• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.02.2021

15:00

SRBI OKUPIRAJU HRVATSKU! Evo kako je fudbalerima, košarkašima, rukometašima u komšiluku...

Ostali sportovi

SRBI OKUPIRAJU HRVATSKU! Evo kako je fudbalerima, košarkašima, rukometašima u komšiluku...

Podeli vest

Sve je češća pojava da srpski sportisti uhlebljenje nađu u Hrvatskoj. Iako su mnogi skeptični pri odlasku, ubrzo se ispostavi da nisu imali razloga za brigu bilo koje vrste... Najsvežiji transfer je dolazak srpskog košarkaškog trenera Vladimira Jovanovića u Cibonu

Najnovija vest je da je Srbin Vladimir Jovanović preuzeo klupu zagrebačke Cibone!

- Temperementan sam, tako da mislim da ćemo biti dobar spoj. Očekujem Cibonu koja će igrati brzo, agresivno, ‘fajtersku’ košarku, da se ne sklanja nikom s terena! To nam dozvoljavaju mladost i iskustvo koje imamo u ekipi. Mislim da možemo biti idealan spoj - rekao je Jovanović na prvom obraćanju!

Ostaje da se vidi kakvi će biti njegovi utisci, a do tada pogledajte koji Srbi u poslednje vreme nose, ili su nosili dres nekog od hrvatskih klubova... 

Ne tako davno, bilo je nazmislivo da jedan Srbin obuče dres zagrebačkog Dinama ili splitskog Hajduka (ovog drugog je i dalje), ali poslednjih godina Srbe sve više čekaju raširenih ruku u Hrvatskoj.

Led je probio Komnen Andrić, koji je posle sjajnih igara zaslužio dres Dinama. 

Svojevremeno prvi strelac hrvatskog prvenstva i kapiten Intera iz Zaprešića, Komnen Andrić, potpisao je ugovor sa najvećim hrvatskim klubom iz Zagreba 2019.godine. On je prvi Srbin koji je obukao dres ovog kluba posle rata! Inače u Interu je iste godine igrao i Andrija Kaluđerović.

- Komnen se ljudskim i igračkim kvalitetima uklapa u Dinamo, dao je 21 gol za Inter za samo godinu dana i očekujemo da bude pravo pojačanje za nas - rekao je nekadašnji trener Dinama Nenad Bjelica.

Andrić je u periodu igranja za Dinamo uvek sa ponosom isticao odakle je:

- Lepo je biti Srbin u Zagrebu! Osećam se kao kod kuće. Prija ti kad te u tako velikom klubu kao što je Dinamo u startu dočekaju kao člana porodice. Želim da se svim tim ljudima odužim dobrim igrama i golovima. Hoću i ovde da ostavim dobar utisak na terenu, ali i ponašanjem. I nastojaću da se u dresu Dinama izborim za mesto seniorskog reprezentativca Srbije. To je moja zemlja i s ponosom, na svakom koraku, ističem svoje srpsko poreklo.

 

 

Trenutno u Hrvatskoj, između ostalih igraju fudbaleri Nemanja Glavčić u Slaven Belupu, potom Damjan Daničić u Varaždinu i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Ognjen Mudrinski u Gorici.

Glavčić je nedavno za Informer rekao:

- Prihvaćen sam fenomenalno i nisam imao ni najmanju neprijatnost od dolaska. Predrasuda će uvek biti, ali mi smo sportisti i bavimo se isključivo terenom.

Ognjen Mudrinski takođe pruža dobre partije u Hrvatskoj i nije imao nikakvih zamerki do sada... 

 

 

Što se košarkaša tiče, Srbi u Hrvatskoj su Aleksandar Bursać (Zadar), Mihajlo Jerković (Dubrava Furir), Arijan Lekić, Nino Čelebić (Vrijednosnica Osijek)...

Minule sezone je reprezentativka Srbije u rukometu, golman Jovana Risović, pružala sjajne partije u najboljem ženskom klubu u Hrvatskoj - Podravci. Jovana je bila miljenica u Koprivnici, gradu u kojem se nalazi Podravka, a klub je dugo godina među najboljim timovima u Evropi. Ona je uvek bila rado viđena na ulicama malenog grada u Hrvatskoj...

Foto: Starsportphoto

Jovana Risović je bila heroina hrvatskog klupskog rukometa

Takođe, prošle sezone je u Slaven Belupu sa uspehom nastupao fudbaler Miloš Radivojević, koji je nekoliko puta bio u timu kola, a golom protiv Rijeke je skrenuo pažnju na sebe. On je za Informer.rs istakao da nije imao ni jednu neprijatnost u Hrvatskoj.

 

- Nema mesta predrasudama dok se čovek na svojoj koži ne uveri. Nikada nisam imao ni najmanju neprijatnost, ni ja ni moj nekadašnji saigrač Nemanja Glavčić. Naprotiv, igrači su nas primili savršeno, bili smo kao mala porodia i zajedno smo slavili deci rođendane, posećivali jedni druge i družili se...  Nije bitno ko je odakle, nego kakav je ko čovek. Ja sam imao sreću da sam u Koprinivci na svakom koraku osećao da sam dobrodošao- zaključio je Radivojević.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
maks

pre 3 godine

"Okupaciju" ste probali več jednom,pa i nije baš dobro završilo za vas. A ovo...pa pokazali ste se kao dobri čistači WCa na obali, pa može i par igrača doči. Osobito uzme li se u obzir koliko nam vaših "lepotica" dolazi ,(kod nas poznatih kao "laka konjica) koje vam donose "poklone" od nas, u obliku "nove srbije" koja sve manje liči na turke a sve više na bijele europljane mediteranske krvi. (Provjeriti DNK "deci, i svojoj i u "komšiluku). Jer "lepotice vide da vas okupiraju crni muslimani, dok "veliki srbi" prodaju kuče da bi kupili HR dokumente i vani otišli kao "Hrvati". I one več rade na tome da ne postanete islamska džamahirija nego bijela europa. Budite im zahvalni. A i nama. Jer bez nas, nema vam spasa. Vaš pravi predsjednik ERDOGAN itekako se brine za "budučnost srbije". A njegov pomočnik Vučič u tome mu odlično asistira. Inače, ne zanosite se. u HR NIKAD niste niti čete IKAD biti dobrodošli. Akose pitate ZAŠTO, evo npr zato jer ovakav naslov može staviti samo TEŠKI BOLESNIK. A takvi NIGDJE nemogu biti dobrodošli. "Okupacije" Hrvatske su avanture kojima NISTE dorasli. I to NIKAD nije dobro završilo za vas.

maks

pre 3 godine

Nije opančaru NIKAKAV problem staviti grb "neprijateljske" zemlje na srce, ako to podrazumijeva prišlepavanje Hrvatima.Nosit če opanak i Hrvatsku zastavu ako treba. Samo da dogmiže u Hrvatsku. TO je najbitnije. A "čast" i "savjest" su riječi koje ionako ne postoje u srpskom "rečniku" čije je PRVI primjerak napisan 1867, kao kopija Hrvatskog. Ne mogu se sjetiti Hrvata koji je stavio srpski grb na prsa. A "komšije" nemaju NIKAKAV problem, pa sve da sutra i slovo U dođe na majice. E jade jadni....možete li pasti niže nego što jeste,....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija