sportovi

ČEH DOMINIRA I NA LEDU! Kaciga u bojama Čelsija i Arsenala

Podeli vest

Legendarni fudbalski golman Petr Čeh (37) odlučio je da nastavi karijeru profesionalnog sportiste, ali ovoga puta u hokeju na ledu

On je u nedelju veče debitovao na golu za britanski Gildford finiks u četvrtom rangu Nacionalne hokejaške lige, a bio je junak pobede nad Svindon vajldketsom posle penala (3:2)!

Oduševljen

Srećan sam što sam dobio priliku da igram hokej jer sam kao dečak voleo i da ga gledam i da igram
Petr Čeh

Bivši češki reprezentativac u penal seriji odbranio je prva dva od četiri šuta, a potom i poslednji peti, čime je doneo svom timu važan trijumf posle 2:2 u regularnom toku meča.

Ostaje u Čelsiju

Utakmici je prisustvovalo čak 909 gledalaca, što je rekord Gildford finiksa. Većina je naravno došla da vidi na delu Čeha, koji je, kako je priznao, ostvario dečački san.

- Oduševljen sam što sam dobio priliku da igram za Finiks i steknem novo iskustvo. Kao dečak sam voleo da gledam i igram hokej - rekao je Čeh posle meča.

Proslavljeni golman je 29. maja ove godine odigrao poslednji meč u profesionalnoj fudbalskoj karijeri, kada je sa Arsenalom izgubio finale Lige Evrope od svog bivšeg kluba Čelsija (4:1). Ubrzo je potvrđeno da ga čeka funkcija u upravi londonskih "plavaca", postao je tehnički savetnik, ali je onda odlučio da ostvari svoj san.

 

Kaciga u bojama Čelsija i Arsenala

 

Iako se posvetio hokeju, Petr Čeh nije zaboravio klubove u kojima je proveo najviše vremena - Čelsi i Arsenal. Kako prenose britanski mediji, kaciga koju je nosio na svom debiju napravljena je specijalno za njega, a golman je insistirao da bude u bojama Čelsija i Arsenala. I broj dresa je takođe na njegov zahtev, a izabrao je 39, u čast čuvenog češkog hokejaškog golmana Dominika Hašeka (54), koji je 1998. predvodio Češku do zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Japanu.

Momak rođen u Plzenju u avgustu je počeo da trenira sa britanskim četvrtoligašem, a na ovom meču se neće zaustaviti. Čeh će, kad god mu obaveze u Čelsiju dozvole, trenirati sa ekipom, a zvanično je treći golman.

Zanimljivo je da on nije branio u penal serijama još od 2012. i finala Lige šampiona, kada je sa "plavcima" osvojio "ušati pehar" pobedom nad Bajernom.

- Sve što sam želeo je da pobedim u svom prvom meču i uspeli smo. Bio sam iznenađen da nisam bio mnogo nervozan, iako nisam znao šta da očekujem. Srećom, moje telo se brzo priviklo na to da zapravo igram utakmicu. Želim da pomognem ovom mladom timu da ostvari svoje snove i nadam se da će mi to uspeti - otkrio je Čeh.

 

(VIDEO) MAJSTOR NA GOLU, MAKAR BIO I NA LEDU! Čeh igrač utakmice u debiju za hokejaški tim!

 

Foto: printscreen

 

Ponovo sa kacigom

I pored toga što su fudbal i hokej na ledu dva potpuno različita sporta, nije toliko neobično videti Čeha sa kacigom, jer je veći deo svoje dvadesetogodišnje karijere branio sa zaštitom. Posle teške povrede glave 2006, na meču Čelsija i Redinga, doktori su mu naredili da ne izlazi na teren bez štitnika jer bi svaki naredni potres mozga mogao da bude koban po njega, pa je s njim i otišao u penziju.
 

Bonus video

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija