• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.01.2020

16:31

"ORLOVI" KREĆU! Peruničić uoči starta EP: Verujem da smo sazreli!

Ostali sportovi

"ORLOVI" KREĆU! Peruničić uoči starta EP: Verujem da smo sazreli!

Podeli vest

Evropsko prvenstvo za rukometaše počinje sutra, a Srbija startuje u Gracu utakmicom protiv Belorusije. Posle toga izabranike Nenada Peruničića u grupi A očekuju dueli protiv Crne Gore u subotu i Hrvatske u ponedeljak.

Selektor srpskog tima u najavi utakmice protiv Belorusije ističe da će fokus uvek da bude samo na narednom rivalu.

- Belorusija je jedna dobra, kompaktna ekipa. Znate i sami kako smo pre godinu i po dana prošli protiv njih (poraz u Nišu), jer smo verovatno tada igrali malo potcenjivački. To u ovom trenutku ne postoji sa naše strane. Oni su sada sjajni igrači i imaju taj luksuz da imaju tim koji igra Ligu šampiona, SEHA ligu. Dosta igrača se kod njih dobro poznaje, igraju zajedno u klubu, tako da im prilagođavanje i okupljanje ne fali - rekao je Peruničić novinarima u Gracu.

Peruničić je istakao da je stručni štab uradio dobru analizu prvog protivnika Belorusije.

- Mislim da smo igračima servirali svaki detalj, ali opet, znate i sami šta je utakmica i šta ona donosi. Pritisak, motiv, želja koji mogu da odvedu u drugu stranu i zaboraviš sve ono što si radio. Verujem da smo zreli. Videli ste ove rezultate. Za mene jesu teški porazi, ali da mogu, opet bih ponovio isto, jer je to jedini način za napredovanje. Svi igrači su različiti. I mentalno i po kvalitetu. Preuzeo sam selekciju koja nije bila dovršena i sada je normalno da igrači koji igraju u slabijim klubovima nemaju taj nivo samopouzdanja koji bi trebalo da poseduju. Mi forsiramo da igrači koji imaju autoritet dosta pričaju sa ostalim momcima i da im tako pomažu - zaključio je Peruničić.

Rukometaš Srbije Stefan Vujić rekao je da tim željno išcekuje da EP počne.

- Ostalo je još malo više od 24 sata do početka. Svi željno iščekujemo da sve krene. Pripreme su prošle dobro, bez povreda i mislim da smo spremni. Što se Belorusije tiče, suština njihove igre je bazirana na bekovskoj liniji i imaju mnogo dobrog pivotmena. Analizu smo odradili i pojedinačno o svakom igracu i kolektivno. Jaki su jedan na jedan, imaju šut spolja. Odbrana im je dobra, ali malo manje pokretljiva što nama može da odgovara ako iskoristimo to sa bržim igracima. Nadam se da cemo otvoriti prvenstvo pobedom - rekao je Vujić.
 

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak
Društvo

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak

Maturske večeri trebalo bi da budu smisao druženja i zabave, a sve češće se svode na brendiranu odeću i skupocene automobile, preteranun šminku i nakit. Generacija Z, svakodnevno nas baci u rebus materijalističkim prohtevima, a njihovi izazovi su sve veći zalogaj za roditelje koji žele da im ispune svaku želju, pa nas je tako jedna objava malo je reći, ostavila bez teksta.

28.04.2024

09:43

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija